POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.17.

Menczer Tamás: Magyar Péter folyamatosan hazudik!

"Ez egy hazug ember!"

– Nem szívesen beszélek erről, mert van ennél most fontosabb dolgom, dolgunk is, de a helyzet az az, hogy ez egy hazug ember – mondta Menczer Tamás egy Magyar Péterrel kapcsolatos kérdésre, miközben az árvízi védekezésben segített.

– Tudjuk, hogy hazudik folyamatosan

– jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója a közösségi oldalára feltöltött videóban. Hozzátette: hazudott arról, hogy nem lesz politikus, hogy nem megy az Európai Parlamentbe, hogy nem szokott VIP-páholyba járni, de még ki tudja, mi mindenben. Azt mondta, szereti a családját, aztán hogy viselkedett, hogy ő egy jó vezető, aztán a nyakánál fogva hajították ki, úgyhogy egy csomó mindenben hazudott.

– Most is hazudik

– hívta fel a figyelmet Menczer Tamás. Hozzátette: hazudik a katonákról, hazudik a szakemberekről. A honvédelmi miniszter világosan elmondta, hogy annyi katona van, amennyi kell. Így ezzel kapcsolatban is hazudik. 

– Ilyen helyzetben ez sajnálatos

– mutatott rá a kommunikációs igazgató, utalva az árvíz-fenyegetettségre.

– Én arra tennék javaslatot, hogy senki, még ő se támadja hátba a katonákat, a katasztrófavédőket, a szakembereket és senkit, aki a védekezést segíti – mondta Menczer Tamás.


 

Feljelentették Magyar Pétert hűtlen kezelés gyanúja miatt

A Központi Nyomozó Főügyészség elé került Magyar Péter legújabb ügye, amely szerint még a Diákhitel Központ vezetőjeként jegyzett ellen túlárazott szerződéseket. Tényi István ügyvéd hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt tett feljelentést a hatóságnál.

 

Magyar Péter, hűtlen kezelés, Diákhitel Központ, túlárazott szerződés

Újabb feljelentés miatt fájhat a feje Magyar Péternek, ezúttal hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt érkezett feljelentés a Központi Nyomozó Főügyészséghez – tudta meg a Magyar Nemzet. 

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István azután fordult a hatósághoz, miután Hadházy Ákos független parlamenti képviselő délelőtt a közösségi oldalán arról írt, Magyar Péter még a Diákhitel Központ vezetőjeként ellenjegyzett túlárazott szerződéseket. Hadházy kiemelte, egyes szerződések a véleménye szerint feleslegesek voltak. 

Példaként azt írta, az egyik cég 14 millió forintért a KSH-tól származó adatokból próbálta meg kiszámolni, hogy a Diákhitel Központ tevékenysége mennyivel járult hozzá a magyarországi GDP-hez.

Hamarosan a bejegyzés alatt meg is jelent Magyar Péter, és kommentelni kezdett. A Tisza Párt elnöke „méltánytalannak és igaztalannak” titulálta Hadházy szavait. Magyar mintha igencsak összezavarodott volna, magyarázkodó kommentjét ugyanis nagyon sokszor átírta. A független képviselő egyik állítására reagálva kiemelte:

nem tudom, milyen online marketing cégről beszél, amely egyengeti a Tisza Párt tevékenységét. Én nem dolgozom olyan céggel jelenleg, amely a diákhitelnél tendert nyert

– írta Magyar Péter.

Csakhogy az egyik, nettó 13,34 millió forintba kerülő, egyébként gyakorlatilag teljesen felesleges tanulmányról szóló szerződést 2021. december elsején írta alá. A Diákhitel Központ ekkor a Troia Media Kft.-vel kötött megállapodást, a dokumentumot Trentin Balázs Lajos írta alá a cég részéről. A szerződés tárgya a cikkünk elején említett téma: a Magyar Péter által vezetett szervezet „valószínűsített hatása” a nemzetgazdaságra.

Trentin Balázs neve aligha lehet ismeretlen Magyar Péter számára, a Troia Media Kft. vezetője ugyanis jelenleg a Tisza Párt fontos szervezője.

A Magyar Nemzet úgy értesült, a tiszások 2024. augusztus 17-én szerveztek egy találkozót öt Pest megyei választókerület városi koordinátorai számára Dunaharasztin. Az eseményen vendégként volt jelen Kiss József és Trentin Balázs, akik a Tisza szigetek létrehozásáról és működtetéséről beszéltek. Az úgynevezett Tisza szigetek a korábbi polgári körök mintájára létrehozott helyi Tisza párti szervezetek.

Magyar most azt állítja, hogy pártjának nincs üzleti kapcsolata olyan vállalkozással, amely korábban a Diákhitel Központnak végzett munkát.

A teljes igazság azonban az, hogy a már említett Trentin Balázs érdekeltségébe tartozó cég 13,34 millió forintot bizonyosan kapott a Diákhitel Központtól akkor, amikor azt Magyar Péter vezette. Tény továbbá az is, hogy Trentin jelenleg a Tisza Párt egyik szervezője.

Tényi István levelében az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kéri. 

Magyar Péter hazudik, nem épül migránstábor Vitnyéden + videó

Gyopáros Alpár elmondta, miért kell felújítani az egykori tejipari szakiskola épületét.

 

Vitnyéd Csermajor felújítás

Forrás: Facebook

Néhány napja Vitnyéd és Csermajor nevét szinte az egész ország megismerte, miután az egykori tejipari szakiskola területén felújítás kezdődött a településen. A munkálatok miatt ellenzéki politikusok és baloldali médiumok azonnal rémhírterjesztésbe kezdtek, mindenféle információ nélkül politikai szerencsehuszárok, köztük Magyar Péter hergelik az embereket, napok óta szítják a kedélyeket – mutatott rá új videójában Gyopáros Alpár.

A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök személyesen is megerősítette, hogy nem lesz Vitnyéd–Csermajorban migránstábor.

Magyar Péter egyszerűen hazudik, hergel, félelmet kelt. Pont az ellen hangol, amit Brüsszelben támogat

– tette hozzá a kormánybiztos. Gyopáros Alpár arról is beszámolt, hogy a felújítás alatt álló épületekben Ukrajnából érkezett menekültek tartózkodtak jogtalanul, teljesen lelakták és tönkretették az ingatlanokat, ezért kell helyrehozni.

Nem kérünk a menekülttáborokból, nem kérünk az illegális migrációból

– jelentette ki a politikus, és leszögezte: a kormány nem változtatott az álláspontján.


 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek