POLITIK

A parkolóházak már ingyenesek, de miért nem az a Városháza parkolója Pesten?

Kettős mérce, mellébeszélés. Csak ez juthat eszünkbe az egyre nyilvánvalóbb következetlenség láttán.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A koronavírus-veszélyhelyzetre tekintettel újabb kormányrendeletet írt alá szombat este Orbán Viktor miniszterelnök a parkolást könnyítő intézkedésekről – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor lényegében teljesítette Karácsony Gergely kérését, esténként ingyenesek lesznek a parkolóházak is. A nagy kérdés az, hogy ahol ő dönthet miért nem teszi ugyanezt?

A november 23-án hatályba lépő rendelet alapján lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

Havasi Bertalan arról is tájékoztatott, hogy a miniszterelnök kezdeményezése alapján született egy másik kormányhatározat is, eszerint a költségvetési szervek, valamint az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói bárki számára ingyenesen igénybe vehetők lesznek este 7 és reggel 7 óra között. A határozatban a kormány felkéri az önkormányzatokat, hogy saját hatáskörben rendelkezzenek az önkormányzat vagy a tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolóinak bárki számára való megnyitásáról hétfőtől, és erről a döntésükről 48 órán belül tájékoztassák a lakosságot – közölte a sajtófőnök.

Karácsony Gergely miközben üdvözölte a miniszterelnök döntését a lényegről elfeledkezett. Arról, hogy a saját hatáskörébe tartozó parkolók esetében ugyanezt megtegye... Erre az álszent magatartásra elsőként az V. kerületi polgármester hívta fel a figyelmet...

„Nem volt egy olyan főpolgármester, aki fontosnak érezte világossá tenni minden polgár számára, hogy a hivatal...

Közzétette: Szentgyörgyvölgyi Péter2020. november 21., szombat

 

címkék:
És ezeket olvastad már?