POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.03. 08:40

Magyar Péter 33 nap lógás után elment dolgozni

És közben kapta a 8 milliós fizetést.

A nyári szünetet követően több mint egy hónap elteltével, a 33. napon meglátogatja a munkahelyét Magyar Péter. A Tisza Párt elnöke és európai parlamenti képviselője szerdán büszkén posztolt a közösségi oldalán egy fotót magáról, amint a bőröndjével indulásra készen áll - vette észre a Magyar Nemzet. 

Mindezt azok után tette, hogy 32 napon át egyetlen alkalommal sem látták a munkahelyén, az Európai Parlament ülésein, miközben csak szeptemberben mintegy nyolcmillió forintot keresett, ennyi ugyanis az uniós képviselők havi fizetése. 

Magyar Péter június 9-e előtt, a választási kampányban többször határozottan kijelentette, hogy nem lesz EP-képviselő, nem veszi fel a mandátumát, mert itthon akar politizálni. Nem sokkal a választások után már tárgyalásokat folytatott az Európai Néppárt vezetőjével, a magyarfóbiás Manfred Weberrel és megegyeztek, hogy a Tisza Párt EP-képviselői a néppárti frakcióhoz csatlakoznak. Közben az is eldőlt, hogy Magyar nem tartotta be az ígéretét, mégis felvette a mandátumát, ami együtt jár a mentelmi joggal. Ez utóbbi azért fontos körülmény, mert június 21-én éjjel az Ötkert nevű szórakozóhelyen a politikus botrányosan viselkedett, aminek következtében rendőrségi, majd ügyészségi nyomozás indult. Egy héttel ezelőtt lépett a legfőbb ügyész, lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére. 

A nyomozati adatok szerint Magyar a szórakozóhelyen szóváltásba keveredett egy őt videózó férfival, majd a Tisza Párt elnöke hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és zsebre tette. Többszöri kérés ellenére sem adta vissza a készüléket, sőt letagadta, hogy nála lenne. Miután a diszkót elhagyta, a Duna felé indult, többen követték őt, köztük a sértett is, aki hiába próbálta visszaszerezni a telefonját, mert Magyar lesétált a vízpartra és a Dunába dobta. Ez pedig az ügyészség megítélése szerint lopás bűncselekményének minősül. 

A Tisza Párt elnöke azóta is a mentelmi jog mögé bújik, nem hajlandó lemondani a védettségről, holott a választási kampányban több rendezvényen, lakossági fórumon is hevesen agitált a politikusok mentelmi joga ellen, mondván, hogy meg fogja szüntetni, neki sincs szüksége rá, áll minden peres eljárás elé. 

Magyar Péter bejelentette, nem mond le a mentelmi jogáról. Így akarja a Tisza Párt elnöke elkerülni a felelősségre vonást. Azért kellene lemondania az európai parlamenti mentelmi jogáról, mert lopással gyanúsítja őt az ügyészség – hangoztatta Deutsch Tamás, a a Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációvezetője a Fidesz közösségi oldalán megjelent videóban.

Deutsch Tamás kiemelte: – Magyar gyáva bejelentése kapcsán Manfred Weberhez, Magyar Péter frakcióvezetőjéhez fordulunk, hogy haladéktalanul nyilatkozzon arról, a néppárti képviselők teljesen szabálytalanul meg fogják-e védeni Magyar Pétert és Magyar kívánságainak megfelelően nem függesztik fel a mentelmi jogát, ezzel lehetőséget teremtve neki, hogy mentelmi joga mögé bújva megússza a felelősségre vonást a tetteiért – hangzott el a videóban.

Magyar Péter a háború- és bevándorláspártiak védelme mögé bújik

Deutsch Tamás így foglalta össze a történteket: – A diszkóbotrány éjszakáján, amikor Magyar Péter csatakrészegen kiskorú lányokat zaklatott, a lábuk között kúszott-mászott és szexuális ajánlatokat tett nekik, az őt levideózó vendéget megfenyegette, megütötte, majd ellopta a telefonját és miután botrányos viselkedése miatt kidobták őt a tinipartiról, bedobta az ellopott telefont a Dunába. Azért lopta el és dobta be a telefont a Dunába, nehogy előkerüljenek róla ismét olyan felvételek, amelyekből kiderül, hogy Magyar Péter nagyon nem az, akinek látszik.

A lopás köztörvényes bűncselekmény. A lopásból büntetőügy lett, és ahhoz hogy Magyar Pétert bíróság elé állíthassák, az európai parlamenti képviselői mentelmi jogáról szavazni kell majd. Persze a korábban még pont a mentelmi jog eltörléséről hadováló botrányhősnek esze ágában sincs felelni ezért a tettéért sem. Elszaladt inkább a háborúpárti és bevándorláspárti frakcióvezetőjéhez, Manfred Weberhez, hogy amikor a mentelmi jogáról szavaznak az Európai Parlamentben, Weber emberei védjék őt és így megússza a felelősségre vonást az általa elkövetett bűncselekményért

 – hangoztatta  a politikus.


 

100 ezer forintért egy egész oldalt, 244 ezer forintért pedig akár egy diát is megcsinált az egyik cég a DiákHitel Központ megrendelésére, miközben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) szerint ezek hol túlárazottak voltak, hol pedig nem állt fent valós verseny a szerződések megkötésekor.

Hónapokkal ezelőtt emlegette először az ellene induló vizsgálatot Magyar Péter, azt állítva, hogy azok a megfélemlítését szolgálták. Most az Átlátszó szerezte meg azt a KEHI-jelentést, amire a Tisza Párt elnöke még az első Partizánnak adott interjújában hivatkozott. 

Magyar visszaemlékezése szerint 2020 elején néhány hónapig már külön éltek Varga Judittal, majd egy napon megjelentek akkori munkahelyén a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal emberei, és vizsgálódni kezdtek. A KEHI vezetője – akivel állítása szerint Magyar Péter jóban volt – azt mondta, hogy ez figyelmeztetés, előző este kapott telefont arról, hogy „ki kell ide jönni”. A Tisza Párt elnöke azzal zárta a történet felidézését, hogy miután rendeződött a kapcsolatuk akkori feleségével, lezárták a vizsgálatot, mindenféle megállapítás nélkül.

A lap szerint azonban több kérdéses szerződést is vizsgáltak a hivatal emberei, amelyekből kiderült, hogy egyes ajánlattételek esetében nem állt fent valós verseny, vagy éppen túlárazás történt.

A jelentés megjegyzi, hogy az általuk vizsgált tanulmányok értéke sokszor nem állt arányban az ellenszolgáltatással, miután olyan triviális megállapításokra jutottak, amiket ingyen az internetről bárki letölthetett volna. A KEHI öt céget emelt ki a jelentésében, First Voice Kft., HYPERTEAM Kft., PlanB Magyarország Kft., MESTINT Kft. és a Think & Thank Management Kft.

A Think & Thank Kft. többségi tulajdonosa a Kondorkó POD Kft.-nek, amelynek ügyvezetője Trentin Balázs. Trentin pedig annak a Troia Media Kft.-nek a tulajdonosa, amely ugyan a KEHI jelentésében nem szerepel, de kapott megbízást a Diákhitel Központtól. 

TÖBB CÉGHEZ – A TROIA MEDIA KFT.-HEZ ÉS A THINK & TANK MANAGEMENT KFT.-HEZ – IS KÖZE VOLT TRENTIN BALÁZS LAJOSNAK, AKI INFORMÁCIÓK SZERINT JELENLEG A TISZA PÁRT PEST MEGYEI SZERVEZÉSÉBEN AKTÍV.

A PlanB pedig, noha mostanra megszűnt a cég, korábban oldalanként 100 ezer forintért cserébe írt tanulmányt, majd 244 ezer forintos diánkénti áron egy előadást is előkészített. 

Az Átlátszó végül megjegyzi, hogy noha ezeket az ügyleteket megemlítik a hivatal jelentésében, vizsgálatra már nem történik utalás, csupán arra, hogy a portfólió szélesítésével tudná növelni a bevételeit a cég, de a hitelállomány csökkenésének megakadályozását nem a fenti ügyletek okozták.

A POFOSZ sem kér Magyar Péter nemzetellenes kezdeményezéséből

A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége nem engedi, hogy pártpolitikai célra kisajátítsa Magyar Péter vagy bárki más a lyukas magyar zászlót.

 

MAGYAR Péter

MAGYAR PÉTER (FOTÓ: MTI/Hegedüs Róbert)

A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (POFOSZ) is a leghatározottabban tiltakozik Magyar Péter azon bejelentése ellen, miszerint „A Tisza Párt jelképe a mai naptól az 1956-os lyukas zászló”.

Ezt, a minden hazafiasságtól, történelmi ismerettől és jóízléstől elrugaszkodott ötletet Magyar Péter a Facebook-oldalán jelentette be 2024. október elsején.

Az 1956-os lyukas zászló a magyar történelmi zászlók sorába tartozik, és így az egész nemzet önazonosságának és egyediségének szimbóluma.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc első napján keletkezett szimbólum pontosan a nemzeti szimbólumok szektás, ideológiai kisajátítása elleni tiltakozás okán jött létre.

A magyar nemzeti színeket kommunista jelképpel beszennyező Rákosi címert a magyar társadalom akkor azonnal és teljes egyhangúsággal és összefogással vágta ki, mint a nemzet önérzete elleni gyalázatot.

A világon a mai napig egyedülálló tiltakozási forma a lyukas zászló, egy különleges nemzeti kincs és egyértelmű azonossági jel. A legerélyesebben tiltakozunk különleges nemzeti jelképünk pártpolitikai célokra való felhasználása ellen.

E szégyenteljes ötletet magyar ember sehol a világon nem felejtheti el, mint olyan eszmei megerőszakolási kísérletet, amit pont a kivágott kommunista jelkép képviselt.

Nem kérünk a legújabb nemzetellenes erőszakból! Akár Magyar Péter, akár más vetemedik rá – hangsúlyozták közleményükben.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek