dosszié ikonMagyar Péter
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.13.
Módosítva: 2024.09.14.

A Magyar Péter vezette Diákhitel Központtól dőltek a milliók a Tisza Párt jelenlegi szervezőjéhez

Túlárazták a szerződéseket.

A Magyar Péter által vezetett Diákhitel Központtal kötött túlárazott szerződést a Tisza Párt egyik jelenlegi szervezője. Ez derült ki abból a csörtéből, amelyet Hadházy Ákos és Magyar Péter vívott pénteken a Facebookon. A Magyar Nemzet kiderítette, melyik vállalkozásról és kiről is van szó.

 

MAGYAR Péter, Európai Parlament – Az alkotmányügyi bizottság alakuló ülése

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő délelőtt a Facebook-oldalán jelentkezett egy bejegyzéssel, amelyben arról ír, hogy Magyar Péter még a Diákhitel Központ vezetőjeként ellenjegyzett túlárazott szerződéseket.

Hadházy kiemelte, egyes szerződések a véleménye szerint feleslegesek voltak. Példaként azt írta, az egyik cég 14 millió forintért a KSH-tól származó adatokból próbálta meg kiszámolni, hogy a Diákhitel Központ tevékenysége mennyivel járult hozzá a magyarországi GDP-hez.

Ahogy az ilyen esetekben lenni szokott, a poszt alatt hamarosan megjelent Magyar Péter, és kommentelni kezdett. 

A Tisza Párt elnöke „méltánytalannak és igaztalannak” titulálta Hadházy szavait. Magyar mintha igencsak összezavarodott volna, magyarázkodó kommentjét ugyanis nagyon sokszor átírta.

A független képviselő egyik állítására reagálva kiemelte: 

nem tudom, milyen online marketing cégről beszél, amely egyengeti a Tisza Párt tevékenységét. Én nem dolgozom olyan céggel jelenleg, amely a Diákhitelnél tendert nyert

 – írta Magyar Péter.

Csakhogy az egyik, nettó 13,34 millió forintba kerülő, egyébként gyakorlatilag teljesen felesleges tanulmányról szóló szerződést 2021. december elsején írta alá. A Diákhitel Központ ekkor a Troia Media Kft.-vel kötött megállapodást, a dokumentumot Trentin Balázs Lajos írta alá a cég részéről. A szerződés tárgya a cikkünk elején említett téma: a Magyar Péter által vezetett szervezet „valószínűsített hatása” a nemzetgazdaságra.

Trentin Balázs neve aligha lehet ismeretlen Magyar Péter számára, a Troia Media Kft. vezetője ugyanis jelenleg a párt fontos szervezője.

 A Magyar Nemzet úgy értesült: a tiszások 2024. augusztus 17-én szerveztek egy találkozót öt Pest megyei választókerület városi koordinátorai számára Dunaharasztin. Az eseményen vendégként volt jelen Kiss József és Trentin Balázs, akik a Tisza szigetek létrehozásáról és működtetéséről beszéltek. Az úgynevezett Tisza szigetek a korábbi polgári körök mintájára létrehozott helyi Tisza párti szervezetek.

Magyar most azt állítja, hogy pártjának nincs üzleti kapcsolata olyan vállalkozással, amely korábban a Diákhitel Központnak végzett munkát. A teljes igazság azonban az, hogy a már említett Trentin Balázs érdekeltségébe tartozó cég 13,34 millió forintot bizonyosan kapott a Diákhitel Központtól akkor, amikor azt Magyar Péter vezette. Tény továbbá az is, hogy Trentin jelenleg a Tisza Párt egyik szervezője.

Ennyi pénzt vett fel Magyar Péter az általa kritizált közlekedési vállalatoknál

Súlyos milliókat tett zsebre még tavaly is Magyar Péter két állami vállalat igazgatósági tagjaként, most viszont már élesen kritizálja a közlekedés helyzetét, amiért a nemrég betöltött pozícióiban ő is felelős volt. Az összes jövedelme a Volánbusznál és a Magyar Közút Zrt.-nél csaknem 13 millió forint volt.

Újabban vehemensen kritizálja a hazai tömegközlekedés állapotát Magyar Péter, holott a közelmúltban még jól fizető pozíciókat töltött be a szakterületen működő két állami vállalatnál. Információnk szerint a Tisza Párt elnöke a Volánbusz, valamint a Magyar Közút Zrt. igazgatósági tagjaként összesen 12 831 313 forint jövedelemre tett szert. Korábban a Magyar Nemzet már beszámolt arról, hogy Magyar a Volánbusz igazgatósági tagjaként havi 1,16 milliós fizetést kapott, miután 2023 áprilisában bekerült a cég igazgatóságába.

 

Amikor politikusként színre lépett, 2024 tavaszán bejelentette, hogy lemond a Volánbusznál betöltött pozíciójáról, ugyanakkor a nyilvánosan elérhető cégiratok szerint 2023. december 1-jén már nem volt igazgatósági tag, tehát előbb elbocsátották, mint ahogyan „lemondott”.

Magyar Péter 2022 augusztusában ült be a Magyar Közút Zrt. igazgatóságába, ahol havi 1,33 millió forintos fizetést kapott. Érdekes módon a magyar közlekedés állapotát ebben az időszakban – vagyis amikor ő is felelős volt érte – nem kritizálta nyilvánosan.

Idén augusztus végén látta elérkezettnek az időt a Tisza Párt elnöke, hogy közösségi oldalán támadja a kormányt a MÁV állapota miatt, méghozzá egy levélben, amit Lázár János építési és közlekedési miniszternek címzett. A tárcavezető nem várt sokat, a hozzászólások között pontokba szedve válaszolt Magyar kritikáira, egyúttal meghívta volt beosztottját egy személyes találkozóra, hogy részletes tájékoztatást adjon a tervezett intézkedésekről.

A kötcsei találkozón újságírók felvetéseire reagálva a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója, Menczer Tamás is helyre tette Magyart, mondván, hogy „most ekézi a közlekedést, holott korábban mindenfajta igazgatóságban benne volt, és soha semmilyen érdemi munkája és felvetése nem volt”.

Hamar bedarálta Magyar Pétert a migrációpárti Európai Néppárt

Zsigmond Barna Pál szerint a Tisza Párt a bevándorláspárti brüsszeli szabályokat követeli a kormánytól.

 

– A botrányhős villámgyorsan beállt a sorba, Brüsszelbe landolva máris elkezdte fújni a brüsszeli megrendelők nótáját, a brüsszeli migrációs szabályok betartását követeli a kormánytól. Ugyanezt hallgatjuk évek óta az összes bevándorláspártitól – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Zsigmond Barna Pál szerint hamar bedarálta a Tiszát a migrációpárti Európai Néppárt. Az államtitkár kiemelte:

ha 2015 óta a brüsszeli migrációs szabályokat követtük volna, Magyarország is bevándorlóország lenne már és migránsgettókkal lenne tele.

A politikus szerint a brüsszeli migrációs politika tönkreteszi Európát. A brüsszeli bevándorláspárti politika követése miatt tart ott éppen most Németország is, hogy erősíti határai védelmét, mert már nem bír a migráció okozta biztonsági válsággal, mindennaposak a késelések és az erőszakos támadások – fogalmazott Zsigmond Barna Pál.

Nem a belső határokat, hanem a külső határokat kell védeni a migrációtól

– jelentette ki, hozzátéve, hogy Brüsszel ezt elmulasztotta.

Magyarország kezdettől védi Európa határait, 2015 óta egymillió illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg a magyar rendőrök és határvadászok – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: Brüsszel nemhogy segítette a magyar határvédelmet, hanem emiatt még támadja is Magyarországot kezdettől fogva. Zsigmond Barna Pál kitért rá, hogy a magyar emberek többször egyértelművé tették:

nem akarják, hogy bevándorláspárti kormányuk legyen, és nem akarják, hogy Brüsszel bevándorláspárti politikáját kövesse a kormány.

„Minden elképesztő nyomás ellenére a nemzeti kormány eddig is megvédte Magyarországot a bevándorlástól. Ez ezután is így lesz, akkor is, ha újabbnál újabb ellenzékiek követelik, hogy álljunk be a bevándorláspártiak sorába” – írta bejegyzésében a politikus.


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek