POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.04.

Karácsonynak fogalma sincs a hajléktalanok számáról

Közben Gyurcsány már Magyar Péterrel szövetkezne.

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergelyéknek fogalmuk sincs, hány hajléktalan él Budapesten!

Vajon hogyan kezelték ezt a problémát, hogyan próbáltak volna segíteni az utcán élő embereknek, ha azt sem tudják, hogy hányan vannak?

 

Forrás: FACEBOOK

– A második javaslatunk a főváros egyik leglényegesebb problémáját, a hajléktalanság kérdését érinti. Vajon hány hajléktalan él Budapesten? Gondolkoztál már ezen? Azt tudom viszont, hogy ki az, aki biztos nem gondolkozott még rajta – mondta Szentkirályi Alexandra egy videóban, majd hozzátette:

 

Karácsony Gergely főpolgármester helyettese egy interjúban szólta el magát, hogy fogalmuk sincs, hány ember él hajléktalanságban Budapesten.

A budapesti Fidesz vezetője kifejtette:

– A kérdés, hogy eddig hogyan kezelték ezt a problémát, hogyan próbáltak volna segíteni az utcán élő embereknek, ha azt sem tudják, hogy hányan vannak, és egyáltalán kik ők. Hogyan akarják a közterületeket, a padokat vagy éppen a járműveket tisztán, rendezetten, higiénikusan tartani, ha közben azt sem tudják, hogy hány embernek van szüksége segítségre? Egy dolog biztos: a Karácsony Gergely helyettese által említett 1500 éjszakai férőhelynél biztosan több hajléktalan él most Budapesten.

Mi pontosan ezért terjesztettük be a Fővárosi Közgyűlés elé, hogy készítsenek tervet a közterületen életvitelszerűen tartózkodó személyek számának felmérésére. Emellett a főváros készítsen tervet arra, hogy hogyan lehet megerősíteni az ellátórendszert, hogy azok, akiknek szükségük van rá, be is menjenek ezeket a férőhelyeket igénybe venni. Remélem, hogy a javaslatunk támogatásra talál, mert ez a helyzet sem a hajléktalanságban élő embereknek, sem pedig a budapestieknek nem jó. Az biztos, hogy mi itt leszünk és harcolunk a budapestiek ügyeiért – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra.

A rend és a biztonság, a hajléktalanság, valamint a városi tisztaság terén is javaslatcsomaggal készül a Fidesz–KDNP frakciója az új Fővárosi Közgyűlés következő, pénteki ülésére – közölte Szentkirályi Alexandra. A kormánypártok frakcióvezetője a közösségi oldalán kifejtette,

 

 2018-ban több mint 22 500 óra, 2019-ben mintegy 37 ezer óra közös járőrszolgálatot teljesített a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) és a BRFK, ezt Karácsonyék 2022 órára – azaz majdnem a huszadára csökkentették.

 – Ennek biztonságunkra, a város rendezettségére gyakorolt hatását mindannyian érezhetjük, ezért azt javasoljuk, hogy a fővárosi rendészek és a rendőrség közös járőrözését növeljék a korábbi szintre, sőt a kiemelt pontokon teremtsék meg a 24 órás jelenlét lehetőségét – fogalmazott Szentkirályi Alexandra, felvetve, hogy vizsgálják meg, milyen jogkörökre és személyi állomány fejlesztésre van szükség, hogy Budapest utcái – különös tekintettel az aluljárókra – rendezettebbek és biztonságosabbak lehessenek.

A Fidesz–KDNP második javaslata a főváros egyik legnagyobb problémáját érinti, a hajléktalanság ügyét. – Karácsony helyettese egy interjúban szólta el magát, miszerint a fővárosi önkormányzatnak fogalma sincs, hány ember él hajléktalanságban Budapesten, miközben a probléma akkorára nőtt, hogy mára nincs olyan kerülete a fővárosnak, ahol ne lenne bárki számára érzékelhető – hangsúlyozta a politikus, aki azt javasolja, hogy haladéktalanul mérjék fel a hajléktalanságban élő emberek helyzetét. 

Vegyék számba, hány hajléktalan él az utcán, és a főváros készítsen sürgős intézkedési tervet az ellátórendszer megerősítésére. Vonja be a témában érintett civil és segítő szervezeteket, egyházakat, hajléktalanszállókat és nappali melegedőket, hogy vissza tudjuk szorítani a közterületet életvitelszerűen használók számát

– emelte ki.

A kormánypárti frakció harmadik javaslata a város tisztaságáról és a városképről szól. Kezdeményezik, hogy Karácsony Gergely szereltesse vissza mind a háromezer kukát, amit négy éve távolítottak el. 

– Láthatóan

 a budapestiek magukra vannak hagyva, miközben a szivárványkoalíció mindennapjai munka helyett háttéralkukról és pozícióharcokról szólnak. 

Ránk viszont számíthatnak a budapestiek. Mi azért dolgozunk, hogy Budapest a benne élőkről, rólunk és a közös dolgainkról szóljon – emelte ki Szentkirályi Alexandra.

 

 

A DK támogatná a Tisza Párt főpolgármester-helyettes jelöltjét

Jobban bevonná a főváros működésébe a DK a Tisza Párt politikusait.

 

HZ1_4068

 

Ha a Tisza Párt a következő hat hónapban a saját soraiból főpolgármester-jelöltet nevez meg, azt a Demokratikus Koalíció (DK) támogatja – mondta az ellenzéki párt fővárosi frakciójának vezetője, Budapest XVIII. kerületének polgármestere az M1 48 perc című hírháttérműsorában.

Szaniszló Sándor az ellenzéki oldalon a legnagyobb politikai erőnek nevezte a Tisza Pártot, és azt mondta, meg kell adni a bizalmat, hogy olyan embert jelölnek, aki alkalmas a feladatra.

Szeretnénk időt adni arra, hogy a Tisza Párt belássa, hogy nekik az lenne az optimális, ha részt tudnának venni a főváros vezetésében

– mondta. 

A műsorvezető szerint a műsorba meghívták Ordas Esztert, a Tisza Párt fővárosi frakciójának vezetőjét, ám sem ő, sem pedig a párt nem reagált erre. 

Szaniszló Sándor a Tisza Pártról szólva úgy fogalmazott, hogy a DK befejezte a pártnak szóló durva üzengetést. Értékelése szerint a Fővárosi Közgyűlés most egyfajta közéleti laboratórium, ahol lehetőség van megnézni, hogy azok a pártok, amelyek 2026-ban kormányt akarnak váltani, hogyan tudnak együttműködni.

Ha tudjuk működtetni a várost, akkor hiteles lehet, hogy esetleg tudjuk működtetni az országot is közösen

– fejtette ki a DK frakcióvezetője, aki ezzel komoly utalást tett arra, hogy az óbaloldali és az újbaloldali erő együtt akarnak kormányváltást elérni 2026-ban. Szaniszló kitért arra is, hogy az elmúlt öt évben a DK volt a legnagyobb ellenzéki erő a fővárosban, a képviselőcsoportja mára három főre olvadt. Ennek oka – véleménye szerint –, hogy a budapestiek arra voltak fogékonyak, amit a Tisza Párt mondott. Úgy fogalmazott, hogy a magyar társadalom cselekvőképességet szeretne látni az ellenzék részéről, és ezt a Tisza Pártban találták meg. 

A műsorban Szaniszló többször is hangoztatta, hogy a DK kitart Karácsony Gergely mellett. Támogatják például a főpolgármester azon döntését, miszerint a politikai patthelyzet miatt nem jelöl az alakuló ülésen főpolgármester-helyettest. A politikus kiemelte, a DK azt támogatná, hogy Kiss Ambrus korábbi főpolgármester-helyettes folytassa a munkáját. 

Közölte, hogy Vitézy Dávidot a Fidesz jelöltjének tartják, és nem támogatják főpolgármester-helyettesi megválasztását. 

Vitézy Dávidnak a BKK-rendészet bevezetésével kapcsolatos javaslatáról azt mondta, hogyha abból épkézláb javaslat kerekedik ki, akkor támogatják, de nem lehet több milliárdot erre azonnal átcsoportosítani. A műsorban azt is megjegyezte, hogy Vitézy Dávid minden olyan javaslatát támogatják, amely Budapest érdekeit szolgálja és gazdaságilag megáll a lábán. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek