Lopás miatt kikérte a legfőbb ügyész Magyar Péter mentelmi jogát

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.26.
Módosítva: 2024.09.26.

Magyar Péter a közmédiában összevissza beszélt

Menekült a kérdések elől, folyton a riporter szavába vágott.

A hamarosan megalakuló fővárosi közgyűlésben 10 képviselője lesz a Tisza Pártnak. A közmédia a párt budapesti listavezetőjét szerette volna ennek kapcsán kérdezni, azonban a párt ragaszkodott ahhoz, hogy Magyar Péter szerepeljen. A fővárost érintő ügyekről Magyar Péter a M1 televízió és a Kossuth rádió ma reggeli műsoraiban aztán nem sokat beszélt, néhány konkrétum említése mellett próbált keresni „egy tágabb kontextust”, így beszélt például a vidéki szülészetekről, vagy Göd és Paks városok helyzetéről. A Tisza Párt elnöke vagy nem válaszolta meg a neki feltett kérdéseket, vagy csak nagyon szűkszavúan vetett oda valamit a műsorvezetőnek. 

 

Magyar Péter nem adott érdemi válaszokat

Többször is megtörtént, hogy a feltett kérdés után teljesen másról kezdett beszélni, majd amikor a műsorvezető megkérte, hogy a kérdésre válaszoljon, Magyar arra hivatkozott, hogy azt teszi, csak szélesebb kontextusban, miközben mondandójának gyakran köze sem volt a riporteri kérdéshez. 

Ez különösen akkor volt megfigyelhető, amikor a számára kínos kérdések vetődtek fel, például amikor volt barátnője, Vogel Evelin tegnapi interjújára reagáltatták (volna), vagy amikor magyarázatot kértek tőle a Diákhitel Központ elnökeként a barátja, Trentin Balázs érdekeltségi körébe tartozó cégekkel kötött szerződésekről. 

De Magyar Péter a fővárost érintő ügyek helyett is inkább a vidéki szülészetekről, illetve más városok (Paks, Göd) helyzetéről kezdett beszélni. 

Néma csend a Karácsonnyal folytatott tárgyalásokról

A Tisza Párt elnöke az M1 adásában megosztotta azt az elméletét, miszerint Karácsony Gergely főpolgármester „násztáncot jár”, Orbán Viktor miniszterelnökkel, és Magyar szerint Karácsony már jobban akar olimpiát rendezni, mint Orbán. Eközben Karácsony korábbi állítását ismételgette arról, hogy a kormány kivérezteti a fővárost a szolidaritási hozzájárulással, arról azonban nem szólt, hogy Budapestnek eközben rekord adóbevétele volt. Magyar érdemi információként még Vitézy Dávid arról szóló ötletét dobta be, hogy a BKK-járatokon erősítsék meg a rendészetet. 

Kérdezték arról is, hogy miért nem dolgozott még egyetlen percet sem az Európai Parlamentben, amire azt felelte, hogy eddig ott csupán két bizottsági ülés zajlott.

 

Magyart többször is hívták a közmédiába, mégsem ment

Visszatérő elem volt az interjúkban az, hogy Magyar Péter a közszolgálati televízió és rádiót rendszeresen szapulta, goebbels-i propaganda-médiumoknak nevezte. 

Megállás nélkül szajkózta, hogy őt soha nem hívták meg, amit a műsorvezetők tényszerűen cáfoltak, hiszen eddig is számtalan meghívást kapott, például a 48 perc című műsorba. Azonban már többször elutasította annak a lehetőségét, hogy Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával vitázzon.

Mi sem mutatja jobban Magyar Péter viszonyát a nőkhöz, mint az, hogy hasonlóan a tegnap esti ATV-s interjúhoz, a női műsorvezetővel szemben különösen agresszíven, lekezelően lépett fel, rendszeresen belé fojtotta a szót, a Kossuth rádióban viszont úgy vágott a műsorvezető szavába, hogy egyszerre beszéltek és érthetetlenné vált az interjú.

Jól érezhetően a második tízperces műsoridő végére Magyarnál teljesen elszakadt a cérna, nem bírta idegekkel, hogy beszélgetnie kellene a műsorvezetővel. 

Annak ellenére, hogy Magyar Péter több meghívást kapott a közszolgálati médiumokba, tegnap bejelentette, hogy tüntetést szervez ellenük.

Továbbra is folytatódik az üzenetváltás Magyar Péter egykori kedvese, Vogel Evelin és a Tisza Párt elnöke között. Magyar Péter egykori párja mesélt az Indexnek kapcsolatukról, a pártalakítás kezdeti időszakáról, majd szakításukról. 

Magyar Péter Facebook-bejegyzésben válaszolt, és egyebek mellett közölte, zsarolás miatt feljelentést tesz korábbi szerelme ellen. Vogel Evelin erre reagálva közölte szerda délután:

Számítottam rá, hogy Péter agresszívan fog reagálni, ha elmondom a történetünket a nyilvánosságnak. Arra azonban nem gondoltam, hogy ilyeneket állít majd rólam. Büszke nő, anya vagyok, ezt nem hagyom, hogy elvegyék

 – kezdte közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Vogel Evelin, Magyar Péter volt barátnője. Állítja, ő nem zsarolta meg a Tisza Párt elnökét, de más tagjait sem.

Mint ahogyan arról több lap is beszámolt zsarolással vádolta és feljelentéssel fenyegette a volt barátnőjét Magyar Péter, a szakításuk körülményein kívül gyakorlatilag semmit nem cáfolt Vogel Evelin érdemi állításai közül. A Tisza Párt elnöke a közösségi oldalán közzétett posztjában szó nélkül hagyta az Indexen megjelent interjúban elhangzottak nagy részét, többek között azt, hogy agresszívan, fenyegetően lépett fel korábban Vogellel szemben, és azt sem tagadta, hogy az ügyészségi meghallgatása előtt a volt barátnőjét kérte meg, hogy rejtsen el minden dokumentumot és adatrögzítő eszközt.

Az Indexhez eljuttatott válaszában Magyar Péter volt kedvese úgy fogalmazott: 

Éppen Péter volt az, aki folyamatosan olyan hangulatot teremtett, melyben nehéz volt már létezni, nem csak nekem. Az ígérgetésre, a kamuzásra, a játszmákra, a manipulációra, a feszültségkeltésre nemcsak egy kapcsolatot, de egy szervezetet sem lehet felépíteni, nemhogy országot ilyen elvek mentén vezetni.

Hozzátette, „ha az exem tényleg beváltja a fenyegetését és feljelent, akkor nem fogok tudni mást tenni, mint megvédeni magam a nyilvánosság előtt, egyedül, nőként. Erőből, indulatból erőszakosan elnyomni valakit, mint ahogy most velem teszi, teszik, abból semmi építő nem születik.”

Vogel Evelin bejegyzésében azt írta: Péter! Te tudod, hogy soha nem akartam ártani neked, és most sem tettem. Tisztában vagy a közös múltunkkal, a szép részekkel, a vitákkal, a helyzetekkel, amin átmentünk. Innen pontosan tudod, magadban, legbelül, hogy semmi olyat nem mondtam, ami igazán ártana neked vagy a közösségünknek, a pártnak, ami ugyanúgy a te gyereked, mint az enyém is. Vannak dolgok, amiket azonban meg kell ismerniük az embereknek. Én ugyanis még mindig hiszek egy valódi változás lehetőségében, de attól félek, pont a te személyiséged lesz ennek az akadálya. Péter! Értsd meg! Ennyi rengeteg ember hitét nem rombolhatod le!

– írta bejegyzésében Vogel Evelin, aki felteszi a kérdést a Tisza Párt elnökének: „Arról miért nem írtál, miként fenyegettetek Márkkal? Arról miért nem beszélsz, hogy mi történt, amikor elmentem hozzád a cuccaimért? Miért nem említed, hogyan fantáziáltál a fiam sorsáról, ha nem teszem meg, amit akarsz? Miért nem írsz arról, hogyan mentél el anyukámhoz, hogy rajta keresztül gyakorolj nyomást rám?”

Engem többé már nem tudsz megijeszteni!

 – jelentette ki bejegyzése végén.


 

Áradt a Duna, apadt a Tisza

A Fidesz–KDNP szavazótábora az árvíz előtti héthez képest kettő százalékponttal emelkedett, míg Magyar Péter pártjának ugyanennyivel csökkent.

 

20240530 Budapest
Európai Parlamenti Választás
Az MTVA szervezett élő választási vitát a Várkert Bazárba Európai Parlament képviselőjelöltek részvételével.
Az esemény helyszínén ellenzéki demonstrációkra került sor.
Magyar Péter Tisza Párt és Dobrev Klára Demokratikus Koalíció DK is tüntetést hirdetett a Várkert Bazár elé.

Fotó: Csudai Sándor CSS
Origo

A képen: Magyar Péter

Fotó: Csudai Sándor

A magyarországi árvízi védekezés során készült közvélemény-kutatás alapján a Fidesz–KNDP (47 százalék), a DK–MSZP–Párbeszéd (nyolc százalék) és a Mi Hazánk (hat százalék) is erősödött, míg Magyar Péter pártja némiképp gyengült (33 százalék). Ezekben az időkben azok a pártok profitáltak, amelyek az árvízi védekezés első napjait nem politikai támadásra használták fel – áll a Nézőpont Intézet friss elemzésében.

 

Forrás: Nézőpont Intézet

Mint emlékeztettek, másfél hete érkezett Magyarországra a régió országaiban hatalmas pusztítást eredményező árvíz. A katasztrófahelyzet előtti héten a kormánypártok 45 százalékos aránnyal vezették a pártversenyt, utánuk tíz százalékponttal lemaradva következett a Tisza Párt (35 százalék), s ezenfelül még kettő alakulat, a DK (hat százalék) és a Mi Hazánk (öt százalék) szavazótábora volt a bejutási küszöb felett.

A Fidesz–KDNP szavazótábora az árvíz előtti héthez képest kettő százalékponttal, 47 százalékra emelkedett. Orbán Viktor miniszterelnök az első naptól kezdve napi rendszerességgel ellenőrizte személyesen az árvízvédelem legkritikusabb pontjait és adott helyzetjelentést a védekezésről. A katasztrófahelyzetben való országos helytállás erősítette a kormányba vetett bizalmat.

A Tisza Párt szavazótábora ugyanebben az időszakban kettő százalékponttal csökkent a Nézőpont kutatása szerint, 33 százalékra. Felidézték: Magyar Péter az árvíz elleni védekezés első napjaiban szintén megjelent a gátakon, ahonnan politikai versenytársait támadta, kritizálta a kormányfőt, a katonákat, a védekezés szervezőit. A katasztrófahelyzet első napjaiban mutatott támadó aktivizmus azonban az elemzők szerint nem párosult politikai haszonnal. 

A Nézőpont kutatói úgy látják: korai lenne még trendfordulóról beszélni, hiszen a kormánypártok mostani népszerűsége a nyári támogatottságnak felel meg, ugyanakkor Magyar Péter pártja elveszítette a múlt heti pártversenyt. 

Továbbra is négy párt jutna be a parlamentbe, a fentieken túl a Gyurcsány Ferenc által vezetett formáció kettő százalékponttal erősödött nyolc százalékra, a Mi Hazánk pedig öt százalékról hat százalékra. A Nézőpont Intézet kutatása 2024. szeptember 16. és 18. között, 1000 fő telefonos megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. Ezerfős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba plusz-mínusz 3,16 százalék. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek