POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.10. 09:04

A Volánbusztól is kapott pénzt Magyar Péter testvére

Amikor a bátyja éppen az igazgatóságban ült...

Magyar Péter testvére, Magyar Márton szinte egy időben dolgozott a Volánbusz Zrt-nek, amikor a Tisza párt elnöke az állami cég igazgatósági tagja volt – tudta meg a Propeller.

A média1. hu számolt be a napokban arról, hogy épp akkor volt Magyar Péter öccse, Magyar Márton a PlanB Magyarország Kft. munkatársa, amikor a PlanB a Magyar Péter vezette Diákhitel Zrt. beszállítója volt. Ezt a portálnak mind Magyar Péter és Magyar Márton is elismerte, de egyikük sem lát furcsát az egybeesésben.

Átlátszó által nyilvánosságra hozott KEHI-jelentésben szereplő Diákhitel Központ-szerződések által érintett egyik cég, a PlanB Magyarország Kft. – nagyjából egy évvel azelőtt, hogy szerződést kapott volna a Diákhitel Zrt.-től – Magyar Péter akkori feleségét, Varga Juditot tréningezte annak miniszteri kinevezése előtt.

A Volánbusz fizetési listáján is rajta volt a Tisza párt vezetőjének testvére

Magyar Péter. Fotó: Facebook

 

Diákhitel és a PlanB

Azonban úgy tűnik, még egy szálon kapcsolódott egymáshoz Magyar környezete és a PlanB, ugyanis Magyar Márton 2019 nyarától – tehát nagyjából akkortól, amikor a cég Varga Juditot felkészítette a miniszterséggel járó megpróbáltatásokra – a PlanB-től kapott fizetést.

Magyar Márton a média1-nek elismerte, hogy dolgozott a PlanB-nek. Azt írta, hogy onnan a COVID járvány kezdete környékén távozott, maga mondott fel. Azt írta, nem látott bele sem a bátyja, sem a felesége kapcsolódásaiba.

„A Tisza Párt párt a médiaportálnak azt írta PlanB mintegy 6 hónapon át foglalkoztatta Magyar Mártont projektmenedzserként és ezért havi 300 ezer forint fizetést kapott. Magyar Márton munkájáról azt írták: szakemberként piaci megrendelések teljesítésén dolgozott. A párt állítása szerint Magyar Mártonnak a PlanB Magyarország Kft.-nél történt munkavégzése során nem volt rálátása a Diákhitel Központnak végzett megbízásra, annak előkészítésében/teljesítésében nem vett részt – az ugyanakkor nem derült ki a válaszból, hogy milyen piaci megrendelésekről van szó, vagy hogy Magyar Péternek a Diákhitel Zrt. vezetőjeként tudomása volt-e arról, hogy az általa vezetett állami vállalat egy olyan cégnek ad megbízást, ahol a testvérének fizetést adnak.

A Volánbuszos szál

A Propeller értesülése szerint Magyar Márton, azaz Magyar Péter testvére szinte egy időben dolgozott a Volánbusz Zrt-nek, amikor a Tisza párt elnöke az állami cég igazgatósági tagja volt. Magyar Márton 2023 február 1 és 2023 december 31 között állt jogviszonyban a Volánbusz Zrt-vel. Magyar Pétert 2023 márciusában nevezték ki a Volánbusz igazgatósági tagjává, ahonnan az év november 30-ával hívták vissza.

A Propeller elküldte kérdéseit Magyar Mártonnak, miszerint

- 2023 február 1 és 2023 december 31 között miért állt jogviszonyban a Volánbusz Zrt-vel?

- Milyen munkát végzett ezért?

- Valamint, nem tartja-e visszásnak, vagy összeférhetetlennek, hogy testvére, Magyar Péter úr paralel ezen idő alatt a Volánbusz Zrt. igazgatósági tagja volt?

Magyar Márton a Propeller megkeresésére cikkük megjelenéséig nem válaszolt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek