Sunyi trükkökkel játszott át milliókat a haverjainak Magyar Péter

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.25. 11:26
Módosítva: 2024.09.25. 11:31

Gyalog galopp: Vajon miért nem mer vitázni a köztévében Magyar Péter?

Közben meg tüntetne, mert nem hívják meg?

A nevetséges ellentmondásba bonyolódó Magyar Péter gyáva magatartását a Hét Viccének nevezte Orbán Balázs. Akinek még a Gyalog galopp című legendás film is eszébe jutott a bátor politikusról.

A Tisza Párt negyedik alkalommal sem fogadta el a közmédia 48 perc című műsorának meghívását – hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi esti műsorában.

Mint elmondták, ezúttal Gerzsenyi Gabriella és Dömötör Csaba vitatták volna meg pártjaik álláspontját Magyarország európai uniós képviseletéről. Többek között arról, hogy a Tisza Párt képviselője az Európai Parlamentben a rezsicsökkentéssel kapcsolatban védte a multinacionális cégeket, míg a Fidesz kitart a családokat érintő rezsicsökkentés fenntartása mellett.

A vita ezúttal sem jön létre, mert a Tisza Párt Sajtóosztálya elutasította megkeresésüket, sőt, meg is fenyegette a meghívó közmédiát.

Idézzük: „Nemsokára találkozunk a Kunigunda utcában. Vagy így, vagy úgy” – hangzott el.

A műsorban azt mondták: „természetesen a továbbiakban is hívni és várni fogjuk műsorunkba a Tisza Párt képviselőit, függetlenül attól, hogy folyamatosan gyalázzák a közmédiát és munkatársait.”

Személyesen hívta vitára korábban a miniszterelnök politikai igazgatója  is Magyar Pétert, ez  volt a harmadik vitára szóló meghívás, ahol a Tisza Párt elnöke leülhetett volna Orbán Balázzsal.  Hiába próbálkozott.

Mivel a magyar uniós elnökség bemutatásán mindketten ott lesznek az Európai Parlamentben, Orbán Balázs azt javasolta, tartsanak egy külön vitát kettőjük között a közmédia szervezésében. Magyar Péter azon ban erre a felhívásra sem reagált.

Elhangzott, „nem ez az első, hogy Magyar Péter megfutamodik, a korábbi felkéréseket ugyanis különböző okokra hivatkozva mindig elutasította”

 A Tisza Párt elnöke „kibújt” a lehetőség elől és eleinte arra hivatkozott, hogy megvárja az árvíz levonulását

A 48 perc szerkesztősége Magyar Péter kérésének eleget téve, az árvíz várható levonulása után, október harmadikára ütemezve is meghívta a Tisza Párt elnökét, de hiába.

Néhány órával később új időpontot ajánlott a köztévé Magyar Péter vitájára, de Magyar ezt is elutasította.

Ennek ellenére másnap mintegy 50 perces interjút adott a Partizánnak, emellett a huszonötödik érettségi találkozójáról egy sörözőből is posztolt. Magyar Pétert  ezután  ismét Orbán Balázs hívta vitázni, aki közösségi oldalán azt írta, „ha a televízió is beleegyezik, akkor remélem, hogy ez így Önnek is elfogadható lesz, és nem jön több angolnázás, vádaskodás, elsomfordálás”.

A miniszterelnök politikai igazgatója hozzátette:

Magyar Péternek saját hitelessége megmentése érdekében kellene igent mondania arra, amit hónapok óta követel másoktól.

 Magyar Péter azonban újra meg újra eloldalgott a sorozatos meghívások elől.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek