dosszié ikonMagyar Péter
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.28.
Módosítva: 2024.09.04.

Lopás és garázdaság lehet a vád: ezért bújik mentelmi joga mögé Magyar Péter

Össze-vissza beszél.

Utolsó mentsvára az lehet a Tisza Párt elnökének, hogy talán megvédi az Európai Parlament az ellene folyó eljárástól és egy esetleges börtönbüntetéstől -írja a Mandiner.

„Engem senki nem keresett meg se ügyészség, se rendőrség. A propagandamédia ezen ugrál, de én a propagandamédia helyében inkább azon ugrálnék, hogy milyen állapotok vannak a MÁV-ban, milyen állapotok vannak az iskolákban” – igyekezett megkerülni kedden este az ATV-ben a válaszadást Magyar Péter arra a kérdésre, hogy felfüggeszti-e a mentelmi a jogát az ellene zajló telefon lopási ügyben.

Lopás és garázdaság lehet a vád.

Miután a riporter, nem engedte el a témát, Magyar láthatóan kényelmetlen helyzetbe került, és a következőket mondva igyekezett kibújni a számára kellemetlen kérdés megválaszolása alól: 

„Ha megkeresnek és megmondják, hogy milyen eljárás van és milyen bizonyítékok, akkor majd eldöntöm. Ha egy politikailag motivált eljárásról van szó, ami egyébként minden eljárásra jellemző jelenleg velem szemben, akkor nyilván nem. Hogyha, olyan bizonyítékaik vannak, amelyeket jelenleg hazudik a propagandamédia, akkor ezt megfontolom, de egyébként én nem mondhatok le, az Európai Parlament fog erről dönteni.” 

A Tisza Párt elnöke tehát láthatóan nem mer vagy nem akar egyelőre állást foglalni a mentelmi joga felfüggesztésével kapcsolatban.

Mint ismert, Magyar Péter június 21-én éjszaka az Ötkert nevű belvárosi szórakozóhelyen mulatott, ahol konfliktusba keveredett egy az ő botrányos viselkedését videózó férfival, akitől a gyanú szerint elvette annak mobiltelefonját, majd a Dunába hajította a készüléket.

Nem sokkal később Magyar Péter diszkóbotrányának ügye a Központi Nyomozó Főügyészséghez került a rendőrségről, mivel a Tisza Párt vezetőjének mentelmi joga van. Vele szemben csak a főügyészség indíthat nyomozást azután, hogy az Európai Parlament felfüggeszti a mentelmi jogát. A Tisza Párt elnökével szemben garázdaság, rongálás és lopás bűntette miatt nyomozhatnak.

Hétfőn – megkeresésünkre reagálva – a Központi Nyomozó Főügyészség azt közölte, hogy Magyar Péter „gyanúsítotti kihallgatásra kizárólag a mentelmi jog felfüggesztését követően kerülhet sor.”

Feltehetően nem véletlen, hogy Magyar Péter nem mer egyértelműen nyilatkozni arról, lemond-e a mentelmi jogáról. Egyelőre úgy tűnik ugyanis, hogy nem áll jól a szénája az ötkertes ügyben. A nyomozást segítő búvárok ugyanis megtalálták a Dunába hajított telefont, amiről sikerült lementeniük a botrányos estén készült felvételeket. 

Amennyiben a készüléken lévő videók egyértelműen bizonyítják Magyar bűnösségét, a mentelmi joga maradhat az egyetlen mentsvára a Tisza Párt elnökének.

Nem babra megy tehát a játék Magyar Péter számára, mivel vannak olyan jogi szakértők, akik szerint akár több éves börtönbüntetés is várhat rá, amennyiben nem sikerül EP-s mentelmi joga mögé bújnia, és elítélik mindazért, amiért jelenleg nyomozás folyik ellene.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek