POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.05. 11:45
Módosítva: 2024.10.05. 12:00

Őrizetbe vették Magyar Péter erőszakra buzdító akciócsoportjának vezetőjét

Házkutatást is tartottak nála.

Magyar Péter egyelőre hallgat arról, hogy lelepleződött az az erőszakos cselekményeket szervező akciócsoport amelyik több más törvénysértő akció mellett - fideszes politikusok arcképének elégetése, sajtótermékek megsemmisítése - mellett csákánnyal és fejszével akart rátámadni az MTVA székházára a szombat délutáni tüntetésen.

A Ripost értesülése szerint a rendőrség a reggeli órákban őrizetbe vette a rohamosztag vezetőjét szigetszentmiklósi lakásán, ahol házkutatást is tartottak. Az információk nyomán lapunk megkereste a Budapesti Rendőrkapitányság sajtóosztályát ahonnan a következő választ kaptuk.

Elektronikus úton a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályához küldött megkeresésére  válaszolva tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a médiában megjelent hírek alapján közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület vétség gyanúja miatt hivatalból nyomozást rendelt el. Az eljárásban a BRFK rendőrei egy férfit elfogtak, előállítottak, lakásán kutatást hajtottak végre. Elszámoltatása folyamatban van.

 A rendőrség felhívta a figyelmünket az üggyel kapcsolatban kiadott korábbi közleményére is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság biztosítja a gyülekezési jog békés gyakorlását, de a határozottan intézkedni fog azokkal szemben, akik ütő-, szúró- vagy vágóeszközökkel mennének tüntetni.


A közösségi médiában buzdít egy férfi arra, hogy egy jogszerűen bejelentett, és a BRFK, mint gyülekezési hatóság által tudomásul vett gyűlés résztvevői fejszét vagy más szerszámokat vigyenek magukkal. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy bűncselekményt követ el, aki a gyűlés gyülekezési jogról szóló törvény szerinti békés jellegét biztosító korlátozásait megsérti (tilos a gyűlésen – ideértve az oda eljutást, illetve az onnan távozást is – az élet kioltására, személyi sérülés vagy súlyos anyagi kár okozására alkalmas dologgal megjelenni). Aki ilyet követ el, azzal szemben a rendőrség a leghatározottabban fog eljárni.

A békés gyülekezés alapjog, annak gyakorlását a rendőrség biztosítja.

A gyűléseken

  • kövesse a rendezők, szervezők utasításait;
  • arcát ne takarja el;
  • ne tartson magánál közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, például fejszét, kést, botot, petárdát;
  • véleményét nyilvánítsa ki békésen;
  • ha azt látja, hogy valaki rosszul lett vagy segítségre szorul, esetleg kérdése van, forduljon a rendezőkhöz, illetve a biztosításban részt vevő rendőrökhöz!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek