A Magyar Péter-lufi elkezdett leereszteni

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.06. 16:32
Módosítva: 2024.10.06. 16:36

Orbán Viktor: A magyar patrióták már ötször legyőzték a baloldalt

Erről beszélt a miniszterelnök Olaszországban.

Magyarország 14 éve sikeresen harcol a nemzetközi baloldal ellen – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök vasárnap az olaszországi Pontidában.

A kormányfő, aki a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésének díszvendégeként szólalt fel több más európai jobboldali politikus mellett, beszédében kiemelte: a magyarok küldetése, hogy bebizonyítsák, a baloldal legyőzhető. „Mi ötször legyőztük őket” – jelentette ki.

A magyar példát bemutatva úgy fogalmazott:

mi sikeresebben kormányzunk, mint a baloldal, a patrióták sikeresebben kormányoznak, mint a nemzetközi baloldal.

Orbán Viktor miniszterelnök, díszvendégként beszédet mond az olasz jobboldali Liga párt nagygyűlésén a bergamói Pontidában 2024. október 6-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán).

Kitért arra is, hogy Magyarországon ma teljes foglalkoztatottság van, az adókat csökkentik, a béreket növelik, segítik a vállalkozásokat és megvédik a családokat.

Nem engedjük, hogy viccet csináljanak a házasságból, nem engedjük, hogy bohócot csináljanak a családjukat szerető emberekből – jelentette ki.

Családok nélkül nincs jövő – mondta Orbán Viktor, aki szólt arról is, hogy a magyar alkotmány rögzíti: „a házasság egy férfi és egy nő”. Azt is kimondja az alaptörvény, hogy az apa férfi, az anya nő – tette hozzá, kiemelve: ez akkor is így lesz, ha a nemzetközi baloldal „a feje tetejére áll”.

Nem adjuk fel országainkat sem a brüsszeli bürokratáknak, sem a külföldi multinacionális cégeknek, sem a migránsoknak. Olaszország az olaszoké, ahogy Magyarország a magyaroké – jelentette ki Orbán Viktor Pontidában.

 

Hungarian Prime Minister and leader of Fidesz Viktor Orban delivers a speech during the annual rally of the Italian far-right League (Lega) party in Pontida, northern Italy on October 6, 2024. (Photo by Piero CRUCIATTI / AFP)

Orbán Viktor Pontidában Fotó: AFP

Nem adjuk fel országainkat sem a brüsszeli bürokratáknak, sem a külföldi multinacionális cégeknek, sem a migránsoknak. Olaszország az olaszoké, ahogy Magyarország a magyaroké – hangsúlyozta a miniszterelnök. 

A magyar miniszterelnök beszédéből Matteo Salvini, a Liga vezetője, olasz miniszterelnök-helyettes osztott meg részleteket a közösségi oldalán. 

Salvini bejegyzése szerint Orbán Viktor úgy fogalmazott:

Mi, Magyarországon hősként ünnepeljük Salvinit, mert lezárta a határokat és megvédte az olaszok és az európaiak otthonait. Megtiszteltetést érdemel, nem büntetőeljárást! Szégyen, ami az ön pártja ellen folyik.

Mint ismert, a szicíliai Palermo ügyészsége hat év börtönt kért Matteo Salvinire, mivel belügyminiszterként 2019-ben feltartóztatott egy spanyol civil hajót, amely Olaszország partjainál akart kikötni. 

Orbán Viktor jelenléte a Liga párt találkozóján, a magyar, osztrák, spanyol, portugál, cseh és amerikai patrióták részvétele bizonyítja, hogy a nemzetközi patrióta mozgalom testet öltött – nyilatkozta az MTI-nek Matteo Salvini a lombardiai Pontidában a Liga párt kétnapos találkozójának nyitóeseményén szombaton.

Matteo Salvini köszönetet mondott Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek, hogy részt vesz a Liga nagygyűlésén. Hangsúlyozta, hogy a mostani tanácskozás a párt harmincadik találkozója.

„Most először van velünk Magyarország, Bécs, Madrid, Prága, Lisszabon küldöttsége, és üzenet érkezik Brazíliából és Párizsból is”

– tette hozzá. Megjegyezte, a magyar miniszterelnök jelenléte bizonyítja, hogy „erősödünk, és az, ami álomnak tűnt csupán, vagyis a nemzetközi patrióta mozgalom létrehozása, testet öltött”.

Matteo Salvini hozzátette, azért szólította szövetségeseit Pontidába, mert az ügyészség hat év börtönt kért rá egy migránsokat szállító civilhajó feltartóztatásáért, amit 2019-ben belügyminiszterként rendelt el.

„Ez nem játék, én a börtönt kockáztatom csak azért, mert a kötelességemet teljesítettem a határok védelmével. Közös küldetés ez Európában éppúgy, mint Amerikában és a világ számos más részén: az illegális bevándorlás és az emberkereskedelem elleni fellépés kötelesség” – nyilatkozta. Megjegyezte, ha elítélnek egy politikust, aki megállította az illegális bevándorlást, az nemcsak Olaszországban, hanem Európában is problémát jelent majd: „másnaptól muszáj lesz megnyitni a kapukat a migránsok előtt”.

Matteo Salvini a migráció mellett a legfontosabb kihívásnak a béke fenntartását nevezte. Úgy vélte, ha nem sikerül megállítani a közel-keleti konfliktust és az ukrajnai háborút, fennáll a világháború veszélye.

A Liga párt 1990 óta a lombardiai Pontida mezején tartja nagygyűlését, a pártot 2014 óta Matteo Salvini vezeti. Szombaton a Patrióták Európáért pártjai ifjúsági tagozatainak képviselői szólaltak fel. Vasárnap többek között Geert Wilders a holland Szabadságpárt (PVV) elnöke, Marlene Svazek az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alelnöke, Jose Antonio Fuster a spanyol Vox szóvivője, Andre Ventura a portugál Chega vezetője mondott bszédet.

Az ifjúsági tagozatok felszólalásait Hidas Dóra a Fidelitas külügyi kabinetvezetője indította.

Történelmi időket élünk, és mi fiatalok nem dőlhetünk hátra, a Patrióták Európáért ifjúsági szervezeteinek egyesíteni kell erejüket, azonos vélemények mentén egy magasabb szervezettségi szintet kell elérnünk

– fogalmazott.

Hidas Dóra hangsúlyozta, a liberálisok mindent megtesznek azért, hogy a nemzeti kultúrákat eltöröljék, és illegális migránsok kerülhessenek Európa területére. „Matteo Salvinit börtönnel fenyegetik, Magyarországot pedig súlyos pénzbírsággal, mert megvédi nemcsak a magyar, hanem az európai határokat” – jelentette ki Hidas Dóra.

Az amerikai Republikánusok küldötte, Lucca Ruggeri beszéde közben a fiatalok tömege Donald Trump nevét skandálta. „Identitás, szuverenitás, szabadság!” – kiáltották a Liga fiataljai.

Pontida mezején az óriásszínpad „Nem bűncselekmény a határok védelme” felirattal áll itt mondott Orbán Viktor és Matteo Salvini beszédet.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek