POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.30. 18:50

Szentkirályi Alexandra: Sem árulókat, sem Gyurcsány Ferenc kádereit nem támogatjuk

Világos beszéd.

Ma reggel bebizonyosodott, amit már régóta mondunk, hogy összeborult a szivárványkoalíció, és készülőben van Vitézy Dávid főpolgármester-helyettes jelöltsége, és ezt már maga a főpolgármester is megerősítette – reagált a hirado.hu-nak Szentkirályi Alexandra, a Fidesz budapesti frakcióvezetője Karácsony Gergely reggeli interjújára. A kormánypárti politikus leszögezte, hogy sem Vitézyt, sem Gyurcsány kádereit nem támogatják.

Teljes a káosz Budapesten, Karácsony Gergely hétfő reggel jelentette be, hogy – miután kudarcot vallottak az ellenzéki pártok egyeztetései – nem jelöl főpolgármester-helyettest a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén.

„A főpolgármester feladata, hogy olyan helyettest jelöljön, aki mögött a közgyűlés fel tud sorakozni” – reagált az ügyben a hirado.hu megkeresésére Szentkirályi Alexandra, a Fidesz budapesti frakcióvezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy a választás óta nem kereste őt tárgyalási szándékkal Karácsony Gergely, noha a Fidesz–KDNP listája kapta a legtöbb szavazatot.

Szomorúan tapasztaljuk azt, hogy neki továbbra is fontosabbak a zárt ajtók mögötti paktumok, minthogy a budapestiekért dolgozzon

– jelentette ki lapunknak.

Vitézy Dávid esetleges főpolgármester-helyettesi jelöltségével kapcsolatban is kérdeztük Szentkirályi Alexandrát.

„Ma reggel bebizonyosodott, amit már régóta mondunk, hogy összeborult a szivárványkoalíció, és készülőben van Vitézy Dávid főpolgármester-helyettes jelöltsége, és ezt már maga a főpolgármester is megerősítette. Ahhoz képest, hogy Vitézy Dávid Karácsony Gergelyt akarta leváltani a választáson, szép utat járt be az elmúlt hónapokban. Mi, fideszesek nem azért támogattuk, nem azért szavaztunk rá, hogy beálljon a liberális szivárványkoalícióba. Ez nem más, mint árulás” – mondta a kormánypárti politikus.

Karácsony Gergely azt nyilatkozta, hogy akkor támogatná Vitézy Dávidot, ha cserébe az ő jelöltjét, Kiss Ambrust is megszavazzák. Szentkirályi szerint ezt a felállást nem tudná támogatni a fővárosi Fidesz.

„Sem árulókat, sem Gyurcsány Ferenc kádereit nem támogatjuk!”

– szögezte le.

„Karácsony Gergely és a baloldal kapott felhatalmazást arra, hogy irányítsa Budapestet. Ugyanakkor nekik a pozíciók osztogatása fontosabb mindennél. Ezek szerint még a főváros törvényes működésénél is. A budapestiek ránk viszont számíthatnak, mi itt leszünk, és értük dolgozunk” – zárta gondolatait Szentkirályi Alexandra.

Mint ismert, Karácsony reggeli interjúja után megszólalt Magyar Péter és Vitézy Dávid is, mindketten hazugsággal vádolták a főpolgármestert.

Szentkirályi Alexandra pénteken arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert és Magyar Pétert, a Tisza Párt elnökét, hogy ismertessék, mik a terveik a Fővárosi Közgyűlésben.

Facebook-bejegyzésében a Fidesz budapesti elnöke azt írta: „Egy napja nem tudjuk, hogy Karácsony Gergely és Magyar Péter miről egyeztettek tegnap zárt ajtók mögött; jövő hét keddtől már az új közgyűlésnek kell képviselnie a fővárosi emberek ügyeit, de a szivárványkoalíciós fiúk még azon kluboznak, hogy ki vigye a nagyobb szeletet a tortából; a budapestiek ügyei pedig fél éve gazdátlanul állnak”.

„A fővárosi emberek többsége a változásra szavazott, és biztosan nem arra, hogy Karácsonyék az eddigieknél is zavarosabb paktumok mentén, politikusok erkélyén döntsenek Budapest legfontosabb kérdéseiről”

– tette hozzá.

Kiemelte: „A főpolgármester egyszerűen semmibe veszi azokat a budapestieket, akik nem őt támogatták a szavazatukkal és a közgyűlés legtöbb szavazatott kapott Fidesz frakciójával, a választások óta eltelt időben egyetlen egyeztetést sem kezdeményezett. Elég a titkos paktumokból! Itt az ideje, hogy ne az emberek feje fölött döntsenek a város ügyeiről.”

„Felszólítom Karácsony Gergelyt és Magyar Pétert, hogy álljanak a budapestiek elé, és valljanak színt, miről egyezkednek a szivárványkoalíció füstös szobáiban!” – zárta sorait Szentkirályi Alexandra.

Magyar Péternek fogalma sincs arról, hogyan működik Budapest – mondta a Fidesz budapesti elnöke  a Facebookon közzétett videójában.

Szentkirályi Alexandra pontokba szedte azokat a kijelentéseket, amelyeket Magyar Péter tett az utóbbi napokban, és amelyekben szerinte a Tisza Párt vezetője téved. A fideszes politikus szerint Magyar Péter nincs tisztában azzal, hogy mekkora a főváros költségvetése, hogy működik a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság. Magyar az egyik sajtónyilatkozatában azt mondta, hogy Budapest éves büdzséje körülbelül 500 milliárd forint, amire Szentkirályi Alexandra azt válaszolta:

„Hát Péter, itt csak egy szerény 52 milliárd forinttal tévedtél”.

Magyar Péter csütörtökön a közmédiának nyilatkozva kijelentette, hogy Budapesttől az iparűzési adót elveszi az állam. Szentkirályi Alexandra erre úgy reagált, hogy Magyar Péter cinikus stílusban kever össze alapvető fogalmakat. Kifejtette:

„Az iparűzési adó a fővárosé, ez az a bevétel, ami egyébként évről évre rekordokat dönt. Idén 303 milliárddal tervezett a főváros, és további 259 milliárddal számolhatnak a kerületek. Ezek mind a saját bevételeik.”

A Tisza Párt vezetőjének arra a kijelentésére, amely szerint azért nem ül be a pártja frakciójába a Fővárosi Közgyűlésben, mert – mint mondta – nem tud egyszerre öt pozíciót ellátni, a Fidesz budapesti elnöke emlékeztetett, hogy volt olyan idő, amikor több pozícióra is alkalmasnak találta magát, és fel is vette az azok után járó fizetéseket.

„Lehet, hogy a budapestiek valóban jobban járnak azzal, hogyha nem ülsz be a Fővárosi Közgyűlésbe, láthatóan fogalmad sincs arról, hogy ott milyen munka folyik. De akkor már csak egyet szeretnék tőled kérni, hogy akkor ne kavard itt a limonádét a fővárosi ügyekben”

– zárta szavait Szentkirályi Alexandra.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek