Létrehozva: 2020.03.22.

A férfiakat nagyobb arányban támadja meg a koronavírus

Már a kínai egészségügyi statisztikákból is kiolvasható volt, hogy a férfiak nagyobb számban kapják el a koronavírus betegséget. A legfrissebb brit adatok is ezt támasztják alá. Nagy visszhangot keltett néhány hónapos kisbabák koronavírus-megbetegedése is.

A Nagy-Britanniában koronavírussal megfertőződött betegek, – pillanatnyilag valamivel több, mint ötezer ember – 71 százaléka férfi.

Ezt a meglepő adatot közölték a hivatalos brit egészségügyi statisztikák alapján a brit sajtóban. Hogy miért van ez így, arról, egyelőre folyik a találgatás. Egyes vélemények szerint a férfiak egészségügyi mutatói, átlagéletkora, várható élettartama mindig is rosszabb, rövidebb volt, mint a nőké, most ennek a következménye lehet ez az adat. (Az olasz egészségügyi hatóságok hasonló adatok közöltek, ott a megbetegedések 70 százaléka érintette a férfiakat.)

Egyébként Nagy-Britanniában a megbetegedettek átlagéletkora 64 év, de a megbetegedettek 37 százaléka így is 60 év alatti.

Csecsemők is megbetegedtek! Nagy visszhangot váltottak ki azok a hírek, amelyek néhány hónapos csecsemők koronavírus megbetegedéséről szólnak. Az egyik Cardiffból, a másik az Amerikai Egyesült Államokból, Dél-Karolinából érkezett. Ráadásul olyan családokban kapták el a kisbabák a betegséget, ahol senkinél nem tudtak fertőzésről. Ez megerősíti azt a gyanút, hogy tünetmentes emberek is hordozhatják és tovább is adhatják a betegséget. Az orvosok mindkét esetben kételkedtek abban, hogy koronavírus-megbetegedésről van szó, de az elvégzett tesztek végül is mindkét esetben ezt bizonyították. Ráadásul mindkét édesanyának vannak még néhány éves gyerekei, így most nagy az izgalom, hogy rajtuk is mutatkoznak-e a koronavírus fertőzés jelei. Az esetek nyomán arra figyelmezteti a WHO a szülőket, hogy fel kell készíteniük a gyerekeiket a COVID-19 elleni védekezésre, mert egy új tanulmány szerint a babáknál és a nagyon fiatal gyerekeknél is kialakulhatnak nagyon komoly tünetek. A kínai járványügyi hivatal adatait elemezve arra a következtetésre jutottak, hogy a gyerekek 90%-ban tünetmentesek, viszont 6%-ban komoly tüneteket mutatnak, míg felnőtteknél az utóbbi arányszám 18,5%. Egyelőre az eltérés okát még nem tudják egyértelműen megmondani, de elképzelhető hogy a vírus másképpen működik felnőtteknél és gyerekeknél.

Kínában több gyerek is súlyos beteg lett a koronavírus miatt, egy gyerek pedig meg is halt – mondta el Dr. Maria van Kerkhove, a WHO újfajta fertőzésekkel foglalkozó osztályának vezetője. „Fel kell készülnünk arra, hogy a gyerekek is komolyan betegek lehetnek” – tette hozzá.

A kínai kutatók eredményei alapján a vizsgált 18 év alatti gyerekek körülbelül
  • 4 százalékának semmilyen tünetei nem voltak.
  • 50 százalékának enyhe tünetei voltak, mint láz, fáradtság, köhögés, orr dugulás vagy émelygés.
  • 39 százaléknak közepesen erős tünetei voltak, amelyek az előzőeken túl tüdőgyulladást, egyéb tüdőbajokat jelentettek, de nem voltak légzési nehézségeik.
  • 6 százalék, 125 gyerek súlyosan megbetegedett. Nekik komoly légzési nehézségeik lettek, 13-an pedig életveszélyes állapotba kerültek.
  • És volt egy 14 éves fiú, aki belehalt a koronavírusba.
A kutatás azt is feltárta, hogy a súlyosan megbetegedett 125 gyerek 60 százaléka 5 év alatti volt, és ezek között is különösen magas volt az 1 év alatti kisbabák aránya. A gyerekek tehát gyakorlatilag ugyanolyan valószínűséggel kapják el a koronavírust, mint a felnőttek, és bár igaz, hogy náluk összességében az enyhébb lefolyású, a kórházaknak fel kell készülniük a beteg gyerekek fogadására is, mert lesznek kiskorú pácienseik is. Gyerekek esetében azonban általában mégsem az a legnagyobb veszély, hogy náluk alakul ki a betegség súlyosabb változata, hanem az, hogy más gyerekektől elkapják a vírust, és aztán a család idősebb tagjainak tovább adják úgy, hogy ők jó eséllyel észre sem veszik magukon a tüneteket.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Sírt és székeket rugdosva tombolt az NBA szupersztárja - videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

vg.hu

Ezt a moszkvai terrortámadásért – feliratozott rakétákkal lövik az ukránokat az oroszok

life.hu

Ezek a legveszélyesebb csillagjegyek

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

ripost.hu

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat