Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.06.03.

A fiatal britek fele depressziósnak érzi magát a koronavírus-járvány miatt

A járvánnyal együtt járó korlátozások meghökkentően nagy számban okoztak pszichés tüneteket a fiatalok körében Nagy-Britanniában.

Tanulságos közvélemény-kutatást készített a Mirror nevű napilap, mindenekelőtt 30 éven aluli fiatalok körében. Kiderült, hogy ez a korcsoport a legkritikusabb a kormány politikájával szemben. A 25 éven aluliak mindössze 23 százaléka elégedett a Johnson-kormány intézkedéseivel, szemben az összlakossággal, amelyben 40 százalék ez az arány.

Ugyanakkor a 25 éven aluliaknak ugyanakkora aránya támogatja a járvány következtében bevezetett korlátozásokat, mint a teljes népesség körében – 77 százalék. Még ennél is magasabb arány, 89 százalék támogatja a távolságtartásra vonatkozó 1,5-2 méteres ( 6 angol láb) előírásokat.

A 25 éven aluliak feltűnően nagy hányada, 72 százaléka kritikus a kormánnyal szemben a tekintetben is, hogy szerintük késlekedve, többhetes késéssel rendelték csak el a szükséges korlátozásokat.

Viszont a fiataloknak csak egy kisebb része aggódik a járvány okozta gazdasági következmények miatt. Csak 34 százalékuk lenne hajlandó elfogadni akár egy adóemelést is, ha ebből lehetne finanszírozni a gazdaság újjáépítését. Ez az arány az összlakosság körében magasabb, itt a többség, 51 százalék tartana elfogadhatónak egy adóemelést.

Meglepő, de a megkérdezett fiatalok kisebb része rohanna azonnal a kocsmákba, bárokba, ha azok újra kinyitnának, mint amit az összlakosságban mértek. Itt 80 százalék szaladna azonnal, hogy rendeljen magának egy italt, míg a fiatalok körében ez az arány csupán 68 százalék. Vagyis 32 százalékuk még inkább kivárna a kocsmázással.

Egy másik, 2500 fő megkérdezésén alapuló reprezentatív angliai kutatás is meghökkentő eredményekkel zárult.

A tanulmányt a Psychological Medicine című szaklapban publikálták.

A megkérdezettek 40 százaléka teljesen biztos abban, hogy Kína szándékosan, biológiai fegyverként fejlesztette ki a koronavírust, amit aztán tudatosan terjesztettek el az egész világon. Céljuk pedig nem volt más, mint a Nyugat lerombolása. Ezeknek az embereknek több mint a fele azt is elhiszi, hogy az új mobiltelefon-technológia, az 5G döntő szerepet játszott a betegség „szétszórásában”.

A kutatásban részt vevők 20 százaléka viszont azt sem hiszi el, hogy a koronavírus egyáltalán létezik, szerintük ez csak egy neten terjesztett álhír, becsapás, átverés, hoax.

A megkérdezettek 79 százaléka nem hisz abban, hogy az 5G mobil- technológiának bármiféle köze lenne a vírus terjedéséhez, 21 százaléka azonban kifejezetten úgy gondolja, hogy van. Szerintük az 5G csökkenti a levegőben az oxigén mennyiségét, ami hozzájárulhat a vírus gyors terjedéséhez.

Annak ellenére széles körben elterjedt ez az összeesküvés-elmélet, hogy Kína többször is egyértelműen tagadta, hogy a koronavírusnak bármi köze lenne a vuhani biológiai laborban korábban zajló kutatásokhoz. A kínai álláspont szerint a vírus a vuhani állatpiacról„szabadulhatott el”, de, ahogy fogalmaznak, még „idő kérdése” a pontos részletek kiderítése.

A WHO, az Egészségügyi Világszervezet is megszólt az ügyben. Hivatalos közleményük szerint nincs rá semmiféle bizonyíték, hogy a vírust laboratóriumban kreálták volna.

Az amerikai hivatalos álláspont is az – és ezt Trump elnök és Pompeo alelnök is hangoztatta korábban –, hogy a vírus egy kínai laborból kiindulva kezdett fertőzni. Mike Pompeo azt is kijelentette, hogy az amerikai kormány számos bizonyítékkal rendelkezik, amelyek alátámasztják ezt az állítást. Ezeket a bizonyítékokat azonban mindmáig nem tárták a nyilvánosság elé. Amúgy egy másik kutatás szerint az amerikaiak negyede is úgy hiszi, hogy a COVID-19 egy szándékosan a világra szabadított biológiai fegyver.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Remek hír: jelentős változás léphet életbe a nyugdíjösszeg megállapításánál

ripost.hu

Liu Shaolin Sándor megforgatta a magyarok szívében a kést

borsonline.hu

Hatalmas UFO bukkant elő a semmiből, sokkot kaptak az emberek

hirtv.hu

Rendőrkézen a XV. kerületi szatír

ripost.hu

Ha erről lemaradsz nem látod többször: ekkor nézz fel az égre a különleges látványért

vg.hu

Brit királyi család: nagy bejelentést tehetnek Katalin hercegnével kapcsolatban

origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Dráma az éjszakában, így jutott ki a kézilabda-válogatott az olimpiára.

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ha a második világháborúban megőrizzük a szuverenitásunkat, kevesebbet szenvedett volna hazánk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A nyugat-európai gazdák úgy látják, elveszítették a csatát

POLITIK

Brüsszel egy feladatnak tekinti a migrációt

POLITIK

Magyarország továbbra sem vesz részt az ukrajnai fegyverszállításban

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat