POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.03. 19:41

Figyelmeztette Magyar Péter rohamosztagát a rendőrség

Fejsze, csákány nem alapjog!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság biztosítja a gyülekezési jog békés gyakorlását, de határozottan intézkedni fog azokkal szemben, akik ütő-, szúró- vagy vágóeszközökkel mennének tüntetni – figyelmeztetett a rendőrség ma kiadott Fejsze, csákány nem alapjog! című közleményében. A Metropol információ szerint a közösségi médiában egy férfi arra buzdít, hogy egy jogszerűen bejelentett és a BRFK mint gyülekezési hatóság által tudomásul vett gyűlés résztvevői fejszét vagy más szerszámokat vigyenek magukkal. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy bűncselekményt követ el, aki a gyűlés gyülekezési jogról szóló törvény szerinti békés jellegét biztosító korlátozásait megsérti. 

Tilos a gyűlésen – ideértve az oda eljutást, illetve az onnan távozást is – az élet kioltására, személyi sérülés vagy súlyos anyagi kár okozására alkalmas dologgal megjelenni. 

Aki ilyet követ el, azzal szemben a rendőrség a leghatározottabban fog eljárni – fogalmaztak.

A békés gyülekezés alapjog, annak gyakorlását a rendőrség biztosítja. Azt kérték a résztvevőktől, hogy a gyűléseken kövessék a rendezők, szervezők utasításait, békésen nyilvánítsák ki a véleményüket, arcukat ne takarják el, és ne tartsanak maguknál közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, például fejszét, kést, botot, vagy petárdát. Hozzátették, ha egy résztvevő azt látja, hogy valaki rosszul lett vagy segítségre szorul, esetleg kérdése van, forduljon a rendezőkhöz, illetve a biztosításban részt vevő rendőrökhöz – olvasható a közleményben.

 

Magyar Péterék erőszakra buzdítanak

Mint arról lapunk is beszámolt, újabb erőszakos akcióra készül a Tisza Párt új rohamosztaga. Céljuk választási plakátok felgyújtása, sajtótermékek megsemmisítése, fenyegetések, agresszív, alpári posztok, fizikai erőszakra is hajlandó aktivisták toborzása. 

Csákánnyal menne a tüntetésre Magyar Péter rohamosztagának vezetője

A Metropol információi szerint Magyar Péter a Tisza Párt egyik szervezőjét és vezető aktivistáját, László Donátot bízta meg az akciócsoport felépítésével és irányításával. A Tisza Párt elnöke akkor figyelt fel a férfira, amikor a legutóbbi választások idején felgyújtotta fideszes jelöltek plakátjait, miközben a politikusokat emberi méltóságukban is alázó posztokat tett közzé. 

A Magyar Péter-féle akciócsoport legújabb „projektje” a Tisza Párttal kritikus média ellen irányul. A Magyar Péter megbízásából tevékenykedő László Donát fél éve, a Tisza Párt megalakulása óta szervez erőszakos akciókat. Az akciócsoport vezetőjeként több Facebook-bejegyzésben is arra szólítja fel a tiszásokat, hogy gyűjtsék be és semmisítsék meg a közterületekre kihelyezett Metropol újságokat. Most újabb erőszakos cselekményre készülnek, ezúttal a közmédia elleni tüntetésen. A „rohamosztag” parancsnoka a legutóbbi posztjában agresszív, alpári stílusban így fogalmazta meg a felhívását:

Gyertek, szétb…sszuk a Híradót!


 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek