POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.09.04.
Módosítva: 2024.09.04.

Legalább 50 ember meghalt Poltavában egy orosz rakétacsapásban

A Katonai Kommunikációs Intézet épületére csaptak le az oroszok.

Legalább 50 ember meghalt és több mint 270-nen megsebesültek kedden, amikor Oroszország lecsapott egy katonai intézetre Poltavában – mondta Volodimir Zelenszkij elnök. A Reuters szerint Zelenszkij egy videóban elmondta, hogy az orosz erők két ballisztikus rakétával csaptak le, megrongálva a Katonai Kommunikációs Intézet épületét.

Képünk illusztráció - Fotó: Szergej Kozlov

Hozzátette: elrendelte a támadás körülményeinek teljes körű és azonnali kivizsgálását. Megismételte több nyugati légvédelemre vonatkozó felhívását, és sürgette szövetségeseit, hogy Ukrajna védelme érdekében tegyék lehetővé nagy hatótávolságú fegyvereik alkalmazását mélységi orosz területek ellen.

A Kyiv Independent szerint egy oktatási intézményt és egy szomszédos egészségügyi intézményt érte a támadás, amely részben megsemmisítette a Katonai Kommunikációs Intézet épületét is. Sokan a romok alatt rekedtek, a mentők és az orvosok továbbra is a helyszínen dolgoznak. A minisztérium közleménye szerint helyi idő szerint 14 óra körül a katasztrófavédelem 25 embert mentett ki, közülük 11-et emeltek ki a romok közül.

A CNN szerint Moszkva nem kommentálta a támadást, de egy ismert orosz katonai blogger, Vlagyimir Rogov korábban kedden arról számolt be, hogy Oroszország lecsapott egy katonai iskolára Poltavában.
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek