POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.28. 07:50

Eltemették a francia kislányt akit egy migráns gyilkolt meg Párizsban

A baloldal próbálná tompítani az elemi erejű felháborodást.

Több ezren gyülekeztek a  a versailles-i Szent Lajos-katedrálisban, ahol péntek délután temették el azt a párizsi diáklányt, akit egy marokkói illegális migráns kegyetlenül meggyilkolt a francia fővárosban- írta meg a hirado.hu.

A katedrálisban ezerötszáz ember fér el, ám rengetegen álltak az épület előtt is a gyászszertartás idején – tudósított a BFMTV francia hírtelevízió.

Éles eszű, mélyen hívő katolikus lány volt

Philppine, a 19 éves párizsi diáklány holttestét szeptember 21-én, szombaton találták meg a Bois de Boulogne-ban, egy Párizs nyugati részén fekvő, ligetes-erdős vidéken.

Elföldelve találták meg a párizsi a Bois de Boulogne-ban, a francia főváros nyugati perifériájának erdős, ligetes vidékén a 19 éves lány holttestét.

Napokon belül kézre kerítették a Philippine nevű, katolikus egyetemista lány gyilkosát: a 22 éves, Svájcban letartóztatott gyanúsított a marokkói állampolgárságú Taha O.-t, akit 2019-ben már elítéltek 7 év börtönbüntetésre nemi erőszak miatt.

Az illegális migránst, aki 2024-ben szabadult a börtönből, arra kötelezték, hogy hagyja el Franciaország területét, ahová 10 évig nem is térhetett volna vissza. Ennek a végzésnek a francia hatóságok az esetek mindössze 10 százalékában tudnak érvényt szerezni – jegyzi meg a Le Figaro.

 


A tettes megerőszakolta a szerencsétlen lányt. Később meggyilkolta, majd elföldelte áldozatát a Párizs 16. kerületében fekvő vidéken.

A Ladepeche.fr. hozzáteszi: a természetért rajongó egyetemista lány szeretett a zöldben sétálni, és nem vette észre, hogy követik. A lap számos más orgánummal együtt, kiemeli, hogy a mélyen hívő lány egy katolikus ifjúsági egyesületben és a francia cserkészmozgalomban is tevékenykedett. Philippine kiemelkedő képességeit egyetemi tanárai is megemlítették nyilatkozataikban.

Taha O. Marokkóból származik

Annak ellenére, hogy a francia sajtó számos orgánumában – mint számos korábbi migránsok által elkövetett gyilkosság vagy erőszak esetén – még csak nem is utalnak a rendőrség által igen gyorsan Svájcban elfogott 22 éves marokkói állampolgár, Taha O. származására, de

a gyilkosság most átütötte a hallgatás falát.

A nemi erőszak miatt korábban hétéves börtönbüntetésre ítélt marokkóival szemben a francia állam, mint több ezer, hasonló esetben, egyszerűen nem tudta érvényesíteni az ország elhagyására irányuló jogerős végzést, mert ennek a végrehajtása a baloldal és a liberális politikai erők állandó blokkolása miatt számos, többek között törvényi akadályba ütközik.

Kiüresített migránstörvény

Rendkívül ellentmondásos, hogy miután januárban a konzervatív ellenzék szinte összes intézkedését kigyomlálta a francia bevándorlási törvényből az alkotmánybíróság szerepét betöltő alkotmánytanács, most a migránsokkal szembeni intézkedések blokkolásában élen járó Emmanuel Macron köztársasági elnök – megérezve a minden eddiginél erőteljesebb közfelháborodás nyomását –

a franciák megvédésére utasította az új kormányt.

Macron, aki förtelmes és kegyetlen bűncselekménynek nevezte a történteket, felhívta a kormányt, hogy jobban védje meg a franciákat, illetve hogy kevesebbet szóljanak, ám többet cselekedjenek: tegyék meg, amit megtehetnek az ügyben.

Az új francia kormány baloldali igazságügyi miniszere, Didier Migaud még a temetés perceiben is arról beszélt, hogy nem érzelmek hatására kell törvényeket hozni. Kijelentette, ellenzi a törvények szigorítását célzó intézkedéseket. „Nem könnyű, de kerüljük el, hogy a demagógia és a populizmus győzedelmeskedjen.”

januárban a konzervatív ellenzék szinte összes intézkedését kigyomlálta a francia bevándorlási törvényből az alkotmánybíróság szerepét betöltő alkotmánytanács.

A testület a mintegy másfél éves politikai csatározás után elfogadott bevándorlási törvény 85 cikkelyéből 35-öt semmisített meg.

A francia hatóságok így továbbra sem tudnak eleget tenni az illegális bevándorlók ügyében rendszerint bűncselekmények miatt meghozott kiutasító végzéseknek, emellett rendszeresen előfordul, hogy

a kiutasításokat baloldali-liberális aktivisták akadályozzák meg

gyakran színpadias demonstrációkkal, melyeknek a sajtó túlnyomó többsége nagy publicitást ad.

„Igazságügyi rendszerünk laza, államunk diszfunkcionális, vezetőink pedig

hagyják, hogy a franciák időzített emberi bombákkal éljenek

együtt” – reagált a történtekre az X-en Jordan Bardella, a legnagyobb francia parlamenti párt, a Nemzeti Tömörülés (RN) elnöke.

„Itt az ideje, hogy ez a kormány cselekedjen: honfitársaink dühösek” – tette hozzá.

Elítélte ugyan a „nőgyilkosságot” Sandrine Rousseau, Párizs zöldképviselője, ám sietett hozzátenni, hogy a szélsőjobboldal megpróbálja majd ezt kihasználni, hogy rasszista és idegengyűlölő eszméit terjessze.

Éppen a gyilkosság napján jelentette ki a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon, aki nemrég agresszív hangnemben követelt miniszterelnöki széket magának, hogy „ma nem a bevándorlás Franciaország legnagyobb problémája”.

A gyilkosság megosztotta az újonnan alakult francia kormányt is. A konzervatív szárnyhoz tartozó Bruno Retailleau belügyminiszter szerint „ez a bűntény gyalázatos, (…) nem elégedhetünk meg a sajnálkozással vagy a felháborodás kifejezésével. Rajtunk, köztisztviselőkön múlik, hogy alakítsuk át jogi arzenálunkat a francia nép védelmére” – írta politikus az X-en.

Csakhogy a büntetőpolitika szigorítása mellett síkra szálló belügyminiszter álláspontját élesen ellenezte Didier Migaud igazságügyi miniszter, aki korábban a migránspárti Új Baloldal tagjaként volt parlamenti képviselő a nemzetgyűlésben.

Az ilyen és ehhez hasonló események miatt tartanak polgárháborús helyzettől francia tábornokok. Húsz magas rangú tiszt írt emiatt korábban egy nyílt levelet amelyet több mint ezer katona és rendőrtiszt is aláírt.

Ebben arra szólítják fel a kormányt, hogy lépjen fel a vallási szélsőségek miatti gyűlölet és a társadalmi feszültségek ellen.

Mint írták: „fel kell lépni az iszlamizmus és a külvárosi hordák ellen".

Palóc André, a Századvég vezető elemzője elmondta: „Most már jelentős az a társadalmi ellenállás, amely nem tűri, vagy legalábbis nehezményezi, hogy a francia vezetés eddig tagadta, nem jól kezelte a szélsőséges muszlim támadásokat, illetve nem sikerült kellőképpen megfékezni a különböző muszlim hátterű vagy a szélsőséges iszlámhoz kötődő csoportok tevékenységét. Így

Franciaországban most már több nagyvárosban elmondható, hogy a lakosok nem érzik magukat biztonságban.”

A francia kormány elítélte az illegális bevándorlók jelentette veszélyre figyelmeztető tábornokokat. Egy friss felmérés szerint a francia lakosság 56%-a azonban egyetért a nyílt levéllel.
Az elmúlt évtizedekben ugyanis annyi migráns érkezett, hogy már 2019-ben a lakosság 5 százaléka vallotta magát muszlimnak, ami akkor 3,5 millió embert jelentett. Azóta nem készült ilyen felmérés.

A tábornokok felhívásával a migrációt a kezdetektől elutasító Nemzeti Tömörülés elnöke is egyetért.

„Marine Le Pen azonnal a politikai mozgalmába invitálta a nyílt levél aláíróit. Úgyhogy jól látszik, hogy Franciaország mennyire megosztott a migráció, illetve a migráció következményeinek a kérdésében. A nemzeti konzervatív erők kezelni szeretnék a migrációt, gátat szabni neki és a társadalmi integráció elégedetlenségére vagy elégtelenségére hívják fel a figyelmet, míg

a liberális, baloldali politikai erők azt gondolják, hogy minden jól van így, ahogy van. És azok ellen indítanak gyakorlatilag inkvizíciót, akik ezekre a problémákra felhívják a figyelmet”

– mondta el Kovács Attila az Alapjogokért Központ projektvezetője.

Az erőszakos bűncselekmények száma ugrásszerűen nőtt az elmúlt időszakban. Nemrégiben egy marokkói bevándorló akart rendőrt ölni az egyik kapitányságon.

Egy volt francia minisztert pedig négy afrikai bevándorló kínzott meg és rabolt ki saját otthonában. A támadók pedig már nemcsak a migráns férfiak közül kerülnek ki.

„Volt példa egy meghiúsított merényletre, amikor nők akartak robbantani húsvét napján, illetve terrorcselekményt elkövetni keresztény célpontok ellen. Olyan emberek, akik egyébként már rendelkeznek priusszal, tehát követtek el korábban bűncselekményt, amiért el is ítélték őket, mégis úgy tűnik, hogy egyszerűen a nagyságrendek miatt

a rengeteg, milliószámra beengedett és ellenőrizetlen, a hatóságoknak a látóköréből nagyrészt kikerülő migráns miatt nem képes a francia rendfenntartás egyenként az összes esetet azonosítani”


 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek