POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.19. 17:51
Módosítva: 2024.10.19. 17:51

Idén már 170 ezren kértek menedékjogot a németeknél

A számok Orbán Viktort igazolják - írta a híres német lap.

A számok Orbán Viktort igazolják a német Die Welt szerint, amely a migráció uniós szintű kezelésének kudarcát igazolja.

 

Prime Minister Viktor Orban presents the Hungarian EU presidency's program to the European Parliament in Strasbourg on October 9, 2024

Orbán EP Fotó: Csudai Sándor

Az Európai Unió menekültügyi rendszerére nehezedő nyomásra figyelmeztet a Die Welt német napilap, amely szerint „a számok Orbánt igazolják”, hiszen Németországban az idei első kilenc hónapban több mint 170 ezer menedékkérelmet regisztráltak, míg hazánkban összesen huszonegyet. 

Ha a számok mögé nézünk, ez egyben azt is jelenti, hogy ha a magyar kormány engedne Brüsszel nyomásának, az akár több tízezer migráns befogadását is jelenthetné.

Bár az uniós migrációs paktumot csak májusban fogadták el, azon máris mutatkoznak az első repedések. A napokban egy másik német napilap, a Die Zeit is foglalkozott a kérdéssel, és arra a következtetésre jutott, hogy Magyarország mellett egyre több uniós tagállam keres kiutat a zsákutcával fenyegető szabályozás alól.

Hollandia és Magyarország már hivatalosan is bejelentette, hogy mentességgel kíván élni, Lengyelország és Finnország a belarusz, illetve az orosz határon kialakult helyzet, Ciprus pedig a Szíriából érkezők által jelentett nyomás miatt húzná meg a vészféket.

A Die Welt szerint az EU vezetői egyetértenek abban, hogy sürgős intézkedésekre van szükség a migráció kezelésére. Vannak kezdeményezések a kitoloncolások felgyorsítására és a harmadik országokban létesítendő központok felállítására is, de a konkrét lépések és azok végrehajtása körül még sok a bizonytalanság. A tagállamok közötti nézetkülönbségek és az egységes megközelítés hiánya pedig továbbra is kihívást jelent.

Magyarország szempontjából Orbán Viktornak az illegális migránsokkal és menedékkérőkkel szembeni keménysége – kerítések, elutasítások közvetlenül a határokon, a menedékkérők számára csak nagyon korlátozott juttatások, könyörtelen kitoloncolási politika és kevés kilátás a védelemre – kifizetődött

– állítja a cikk, amely megjegyzi, az elmúlt hónapokban az európai fővárosokban és az EU Bizottságában is egyre nagyobb támogatást kapott Orbán Viktor migrációs politikája.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek