POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.04.
Módosítva: 2024.07.04.

Schiffer András kimondta az igazságot Gyurcsányról

Sosem fogadták be a belvárosban a pápai fiút.

Az ügyvéd szerint a bukott miniszterelnök elárulta a baloldalt.

 

 

– Tetszett volna nem az SZDSZ hasznos hülyéje lenni az elmúlt húsz évben és nem annyira neoliberális politikát folytatni kormányon, majd ellenzékben! Gyurcsány Ferenc 2004-ben, amikor megindult a főhatalomért, nem vette észre, hogy nem a pápai lakótelepnek gazsulál, hanem Rózsadomb és Lipótváros népének, akik soha nem fogják befogadni sem őt, sem a családját, maximum használják és kinevetik. 

Ennek a politikának a gyümölcse köszönt most vissza, Gyurcsány Ferenc elárulta miniszterelnökként a baloldalt 

– fogalmazott a baloldali Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő az ATV műsorában, reagálva a DK-elnök őt is érintő vagdalkozására.

Schiffer András felidézte: ő a 2018-as kampány idején szilenciumot fogadott, nem lehetett hívni sem, nehogy véletlenül a kampányba tudják vonni, ehhez képest az ellenzék akkori bukásáért mégis őt tették felelőssé Gyurcsányék. Az ügyvéd 2022 február elején ismét szilenciumot fogadott, de utoljára még elmondta, hogy a Fidesz három kétharmados győzelmét addig mind a nyakába varrták, a negyedikkel sem fognak másként tenni, és pontosan ez történt. Szerinte

Gyurcsány azért van nehéz helyzetben, mert a Magyar Péter pártja „kőkeményen belemart a DK választói bázisába”, ezért a bukott kormányfő a mostani nyilatkozatait azért teszi, hogy „egyben tartsa a nyájat”. 

Schiffer András szerint amiatt is önvizsgálatot kellene tartania a DK elnökének, hogy az LMP-szakadár Párbeszéd felkapaszkodhatott a DK hátára.

Gyurcsány antiszemitákkal evezett egy hajóban

Az ügyvéd emlékeztetett arra is, hogy amikor technikai egyeztetést folytatott a 2010-es évek eleji Jobbikkal, Gyurcsány neje nagy erkölcsi felháborodással támadt a volt LMP-s politikusra. 

– Hol volt még az a 2022-es országos lista, ahol Gyurcsány Ferenc és kedves felesége mindenféle tetűhintázós jobbikosokkal szerepeltek egy listán? 

– kérdezte Schiffer András. Úgy folytatta, ha ő csak beszélgetett 2014-ben Vona Gáborral vagy Novák Előddel, akkor Gyurcsány pártjától kapta meg, hogy egy „utolsó náci”. – Innentől kezdve teljesen nevetséges Gyurcsány felvetése, hiszen ha abban az időszakban az LMP és a többi baloldali párt összefogott volna, a Fidesznek akkor is két számjegyű előnye lett volna – mutatott rá az ügyvéd.

A DK-elnök a legutóbbi kétharmadért is felelős

Hangsúlyozta: Gyurcsány a legutóbbi fideszes kétharmad miatt is keményen felelős, mert nem lehet mechanikusan összeadni az ellenzéki szavazókat. Schiffer András konkrétan tudja, hogy vannak olyan 2014-es LMP-szavazók, akik ma már a Fideszre vagy a Mi Hazánkra teszik a voksukat. Az a tény, hogy az ellenzéki szavazatok nem adhatók össze, már bebizonyosodott 2018-ban, amikor a belpesti és a belbudai LMP-szavazók listán átszavaztak az esélyesebbnek titulált ellenzéki jelöltre, de jócskán voltak olyanok, akik kitartottak az esélytelen saját párti jelölt mellett. – Ez a csapdája ennek az egész demagóg összefogás-diskurzusnak, amibe Gyurcsány Ferenc hajszolta a komplett ellenzéki oldalt, hogy azt gondolják, összeadható az ellenzéki tábor. 

Ennek az lett a vége, hogy választásról választásra a Fidesz vidáman falatozik az ellenzéki tortából 

– fogalmazott az ügyvéd.

Visszanyal a fagyi

Schiffer András arra is kitért, hogy Gyurcsány azt az ellenzéki közönséget hevítette fel, amelyik most már a DK-elnök vérét is kívánja. 

Az ügyvéd a Tisza Párttal kapcsolatban kijelentette: egy illúzióval kergettek 1.3 millió embert olyan hevületbe, hogy a híveik lincseléssel fenyegetnek újságírókat vagy más pártok és nézetek szimpatizánsait. Ezért Gyurcsány súlyosan felelős, mert ezt ők kezdték el. 

Most a fagyi visszanyal, mert aki szelet vet, az vihart arat – mondta az ügyvéd. 

Úgy vélekedett, az a kérdés, hogy a DK elnöke képes-e szembenézni a saját elmúlt húszéves teljesítményével. Amikor kiderült a mikroadományozós botrány, akkor kellett volna bátornak lennie, nem amikor beszól visszavonult politikusoknak. Nem támogatnia kellett volna Karácsony Gergelyt, hanem kitenni az asztalra, hogy volt-e ilyen beavatkozás például az előválasztásban, hiszen ezek a csoportok Gyurcsány feleségét is „kinyírták” a miniszterelnök-jelölti választáson. – Gyurcsány Ferenc ott sem fordult szembe ezekkel a globális progresszív hálózatokkal, ezért érdemes lenne önvizsgálatot tartania. Kérdés, hogy a DK népszerűsége vissza tud-e jönni két számjegyű tartományba – jelentette ki az ügyvéd.

Kuncze Gábor szerint kelepcében vannak Gyurcsányék

Rangos Katalin baloldali újságíró még az öltözékét is a baloldaliságához igazította.

 

 

Ha Gyurcsány Ferenc lemond a DK elnökségéről, akkor azonnal vége a pártnak, ha viszont marad, nagy kérdés, hogy túl tudják-e élni a jelenlegi krízist – mondta Kuncze Gábor az ATV Civil a pályán című műsorában. A Mandiner emlékeztet: a Gyurcsány által vezényelt 2006-os rendőrattakot bagatellizáló, a parlamentben egykor cinikus felszólalásai miatt hírhedté vált Kuncze a belügyminiszteri posztot töltötte be a balliberális MSZP–SZDSZ-koalíció országlása idején.

A műsor vendégei között szerepelt Rangos Katalin is, aki hosszú évekig volt a Magyar Rádió szerkesztője, 2003-tól egy évig a Magyar Televízió programigazgatójaként dolgozott, mostanában pedig ő szokott beszélgetni a balra átálló politikusokkal a Spinoza Házban. Rangos a saját bevallása szerint azért érkezett piros ruhában, hogy ezzel is kifejezze a baloldaliságát, majd hosszan moralizált a DK és Gyurcsány helyzetéről.

Nagyon komolyan gondolom, a baloldali embereknek, például nekem – azért vagyok piroskában – szükségem van politikai képviseletre. Azért álságos nekem azt követelni, hogy Gyurcsány legalább a gesztus kedvéért mondjon le, mert ebben a pillanatban nincsen Magyarországon másik baloldal

– fogalmazott. Később arról is szólt, hogy szerinte Gyurcsány Ferenc a legdemokratikusabb felfogású ember.

Mint arról a Magyar Nemzet írt, a DK az európai parlamenti és az önkormányzati választáson is komoly visszaesést produkált, így felvetődött, talán jobb lenne, ha Gyurcsány Ferenc a háttérbe húzódna, ám a pártelnöknek esze ágában sincs visszavonulni. Ehelyett tovább vagdalkozik és igyekszik továbbra is a figyelem középpontjában maradni.

A műsor résztvevői Gyurcsánnyal a 43. perctől kezdenek foglalkozni:



 Váratlan helyről kapott kritikát a Demokratikus Koalíció (DK) választási bukások sorozata után is örökös elnöke, Gyurcsány Ferenc. Leel-Őssy Gábor, a baloldali párt egyik 2010-es alapítója, volt gyulai képviselőjelöltje lényegében visszavonulásra szólította fel a volt miniszterelnököt.

A DK szempontjából tragikusnak nevezhető június 9-i választási szereplés után ragadott tollat Gyurcsány Ferenc egyik régi „harcostársa”, Leel-Őssy Gábor, aki 2010-ben a volt miniszterelnökkel karöltve alapította meg a Demokratikus Koalíciót.

A DK alapító tagja Facebook-oldalán üzent Gyurcsánynak,

mindezt az őszödi beszédből kiemelt részletekkel fűszerezve, a pártelnököt „Fletónak” nevezve.

Leel-Őssy köszönetet mondott Gyurcsánynak, külön kiemelve az őszödi beszédet, melyben szerinte a „DK alapítóinak ars poeticája leledzik”.

Leel-Őssy az őszödi beszédből idézve felrótta, hogy

Gyurcsányék elfelejtették, hogy „nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan k*** jól meg lehet élni. Mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni”.

Majd így folytatta: „Nem lehet büntetlenül feladni az elveinket. Büntetésünk jogos és megérdemelt.”

A DK egyik alapítója bejegyzését szintén az őszödi beszéd egy részletével zárta: „És írok majd ki***ott jó könyveket a modern magyar baloldalról.”

Fleto! Köszönjük az eddigieket, de itt az ideje nekiülni, megírni az első könyvet. Kasszasiker lesz”

– fogalmazott bejegyzésében Leel-Őssy Gábor.

 

origo.hu

Önkéntelenül le fog húzódni, ha ez a spanyol autó feltűnik a visszapillantóban – Cupra Formentor (2024) menetpróba

ripost.hu

Forró videó: így készül Tolvai Reni barack popsija

metropol.hu

Kimosta férje munkásruháját, ez lett a szegény asszony halálának oka

mandiner.hu

Új szintre lépett Magyar Péter földön csúszós-mászós botránya – lementették a felvételeket a Dunába hajított telefonról

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a három vármegyére lecsap

mandiner.hu

Itt a német sztárfocista kendőzetlen vallomása arról, mennyire elviselhetetlen a helyzet Németországban a migráció miatt

ripost.hu

„Elérte a töréspontját” – Egyre rosszabb állapotban Ben Affleck

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. július 6.: a Rák újhold csodás fordulatokat hoz

ripost.hu

„Minden változik” – Krausz Gábor fekete-fehér képpel üzent Mikes Annának

ripost.hu

Ne edd meg: visszahívták ezt a népszerű sajtot a magyar boltokból

ripost.hu

Rád fog kacsintani a szerencse, ha ez a csillagjegyed

ripost.hu

"Ritka ízléstelen..." Kemény kritika érte Kulcsár Edinát

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Zelenszkij népszerűsége csökken, Putyin elfogadottsága nő – Belefáradt a világ a háborúba

POLITIK

Orbán Viktor: A béke érdekében lépéseket kell tenni

POLITIK

Egyre pesszimistábban az európaiak Ukrajnával kapcsolatban

POLITIK

Háborús készülődés Németországban

POLITIK

A Dán Néppárt is csatlakozik hatodikként a Patrióták Európáért EP-csoporthoz

POLITIK

Migránslövöldözés Bécsben, többeket kórházba vittek

POLITIK

Ezért fontos a Türk Államok Szervezete

POLITIK

Az ukrán energetikai hálózatok támadják az orosz drónok