A Magyar Péter-lufi elkezdett leereszteni

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.06. 07:40

Kubatov Gábor így látja Magyar Péter sorsát

Volt kitől tanulnia...

– Ugyanazt csinálják, ugyanaz lesz a vége – közölte Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke, aki egy videót osztott meg közösségi oldalán. A videóban felidézte baloldali politikusoknak a néhány évvel ezelőtt az MTVA székházában bemutatott emlékezetes szerencsétlenkedését: ott beszélt Bangóné Borbély Ildikó, a makropárttá zsugorodott MSZP egykori prominens politikusa „k…rva erős képek” készítéséről, ekkor mászott az épület egyik korlátjára Hadházy „Pókember” Ákos – ahogy a Fidesz alelnöke nevezi a videóban –, ekkor futott egy ajtónak Kunhalmi „Ajtónálló” Ágnes – a becenevet szintén Kubatov Gábor adta –, valamint itt keveredett fizikai összetűzésbe Varju László, Gyurcsány embere is a biztonsági őrökkel. Az alelnök szerint a következő fellépő „Kicsi Petike”, azaz Magyar Péter lesz a baloldali politikusok cirkuszában.

 

Az agresszív retorika csak egy nagyon szűk választói rétegnél hatásos – értékelt a Magyar Nemzetnek Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője.

 

Fotó: Polyák Attila

Összességében egy rendezvényszervezési és politikai kudarcnak tűnik Magyar Péter tüntetése – mondta lapunknak Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője a mai MTVA-székház előtti megmozdulásról. Az elemző hangsúlyozta: 

 

nem volt sikeres Magyar Péter tüntetése, mert a Tisza Párt elnöke nem tudott mozgósítani és nem tudta fenntartani azt az érdeklődést, amihez hozzászokott tavasszal. 

– Úgy tűnik, hogy a párt népszerűségének a növekedése megakadt, az agresszív retorika csak egy nagyon szűk választói rétegnél hatásos – fogalmazott. 

Mráz Ágoston Sámuel úgy látta, hogy maga a rendezvény is szétesett, sokszor volt olyan unalmas pillanat, amikor a show-műsor miatt odaérkezők érdeklődése alábbhagyott, és az sem volt világos, hogy Magyar Péter mit akar követelni. A tévé épületébe bejutott, a Magyar Televízió beszámolt a tüntetéséről, amit ő megkérdőjelezett. Amikor pedig bejátszották a tévé műsorát, akkor láthatóan nem sikerült a vádakat alátámasztó részleteket találni – mutatott rá a Nézőpont Intézet vezetője.

Szerinte a kudarc nem jelenti azt, hogy Magyar Péter ősszel ne próbálkozna újra, például október 23-án, vagy újabb és újabb akciókkal ne próbálná magára vonni a figyelmet a jövőben.

Az MTVA székháza elé nem sikerült nagyobb tömeget mozgósítani, minden eddigi tüntetésnél kisebbnek tűnt a mai, pedig még az időjárás is kedvezőnek volt mondható. A Bruti becenévre hallgató humorista beszéde közben elindult egy kifelé áramlás a tömeg első feléből. Közben a demonstrálók tábora kettészakadt, az első és a második tömb között kialakult egy nagy hézag. A tüntetésen nagyjából háromezren lehettek. 

A balos szakértők adták meg a kegyelemdöfést Magyar Péternek a mai tüntetés után + videó

Lapos volt a tüntetés, kevesen voltak, a Partizán szakértői sem kímélték Magyar Péteréket.

 

POY_2609

Magyar Péter tüntetés MTVA székház Fotó: Polyák Attila

A Partizán műsorában sem voltak elragadtatva Magyar Péter  tüntetésétől. A várakozásokhoz képest nagyon kevesen vettek részt a demonstráción, előzetesen a szervezők százezer ember megmozgatásáról fantáziáltak, ehhez képest nagyjából háromezren vehettek részt a közmédia székházához meghirdetett tiltakozáson. A Gulyás Márton nevével fémjelzett csatorna persze egy négy és fél órás adásban közvetítette az esemény minden apró részletét, amikor azonban Magyar Péter beszédével véget ért a tüntetés, a stúdióba behívott szakértők nem tudtak már tovább jópofizni Magyarék siralmas produkciójához. 

Lakner Zoltán, a Jelen hetilap főszerkesztője szerint eklektikus politikai performanszot láthattunk. A balos politológust meglepte, hogy mennyire az állami média körül forgott a mai tüntetés. Orbán Balázs ügye párszor merült csak fel, a gazdasági válsággal pedig csak pár mondatban foglalkozott Magyar Péter. Felhozta azt is, hogy el kellene dönteni, hogy a közmédiáról azt gondolják, hogy alig nézi valaki, vagy hogy a teljes magyar lakosság agyát képes átmosni, ahogyan arra a mai tüntetésen is utalgattak a felszólalók. 

Ruff Bálint, a csatorna szakértője messzebb ment, szerinte Magyar Péter felszólalásán kívül gyakorlatilag olyan volt az egész demonstráció, mintha bármelyik ellenzéki, óbaloldali tüntetést néznénk 2010 és 2024 között. Neki legfőképp a Magyar előtt felszólaló szereplőkkel volt gondja, azt csak nagyon nehezen tudta eldönteni, hogy ezek a szereplők miről akartak beszélni. 

Hadházy Ákos szerinte egy rögtönzött beszédet mondott, de az nem derült ki az ő mondandójából sem, hogy milyen lenne egy jó közmédia. 

Szerinte a tüntetésnek nem volt íve, nem lehet összefoglalni, hogy miről szólt. Mint mondta, nehéz felfogni, hogy Magyar Péter mellett nincs fajsúlyos ember a Tisza Párt környékén, ez most kiderült. 



 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek