Nagy tömegben vietnámi és thai kamulájkokat vásárolt Magyar Péter

INSIDER
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.20. 19:16

Simlis szerződéseket kötött Magyar Péter

A Szabad Európa szerint...

A politikus olyan cégekkel szerződött le, amelyeknek más értelmezhető bevételük nem volt.

 

20240530 Budapest
Európai Parlamenti Választás
Az MTVA szervezett élő választási vitát a Várkert Bazárba Európai Parlament képviselőjelöltek részvételével.
Az esemény helyszínén ellenzéki demonstrációkra került sor.
Magyar Péter Tisza Párt és Dobrev Klára Demokratikus Koalíció DK is tüntetést hirdetett a Várkert Bazár elé.

Fotó: Csudai Sándor CSS
Origo

A képen: Magyar Péter

Fotó: Csudai Sándor

Több olyan céggel is szerződött a Diákhitel Központ Magyar Péter vezetésével, amelyeknek más értelmezhető bevétele nem volt – írta meg a Szabad Európa. A laphoz eljuttatott képernyőfelvételek szerint tavasszal és nyáron többször az a Trentin Balázs irányította a Tisza Párt aktivistáit, akinek a Troia Média Kft. nevű cége 2022-ben kizárólag a Magyar Péter által vezetett Diákhitel Központtól jutott bevételhez. Trentin a képek szerint az utcai Cége, a Troia 2022-ben 13,42 millió forint bevételre tett szert értékesítésből, miután az előző év végén majdnem pontosan ugyanekkora összegre, 13,34 millió forintra (áfával együtt 16,94 millió forint) szerződött a Diákhitel Központtal. A szerződés szerint a Troiának egy 40-50 oldalas tanulmányt és egy vezetői prezentációt kellett összeállítania a diákhitel nemzetgazdasági hatásáról és várható hatásáról.

2022-ben még 2,3 millió forint egyéb bevétellel és így 2,95 millió forintos adózott eredménnyel zárta a vállalat, amelynek így ez volt messze a legsikeresebb éve 2019 után: 2020-ban 3,9 milló, 2021-ben 1,95 milliós mínusszal zárt a cég.

A szerződéseket Hadházy Ákos országgyűlési képviselő szerezte meg, azokat pedig Magyar Péternek is megmutatta. A dokumentumok között szerepeltek a Magyar által még februárban, a politikus színre lépésekor túlárazottnak nevezett szerződések is. Magyar Péter a Facebookon a tanulmányokkal kapcsolatban azt válaszolta, hogy Hadházy Ákos „ne FB-posztokat írogasson, hanem tegyen feljelentést, ha ön szerint valami jogszabályokba ütközik. Nekem tiszta a lelkiismeretem”. A független képviselő jelezte, hogy amennyiben nem kap további válaszokat Magyartól, készen áll valóban feljelentést tenni, ahogy tette azt más ügyekben is korábban.

Megdöbbentő szolgaisággal asszisztál a baloldali média Magyar Péter hazugságkampányához

Magyar Péter nyilvánvalóan nem mondott igazat, amikor egy közösségimédia-bejegyzésében arra utalt, hogy a köztársasági elnök nem ment a gátra, nem jelent meg a homokzsákok pakolói között. Sulyok Tamás Facebook-oldalán számos fénykép és videófelvétel látható arról, hogy az államfő a korábbi napokban felkeresett több, veszélyes helyzetben lévő települést. Számos baloldali orgánum azonban ellenőrzés, így kritika nélkül csak Magyar nyilvánvaló hazugságát közölte. Ilyen szolgai módon járt el például a Telex, a 24.hu, a Népszava és a Magyar Narancs is.

 

 

Nagy divat lett mostanában a baloldali médiában az úgynevezett tényellenőrzés, vagyis az, hogy egy politikus, egy állami vezető állítását összevetik a nyilvánosan elérhető különféle adatokkal, fényképekkel, felvételekkel. A jelek szerint az ellenzéki irányvonalú orgánumok nagyobb része szerint Magyar Péter nyilatkozatait nem kell ellenőrizni. Akkor ugyanis könnyen kiderülhetne, hogy a Tisza Párt vezetője nem mindig mond igazat. Ahogy tette ezt a politikus a napokban Sulyok Tamás köztársasági elnök kapcsán.

Magyar Péter szeptember 19-én, déltájban bejegyzéssel jelentkezett a Facebookon. Ebben felháborodásának adott hangot, hogy az államfő nem fogadja, és sok más mellett ezt írta: „És végül egy jó tanács: egy köztársasági elnöknek ilyen súlyos árvízi helyzetben kötelessége lenne a nemzethez szólnia, ha már az nem jut eszébe, hogy meglátogassa a gátakon napok óta megfeszített munkát végző több tízezer önkéntes honfitársát.”

Ehhez képest a köztársasági elnök Magyar kedvenc felületén, a Facebookon számolt be nem is egy látogatásáról. Ráadásul korábban. Sulyok Tamás szeptember 16. reggelén, tehát három nappal Magyar posztja előtt kiírta a hivatalos oldalára, hogy a következő napokban személyesen tájékozódik a gátakon. Így is cselekedett, erről tanúskodik a szeptember 18-i Facebook-videója Neszmélyről és Dunaalmásról, majd aznap további fotók és egy videó a váci látogatásról

Ezeken az látható, hogy az államfő, aki az alaptörvény értelmében a hadsereg főparancsnoka is, katonai ruhában járja körbe a homokzsákokat rakodó, vagyis az árvízi védekezésben tevékenyen részt vevő honvédcsoportokat, de találkozik civil önkéntesekkel is. Államfői bejegyzés – Pilismarótról – szeptember 19-ére, vagyis arra a napra is jutott, amikor Magyar megjelentette a hamis állítását tartalmazó írását. Ez az elnöki poszt ráadásul kevéssel a Tisza Párt vezetőjének bejegyzése előtt jelent meg, vagyis Magyar rájöhetett volna, hogy nem ír igazat, ha rákattint az elnök Facebook-oldalára.

De nem tette, ahogy a legtöbb baloldali médium sem. Magyar dörgedelmes bejegyzéséről szinte minden ellenzéki felület beszámolt, egy részük arra is kitért, hogy Magyar szerint Sulyok Tamás nem járt a gáton. De egyik felület sem jegyezte meg, hogy ez nem igaz, példának okáért sem a Telex, sem a Magyar Narancs, sem pedig a 24 hu.

Igaz, utóbbi azt sem vette észre, hogy Magyar önmagát is felülbírálta: a pártvezető egy péntek reggeli Facebook-posztjában az árvízvédelemben részt vevő önkéntesek számáról előbb azt írta, hogy megint hazudik a kormány, majd többszöri módosítás után végül ezt a kijelentést törölte a bejegyzéséből.

Magyar Péter szerint mégsem hazudik a kormány az árvízvédelemmel kapcsolatban

Önmagát is felülbírálta Magyar Péter, aki egy péntek reggeli Facebook-posztjában az árvízvédelemben részt vevő önkéntesek száma kapcsán előbb azt írta, hogy „megint hazudik a kormány”, majd többszöri módosítás után végül ezt a kijelentést törölte a bejegyzéséből. Egyes baloldali sajtótermékek azonban átvették a Tisza Párt elnökének posztját, és a módosítás után sem javították a kormány hazugságára vonatkozó részt.

 

Magyar Péter ma reggel is folytatta az árvízhelyzettel kapcsolatos hergelését. A Tisza Párt elnöke 9.12-kor rakott ki egy bejegyzést, amelyben azt írta, hogy: „A kormány megint hazudik. Orbán Viktor ma reggel azt állította, hogy csak 2753 önkéntes dolgozik az árvízi védekezésen, miközben csak a Tisza Párt ennél több civil munkáját koordinálja.”

Egy perccel később módosította a bejegyzését, de ekkor még csak egy képet távolított el. 9.18-kor már harmadjára módosította a bejegyzést, de látszólag semmi érdemit nem javított benne. A negyedik módosításnál, 9.24-kor azonban már törölte azt a részt, hogy „a kormány megint hazudik”. Végül 9.25-kor ötödik alkalommal is módosította a bejegyzést, de látható módosítást nem vettünk észre. 

A bejegyzés módosításait a poszt szerkesztési előzményeinél lehet megtekinteni

Magyar hazugságról szóló – önmaga által is felülbírált – bejegyzését a 24.hu és a Magyar Hang is átvette, ráadásul a törölt részt a cikkek címében kiemelve, amit a két portál azóta sem módosított, hogy a Tisza Párt elnöke javította a bejegyzését.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek