POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.23. 10:50

Magyar Péter néhány éve még mindent másképpen látott

Nemcsak inget és nadrágot cserélt...

Pár évvel ezelőtt a Tisza Párt politikusa még homlokegyenest másként látta a magyar fiatalok helyzetét, mint manapság. Vajon mi váétozott meg ennyire hirtelen?

 

MAGYAR PÈter

Nyitókép: Hegedüs Róbert

Az Átlátszó újságírója, Hont András a közösségi oldalán reagált Magyar Péter legújabb lépésére, amelyben a Tisza Párt politikusa Orbán Viktorhoz intézett kérdéseket a oktatás és a fiatalok helyzete kapcsán.

Tényleg ámulva nézem, hogy jó adag gátlástalansággal milyen könnyű a kollektív hiszékenységre és amnéziára alapozni.

– írta Hont András Magyar azon megállapításai kapcsán, hogy "lezüllött a magyar közoktatás, hogy a diákok eredményei évről-évre romlanak, és hogy olyan rossz a helyzet, hogy minden második fiatal tervezi elhagyni a hazáját."

 

Ezzel szemben az újságíró Magyart a korábbi, témát érintő kijelentéseivel szembesítette a posztjában. Ugyanis pár évvel ezelőtt a politikus még teljesen másként látta a magyar fiatalok helyzetét.

Úgy látom, hogy soha ilyen jó nem volt fiatalnak lenni Magyarországon, talán az Európai Unióban sem… Soha ilyen sokfajta és magas ösztöndíj nem állt a diákok rendelkezésére Magyarországon, mint jelenleg. Soha ilyen széles spektrumú és kedvező feltételű diákhitelezés nem támogatta a fiatalok továbbtanulását, mint a jelenlegi rendszer. Magyarországon soha ilyen széles családi és adókedvezménnyel nem támogatták a fiatalok munkába állását, otthonteremtését és családalapítását, mint jelenleg. A statisztikákból azt látjuk, hogy megindult a hazavándorlás: az emelkedő fizetések, az egyre jobb körülmények, a családtámogatások arra sarkallják a fiatalokat, hogy hazajöjjenek. 

– idézte Magyar Péter 2021-es gondolatait az újságíró.

Hont András bejegyzését itt tekintheti meg:

Aztán Magyar újabb kellemetlen önleleplező helyzetbe keveredett.

Mint tudjuk, Magyar Péter titokban felvételt készített feleségéről, Varga Judit volt igazságügyi miniszterről, amely felvétellel aztán hosszan haknizott a nyilvánosság előtt, lelkiismeret-furdalás és a legalapvetőbb emberi normák betartása nélkül. Most olyat mondott a Tisza Párt elnöke, amit nem kommentálunk, mert fölösleges.

„A III/III-as ügynökök voltak azok, akik besúgók voltak a belső elhárításnál, lehallgattak családokat, akár férj a feleséget...” 

– mondta Magyar Péter.

Mutatjuk a videót:



 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek