Magyar Péter pánikszerűen törölni kezdte a cigarettacsempésszel közös képeket

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.12. 17:27

Tele van kétes alakokkal a Tisza párt

Most éppen egy cigarettacsempész.

Cigarettacsempészet és pénzmosás miatt letartóztattak négy személyt, köztük a Tisza Párt szolnoki koordinátorát. Lapunk információi szerint Cs. S.-ről van szó, aki részt vett Magyar Péter pártjának múltkori, az MTVA-székház előtt tartott tüntetésén is.

Azonban nem ő az egyetlen Magyar Péter pártja körül, aki összetűzésbe került a törvénnyel – foglalta össze az Origó. A kezdetektől fogva ott voltak a gyanús személyek a baloldali politikus és csoportja körül. Az utóbbi évtizedek legnagyobb piramisjáték-botrányának szervezői és haszonélvezői töltik meg Magyar Péter pártját, köztük Deák Boldizsár.

Egyre több jel utal rá, hogy Magyar Pétert a sokmilliárdos csalássorozat vádlottjai kötötték össze a kamupárttal,

amely fedőszerve lehet az 1200 embert megkárosító, hétmilliárd forintot eltüntető csalássorozatnak. Sájer Mária volt az, aki felajánlotta Magyar Péternek lánya, Vogel Evelin akkori élettársának a volt kommunista ügynök, szintén bűnöző Deák Boldizsár által alapított Tisza Pártot, annak pénzügyi lehetőségeivel együtt – emlékeztet a lap.

 

Diszkóbotrány, korrupciógyanús ügyek és a mentelmi jog

A baloldali politikus maga sem áll távol a bűncselekménygyanús ügyektől, mint nemrég kiderült, a vezetése alatt a Diákhitel Központ Zrt. egy olyan céggel kötött túlárazott szerződéseket, amelynél az öccse dolgozott. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése túlárazott szerződésekről számolt be, megemlítve a PLANB Magyarország Kft.-t. Ha valóban jogellenes szerződések születtek, akár hűtlen kezelés és hamis okirat felhasználása is felmerülhet a volt vezérigazgatóval szemben.

Magyar Péter rossz hírének növekedéséhez a diszkóbotránya is jócskán hozzátett: még júniusban botrányosan viselkedett egy belvárosi szórakozóhelyen, és a hatóságok gyanúja szerint lopást követett el azzal, hogy elvette az egyik, az ő fiatal lányokkal való táncát videózó vendég telefonját, majd a készüléket a Dunába dobta.

A Tisza Párt elnöke a választási kampányban még azt hangoztatta, hogy eltörölné a képviselők mentelmi jogát, a saját botránya után azonban már egészen másként ítéli meg a kérdést. Az Európai Néppárt frakciója minden bizonnyal megvédi tagját, azaz nem fogja támogatni az Európai Parlamentben a képviselőcsoporthoz tartozó politikus mentelmi jogának felfüggesztését. Mindezek hozzájárulhattak ahhoz, hogy az emberek kezdenek kiábrándulni Magyar Péterből, és nem fogékonyak a Tisza Párt elnökének botránypolitizálására.

Bohár Dániel a közösségi oldalán osztott meg egy fotót arról, amint Nagy Ervin a Tisza Párt letartóztatott szervezőjével látható – írja az Origó.

Cigarettacsempészet és pénzmosás miatt letartóztattak négy személyt, köztük a Tisza Párt szolnoki koordinátorát. Lapunk információi szerint Cs. S.-ről van szó, aki részt vett Magyar Péter pártjának múltkori, az MTVA-székház előtt tartott tüntetésén is.

A Magyar Nemzetnek a Tisza Párt elismerte, hogy a gazdasági bűncselekményekkel vádolt férfi az egyik Tisza-szigethez kötődött.

Miután az ügy nyilvánosságra került, hamar eltűntek a közösségi oldalakról az előzetes letartóztatásba került aktivista fotói, főleg azok, amelyeken Magyar Péterrel, Nagy Ervinnel vagy Radnai Márkkal látható. A kompromittáló fényképek közül viszont még sikerült lementeni néhányat.

Többek szerint Cs. S.-ről van szó, aki részt vett Magyar Péter pártjának múltkori, az MTVA-székház előtt tartott tüntetésén is. A Magyar Nemzetnek a Tisza Párt elismerte, hogy a gazdasági bűncselekményekkel vádolt férfi az egyik Tisza-szigethez kötődött.

Miután az ügy nyilvánosságra került, izgatott posztolás indult Magyar Péter közösségi médiás felületein, gyorsan figyelmeztették a pártelnököt, hogy el kellene tüntetni az előzetes letartóztatásba került aktivista fotóit, különösen azokat, amelyeken Magyar Péterrel, Nagy Ervinnel vagy Radnai Márkkal látható – írta a Ripost. A kompromittáló fényképek hamar el is tűntek a nyilvánosan elérhető felületekről, de még sikerült lementeni néhányat.

 

A lap szerint a letartóztatott férfi vezető szervezőként fontos szerepet játszott az MTVA előtti demonstrációban. A háttérből irányított, szervezett,

ő látta el például láthatósági mellénnyel Magyar Péter médiabrigádját.

A Tisza Párt aktivistái most feladatul kapták, hogy fésüljenek át minden felületet, és tüntessék el a már hosszú hónapok óta Magyar Péterrel szorosan együtt dolgozó Cs. S. nyomait, hogy a lehető legkevésbé lehessen összefüggésbe hozni a pártelnökkel.

Tisza párt és a cigarettacsempész


Magyar Péter mindenkit megfenyeget, ha nem az elképzelései szerint alakulnak a dolgok

Számtalan eset tanúsítja a Tisza Párt elnökének agresszív viselkedését.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője (Fotó: AFP)

 

 

Nem a volt barátnője az első, akivel agresszíven viselkedett a Tisza Párt elnöke, amikor nem az történt, amit ő akart. Mint ismert, Vogel Evelin, Magyar Péter volt barátnője azután állt a nyilvánosság elé, hogy fenyegetve érezte magát exe és Radnai Márk viselkedése miatt. A nő szerint volt kedvese ellentmondást nem tűrő hangon gyanúsítgatta.

Hasonlóan fenyegető viselkedésről számolt be Magyar Péter volt felesége, Varga Judit is, aki – miután az ellenzéki politikus közzétette a róla titokban készített hangfelvételt – felidézte:

Őrjöngve jött be a hálószobába, felkapcsolta a villanyt és hallottam, ahogy erősen ittas hanghordozással, válogatott szidalmakkal ostoroz, hogy hogy képzelem, hogy lejáratom a barátai előtt, mert nem tudott telefonon elérni. […] Üvöltözés és szidalmazás közben sorban lerángatta az ágytámla tetején lévő könyveket, és a hátamhoz vágta őket. […] Aztán levette a nadrágját és az övvel együtt azt is hozzám vágta. Éreztem a csatot, ahogy a hátamat megüti.

A sajtót sem kíméli a Tisza Párt elnöke, rendszeresen büntetőjogi konzekvenciákat emlegetve igyekszik nyomást gyakorolni a tudósítókra, nemrég pedig a közmédiát is megfenyegette. Magyar Péter újságírókba is beleszállt, a volt feleségével szembeni agresszív viselkedését dokumentáló rendőrségi jelentést feldolgozó Dezső Andrást például lepropagandistázta. Volt, hogy a Hír TV stábja ellen hangolta egyik tüntetése túlfűtött résztvevőit, és az eseményről tudósító riporternőt becsmérelte.

A Tisza Párt elnöke a hétköznapi civil embereket sem kíméli, ha az adott helyzet éppen nincs ínyére. Nyáron az Ötkert nevű szórakozóhelyen szóváltásba keveredett egy férfival, akinek a gyanú szerint a telefonját is elvette. Végül a biztonsági őrök tessékelték ki Magyar Pétert, és eljárás is indult ellene, amit a mentelmi joga mögé bújva próbál elkerülni. Tavaszi országjárása tatabányai állomásán egy kávézó ellen hergelte híveit, mert azt hitte, hogy nem szolgálták ki a tiszásokat. Egy másik helyszínen, Putnokon a helyi katolikus templomból távozó hívekkel üvöltözött a pártelnök – írja a Mandiner.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek