Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.04.
Módosítva: 2024.08.04.

Eltorzult, kozmopolita Franciaország?

Erről szólt az olimpiai megnyitó.

Eltorzult, kozmopolita Franciaországot, woke-káoszt jelenítettek meg a párizsi olimpia megnyitóján – állítja Grégor Puppinck francia alkotmányjogász, aki szerint keresztényellenes propagandát folytatott a francia kormány az ötkarikás játékokat megnyitó eseményen. Az általa vezetett szervezet, az Európai Jog- és Igazságügyi Központ (ECLJ) ezért bírósághoz fordul az olimpia megnyitóünnepségén történtek miatt – számolt be Puppinck a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Követi az eseményeket az olimpián, érdeklődik a sport iránt?

– Igen, érdekel a sport, nézem az olimpia eseményeit. Vannak kedvenc sportágaim is, ilyen a vívás, a cselgáncs és az úszás, ezek nagyon szépek.

Nézte a megnyitó ünnepségét is?

– Természetesen. Tudom, hogy önök (Budapest – a szerk.) is szerettek volna olimpiát rendezni. Franciaországban régóta beszédtéma az olimpia, évek óta folytak a munkálatok, mindenki várta az eseményeket. Eleinte franciás büszkeséggel tekintettünk a dolgok elé, hiszen egy ilyen nagyívű esemény alapján ítélik meg az országot, azonban

undort keltett bennem és elborzasztott, amit a megnyitón láttam, hiszen meggyalázták a francia kultúrát.


Ezek súlyos szavak…

– Tudom, de nem én vagyok az egyedüli, aki így érez. A szervezők vagy nem szeretik a francia kultúrát vagy úgy gondolták, hogy minden hangsúlyt másokra helyeznek, olyanokra, akik kisajátítják a mi kultúránkat. Ezt kétféleképpen lehet megtenni vagy a civilizáción keresztül, de ehhez intelligencia és kultúra is kell, vagy barbár módon, úgy, hogy rombolunk. Úgy látom, a mi esetünkben kisajátították a francia kultúrát és meg is gyalázták közben. A céljuk nem az volt, hogy bemutassák az úgymond nagy francia civilizációt, hanem inkább

azt mutatták be, amit Macron köztársasági elnök úr szeretett volna: egy eltorzult, kozmopolita Franciaországot. Nem egy olyan országot, amely büszke a múltjára, hanem egy woke-káoszt jelenítettek meg.

Fellépők táncolnak a 2024-es párizsi nyári olimpia megnyitóünnepségén 2024. július 26-án. (Fotó: MTI/AP/Xinhua pool)

Olyat mutattak, amit szeretnének láttatni a külvilággal a jövőben, ez az ő álom Franciaországuk. És nem azt, ami Franciaország valójában, amiért a világ népei szeretik Franciaország kultúráját.

Amikor elkezdtem franciául tanulni, számomra kifejezetten szimpatikus volt, hogy a franciák büszkék voltak saját kultúrájukra, patrióták voltak. Manapság viszont teljes a zűrzavar, darabjaira hullott minden. Nem ezt ismertem meg 20-30 évvel ezelőtt…

– Az egyik fellépő énekesnek, Lady Gagának semmi köze nincs Franciaországhoz, pedig az a legjobb módja megmutatni egy turistának az országot, hogy a lehető legszebb arcát mutatjuk meg hazánknak. Franciaországnak a saját történelmét, civilizációját kellene bemutatni, de itt nem ez történt, ezért is indítottunk el a petíciót, hogy tiltakozzunk. Tiltakozzunk azon jelenet ellen, amikor Jézust és a 12 apostolt mutatták be. Nem szabad csendben maradnunk, amikor a hatalom azt a kultúrát támadja, amely nagyon fontos nekünk. Nemcsak a francia kultúrát, hanem a keresztény kultúrát is értem ez alatt.

A francia kormány az olimpiai megnyitóünnepséget arra használta, hogy keresztényellenes propagandát folytasson.

Az Eiffel-toronynál tartott lézershow a 2024-es párizsi olimpiai játékok nyitóünnepségén Párizsban, 2024. július 26-án (Fotó: EPA/Joel Marklund/Pool)

Szörnyű, hogy egy ilyen nemes eseményt, mint az olimpia, erre használtak. Tudták, hogy több száz millió ember nézi a közvetítést. Ideológiai harc ez, hogy megváltoztassák Franciaországot és, hogy a világ keresztényeit gyengítsék. Protestálnunk kell Krisztus és a keresztények védelmében is. Protestálunk a Nemzetközi Olimpia Bizottságnál, mivel a szervezők nem tartották tiszteletben az Olimpiai Bizottságság kérését, hiszen nem lehetne politikai vagy vallási propagandát előtérbe helyezni ilyen alkalommal.

Egy magyar püspök szerint a szervezők gyávák, és soha nem tették volna ugyanezt a muzulmánokkal.

– Igaza van, a muszlimok rögtön fatvát, halálos ítéletet hirdettek volna ellenük. Egész életükben bujkálniuk kellene. Franciaországban aki ateista, az történetileg keresztényellenes. Ők többször is felhasználták a muszlimokat a kereszténység, a keresztények ellen. A francia baloldal mindig is eltartotta a muzulmánokat, azért is mert ők nem a katolikus francia társadalom örökösei. Úgy használják fel őket, mint ahogy a marxizmus használta az új proletariátust. Ők a modern proletárok, ők segítik hatalomra a baloldalt, és osztják meg a társadalmat. Vagyis azért nem támadták a muszlimokat, mert ez veszélyes rájuk nézve. Ráadásul az olimpiai ünnepség megnyitó napja Jacques Hamele atya születésnapja is egyben – ő az, akinek egy muszlim levágta a fejét 2016-ban egy templomban.

Volt más aggodalomra okot adó esemény is Párizsban, az első napon például szinte megbénult a vonatközlekedés, ami mögött a szélsőbaloldal szabotázsakcióját gyanítják. Tud erről valami konkrétumot?

– A rendőrség egyre inkább hajlik ennek a bejelentésére, annál is inkább, hiszen más is történt, internetkábeleket tettek tönkre. Itt már tudjuk, hogy kik csinálták: szélsőbaloldali aktivisták, ezért gondoljuk, hogy ők voltak az elkövetők a korábbi esetben is.

Eközben sajtóhírek szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megtiltotta egy fiatal brazil szörfösnek, hogy használja szörfdeszkáját a párizsi olimpia idején. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azt kifogásolta, hogy a szörfdeszkákon rajta van a híres Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobor, amely egyébként nemzeti jelképpé vált az idők során – írta a Világgazdaság.

A portál felidézte, hogy két héttel a játékok előtt a brazil szörfös, Joao Chianca parancsot kapott, hogy távolítsa el Jézus Krisztus képét a szörfdeszkájáról, vagy nem versenyezhet. Chianca egy közben már törölt Instagram-sztoriban megjegyezte, hogy nem volt felhatalmazása arra, hogy Jézust a deszkára ültesse, mert „Krisztus vallásos alak”, és „a játékoknak szigorú szabályai vannak, és a teljes semlegességre összpontosítanak”.

A tiltásra az X közösségi oldalon rengetegen azonnal az olimpia megnyitóján bemutatott, az utolsó vacsorát gúnyoló jelenetet hozták fel, mondván bezzeg azt engedélyezte a NOB. Az alábbi videóban látható az olimpiai megnyitón előadott kereszténygyalázó performansz.

A közfelháborodás nyomán az NOB, az ötkarikás játékok kezdete után kevesebb mint 24 órával eltávolította hivatalos YouTube-csatornájáról a nyitóceremóniájáról készült, a kereszténységet gúnyoló drag queeneket ábrázoló videókat.

A párizsi olimpia vallásgyalázó megnyitójával kapcsolatban a szentföldi keresztények is szót emeltek – írta hétfőn a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára.

Azbej Tristan – a szentföldi keresztények közös nyilatkozatát idézve – azt írta, hogy a szabadság, a sokszínűség és a kreativitás nem fér össze mások hitének megsértésével, a kereszténység misztériumának megcsúfolásával, amely világszerte emberek milliói számára szent.

A keresztények a közelmúltban Szíriában és Irakban is erőszakos üldöztetést szenvedtek el azért a hitért, amelyből Párizsban gúnyt űztek – mutatott rá. Megjegyezte, hogy a megnyitó szervezői „tessék-lássék módon” elnézést kérnek a vallási közösségektől, de nem a célkeresztjükbe állított keresztényektől.

Azbej Tristan arra is kitért, hogy a szervezők Az utolsó vacsora élőképes paródiáját igyekeznek összemosni a műsor egy másik, későbbi részében bemutatott görög mitológiai jelenettel.

Mint írta, a Jézus Krisztus helyén pózoló női aktivista a jelenetről a közösségi médiában azt írta: „Ó igen! Ó igen! Ez az Új Meleg Szövetség!” Ebből egyértelműen kiderül hogy kiről és miről szólt a megnyitó vallásgyalázó jelenete – vélekedett. Fel kell ismernünk a keresztényellenesség veszélyét, és fel kell szólalnunk a vallás és a vallásos emberek gyalázása ellen – hangsúlyozta az államtitkár.

Rétvári Bence szerint sem hagyható szó nélkül, ami a párizsi olimpia megnyitóján történt és a tiltakozásnak minden módon hangot kell adni.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke Facebook oldalán közzétett állásfoglalásában azt írta: „józan ésszel fel nem fogható”, hogy egy világesemény nyitányában hogy kaphatott helyet egy világvallás nyílt és durva megsértése.

Rétvári Bence úgy fogalmazott: a sport nagyszerűsége pont abban rejlik, hogy ízlésbeli és meggyőződésbeli különbségekre tekintet nélkül tudja egyesíteni az embereket.

Az olimpia egy békés megmérettetés, a kitartás, a sportszerűség ünnepe, és ebbe rondított bele az olimpia nyitánya. Az utolsó vacsorát kifordító jelenet mindennel szembe megy, amit az olimpiai eszme és az emberi jóérzés jelent. Nem egyesít, hanem megoszt, nem felemelő, hanem felháborító – értékelt a kereszténydemokrata politikus.

Rétvári Bence rámutatott: kétmilliárd ember meggyőződésének a megsértése elfogadhatatlan, de ugyanúgy az lenne mások meggyőződésének szándékos kigúnyolása is. Ráadásul egy olyan országban, aminek a kultúrája keresztény gyökerekből táplálkozik, ez különösen felháborító – összegzett.

A KDNP alelnöke feltette a kérdést, nem volt egy józan ember sem, aki azt mondta volna, hogy „ez azért mégis sok, inkább hagyjuk ki. Vagy sok ilyen ember volt, aki ezt gondolta, de senki sem merte kimondani, mert féltek, hogy azonnal megbélyegzik őket az LMBT-aktivisták, és gyorsan elveszíthetik akár az egzisztenciájukat is?

Rétvári Bence szerint ez is szégyen, az is szégyen. Lehet, hogy a leégett Notre Dame-ot nem is ott kellene felépíteni, ahol a kereszténység a gúny tárgya, hanem egy olyan országban, ahol a büszkeség tárgya – jegyezte meg.

Hozzátette: sokan elmondták, hogy a keresztényekkel rendre meg mernek tenni ilyeneket, mert a keresztények békések, a muzulmánokkal nem mernék, mert másnapra lángokban állna a város. De attól, hogy nem vagyunk agresszívek, még ez nem tehető meg velünk, és nekünk ezt nem kell eltűrnünk – jelentette ki a kereszténydemokrata politikus, aki aláhúzta: ez tűrhetetlen. Kiemelte, minden módon hangot kell adni a tiltakozásnak, majd a Citizengo.org: Védjük meg a hitünket! Nemzetközi tiltakozás a párizsi olimpián elkövetett istenkáromlás ellen petíciójának aláírására biztatott.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek