POLITIK

A Dk-s Vadai exe meggyalázta Gesztesi halálát

A Karácsony Gergely által is megjutalmazott (korábbi) férj szerint kár annyira siratni Gesztesi Károlyt.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Az Origo vette észre, hogy Gesztesi Károly halálával kapcsolatban felháborító kijelentéseket tett Egerfai József MSZP-s politikus, – Vadai Ágnes Gyurcsány-libling korábbi férje – akit Karácsony Gergely főpolgármester delegált néhány hete a Budapest Dísz- és Közvilágítási Kft. felügyelő bizottságába.

Most látta elérkezettnek az alkalmat, hogy ízléstelen módon pálcát törjön Gesztesi fölött.

A műsorismétlés, amire Vadai Ágnes volt férje utal, arra vonatkozik, hogy az RTL – feltűnően ízléstelenül – Gesztesi Károly halála után két nappal megismételt egyik csatornáján egy olyan régebbi műsort, amelyen a drámai körülmények között meghalt színészen viccelődtek.

A bejegyzést felfedező Origo kihangsúlyozza, hogy Gesztesi Károly nem egy teljesítmény nélküli celeb volt, hanem az egyik legjobb magyar színész, aki a Vígszínháztól kezdve a József Attila Színházig rengeteg helyen játszott, Shakespeare-t és Arthur Millert is, komoly partnerekkel és rendezőkkel dolgozott, például az Oscar-díjas Szabó Istvánnal.

De kicsoda is Egerfai József?

Egy szánalmas politikai vándormadár. Egerfai Józsefet a széles közvélemény úgy ismerhette meg, mint Vadai Ágnes volt férje. Egerfai 1994-2010 között volt az MSZP fővárosi önkormányzati képviselője. 2013-ban kilépett a szocialistáktól, majd pedig a DK soraiban folytatta. Később szakított Gyurcsányékkal is, és visszatért az MSZP XIII. kerületi szervezetébe. 2019. december 11-én Karácsony Gergely főpolgármester a Budapest Dísz- és Közvilágítási Kft. felügyelő bizottsági tagságába delegálta Egerfait. A főpolgármester döntését támogatta a balliberális többségű közgyűlés.

Egerfai József neve 2011-ben azzal került a hírekbe, hogy nyomozást indított ellene az V. kerületi rendőrkapitányság azon megbízási szerződések miatt, amelyet a fővárosi tulajdonú Parking Kft.-vel kötöttek meg. Egerfai József négymillió forintot vett fel 2009-ben a fővárosi tulajdonú Parking Kft.-től tanácsadás címén.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?