POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.28. 08:03

Gyurcsány jogtudósa: Magyar Péter végtelenül agresszív, önimádó

Beláthatatlan következményektől tart.

A jogtudós szerint a Tisza párt vezetőjének közmédiában tett szereplése egy beteges öntelt monológként volt értelmezhető - idézi a Magyar Nemzet.

 

Budapest, 2024. június 9.
Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetõje nyilatkozik a sajtó képviselõinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján Budapesten, a Roude Leiw állóhajón 2024. június 9-én.
MTI/Hegedüs Róbert

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

 

Valóságértemezés – ezzel a címmel kezdte kritizálni a jogtudós Magyar Pétert

Olvasom itt a neten hogy Magyar Péter a TV-ben "zseniális" volt. Amit én láttam az egy végtelenül agresszív, önimádó volt, aki nem interjút adott, hanem betegesen öntelt monológot

– írta az egyébként magát nyíltan baloldalinak valló Kaltenbach, majd hozzátette, véleménye szerint Magyar Péter szereplései egy újabb bizonyíték arra hogy az emberi elmének milyen bonyolult viszonya van a valósághoz, amely miatt a valóság értelmezése igen bonyolulttá tud válni.

Ennek azonban beláthatatlan következménye szokott lenni

– zárta mondandóját a jogtudós. 

Az LMP-t és a Párbeszédet is megjáró jogász volt egyébként az, aki  egyszerre lehülyézte a kormánypártok szavazóit és azokat, akik jelenleg a baloldali körökben mozgó Magyar Pétert támogatják.

Egy pszichológiai elemzés megállapította, hogy Magyar Péter nyilvános szereplései esetében enyhe szorongásos és finom kényszeres tendenciák folyamatosan jelen vannak. Társas kapcsolataiban fokozott megkapaszkodás figyelhető meg, amely a szorongásra hajlamos személyiségjegyekkel párosul.

 A szakértő továbbá hangsúlyozta, hogy Magyar Péter alkalmazkodási képessége nehézkes, merevséget mutat, és énhatárai elmosódnak.

Magyarnál a külvilág értelmezésében erősen szubjektív elemek figyelhetők meg, ami a sajátos álomvilágban való mozgást jelez. Magyar érzelmileg bizonytalan és labilis, fokozatos szorongásos jellemzőkkel bír, amelyek reaktív és szituatív jellegűek. Összességében a vizsgálat jellegzetes neurotikus személyiségszerveződést ír le Magyar Péter esetében.

Az Origó kiemeli hogy az utóbbi időszakban Magyar Péter viselkedését többen is elemezték, a Tűzfalcsoport ennek kapcsán egy pszichiátert kért fel, aki igazságügyi szakértőként tevékenykedik. A cikkükből kiderül, hogy a vizsgálat során elvégzett projektív tesztek, mint a Rorschach- és Szondi-tesztek során számos megállapítást tettek Magyar Péterről.

A pszichológiai elemzés megállapította, hogy Magyar Péter esetében enyhe szorongásos és finom kényszeres tendenciák folyamatosan jelen vannak. Társas kapcsolataiban fokozott megkapaszkodás figyelhető meg, amely a szorongásra hajlamos személyiségjegyekkel párosul.

 A szakértő továbbá hangsúlyozta, hogy Magyar Péter alkalmazkodási képessége nehézkes, merevséget mutat, és énhatárai elmosódnak.

Az Origó cikkében kiemelik, hogy a külvilág értelmezésében erősen szubjektív elemek figyelhetők meg, ami a sajátos „álomvilágban” való mozgást jelzi. Magyar érzelmileg bizonytalan és labilis, fokozatos szorongásos jellemzőkkel bír, amelyek reaktív és szituatív jellegűek. Összességében a vizsgálat jellegzetes neurotikus személyiségszerveződést ír le Magyar Péter esetében.

Nagy port kavart Magyar Péter, amikor júniusban egy szórakozóhelyen randalírozott és az őt videózó egyik férfitől elvette a telefonját, amit később a Dunába dobott. Azonban számos más botránya is volt már a Tisza Párt elnökének a politikában való megjelenése óta. Az egyik ilyen volt, amikor egy rejtélyes posztban tette helyre egy nő Magyart, akivel állítása szerint szintén erőszakoskodott a politikus. Egy másik ügyben pedig hűtlen kezelés gyanúja merülhet fel, ugyanis a Magyar Péter által korábban vezetett Diákhitel Központ túlárazott szerződést kötött a Tisza Párt fontos kulcsszereplőjének a vállalkozásával.

 

HZ1_5048

 Fotó: Zoltán Havran

Botrányt botrányra halmoz Magyar Péter, aki ellen a diszkóbotrányán kívül több más ügyben is eljárás indult. Ahogy arról lapunk beszámolt, bíróság előtt felelhet diszkóbotránya miatt a Tisza Párt elnöke, ha az Európai Parlament eleget tesz Polt Péter legfőbb ügyész indítványának és felfüggeszti a képviselő mentelmi jogát. 

Mint ismert, Magyar Péter júniusban az Ötkert nevű szórakozóhelyen randalírozott, több vendégbe is belekötött, nőket zaklatott, a szemtanúk szerint többeknek „visszautasíthatatlan” ajánlatot tett, majd az őt videózó egyik férfitől elvette a telefonját, később pedig a Dunába dobta a készüléket, ami a hatóságok szerint lopásnak minősül. A sértett utánaeredt, hogy visszakérje a telefonját, de Magyar tagadta, hogy nála lenne. A szóváltás közben a tanú állítása szerint a politikus kétszer tenyérrel arcon ütötte. A baloldali politikus a mentelmi jog mögé bújva próbálja elodázni az ügy tisztázását.

„Mint egy szexuális ragadozó”

Magyar Péter ellen egy másik ügyben is vizsgálat folyik, miután Tényi István az ügyészségnél tett feljelentést szexuális kényszerítés gyanújával. A Facebookon hetekkel ezelőtt egy rejtélyes posztban tette helyre egy nő Magyart, akivel állítása szerint szintén erőszakoskodott a politikus. A TV2 hírműsora, a Tények megtalálta a poszt íróját, aki exkluzív interjúban mondta el, mit élt át Magyar Péter mellett.

Rám feküdt, és akkor mondta, hogy… most. Én pedig mondtam, hogy nem szeretném. Le kellett lökdösni magamról

– idézte feljelentésében Tényi a nő interjúban elmondott szavait.

Az áldozat azok után érezte fontosnak, hogy kamerák elé álljon, hogy hallott Magyar Péter diszkóbotrányáról, mivel a nő kísértetiesen hasonló tapasztalatokat élt át. Elmondása szerint egy társkereső oldalon, a Tinderen ismerkedett meg Magyar Péterrel. 

Mint egy szexuális ragadozó, úgy kezdett viselkedni. Körbeírja, hogy mit tenne a másikkal, és átküldi a hímtagját

– emlékezett vissza a magát Laurának nevező nő a megrázó részletekre, amikre Tényi is kitért az ügyészségnek elküldött levelében.

Az interjúban a nő azt is elárulta, hogy a személyes találkozó végül egy ötcsillagos szállodában volt, de a randevún Magyar Péter kiszámíthatatlanul és agresszívan viselkedett, így valósággal rettegett tőle, ezért a férfi hiába ostromolta, nem akart lefeküdni vele. A nő szerint Magyar először úgy tett, mintha megértené, de nem sokkal később bosszút állt rajta: sértegetni kezdte, majd erőszakosan lépett fel, exeiről mutogatott meztelen képeket, végül előtte kezdett önkielégítésbe. Az ügyben a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség rendelt egy vizsgálatot.

Túlárazott szerződések a Tisza Párt kulcsemberével

Hűtlen kezelés gyanúja merülhet fel abban az ügyben, amikor a Magyar Péter által korábban vezetett Diákhitel Központ túlárazott szerződést kötött a Tisza Párt fontos kulcsszereplőjének a vállalkozásával. Tényi István lapunk cikke nyomán tett feljelentést a botrányos szerződés miatt. Ahogy arról beszámoltunk, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tett közzé bejegyzést a közösségi médiában, amelyben azt állította: a Diákhitel Központ vezetőjeként Magyar felesleges, ráadásul túlárazott szerződéseket írt alá.

A Magyar Nemzet kiderítette, hogy melyik a példaként említett cég: a Magyar vezette Diákhitel Központ 2021. december 1-jén kötött szerződést egy bizonyos Troia Media Kft.-vel, 13,34 millió forintért.

A társaság tulajdonosa Trentin Balázs Lajos, aki jelenleg a Tisza Párt egyik szervezője, méghozzá kulcsszerepet tölt be. A tiszások augusztus 17-én szerveztek egy találkozót öt Pest vármegyei választókerület városi koordinátorainak Dunaharasztin., amelyen ő is részt vett.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek