Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
dosszié ikonMagyar Péter
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.18.
Módosítva: 2024.07.24.

Magyar Péter kerülni fogja brüsszeli bárokat?

Pedig lesz hozzá elég pénze...

Noha a kampányt végig hazudva Magyar Péter több hónapon keresztül azt ismételgette, hogy nem kell neki a pénzes európai parlamenti állás, a választást követően bejelentette, mégis beül az unió döntéshozó testületébe. Ekkor hangsúlyozta azt is, ő nem brüsszeli bárokban akarja múlatni az időt. Magyart pár nappal később egy budapesti elit szórakozóhelyről dobták ki, mert részegen mulatva nőket inzultált, valakinek elvette a telefonját, amit a Dunába dobott. Az ügyben a rendőrség is nyomoz - írja a Magyar Nemzet.

 

Forrás: Forrás: Képernyőkép/Videa

 

Mi mindig értetek fogunk dolgozni a nap 24 órájában és a hét 7 napján. […] Nem mindegy, hogy az ember a nap 24 óráját munkával tölti, vagy egyébként teniszezik kint Brüsszelben, vagy egyébként klubokba meg bárokba jár. Erre is tudok példát mondani. Én nem így fogom múlatni az időt – mondta Magyar Péter, amikor bejelentette, hogy korábbi állításával szemben felveszi az uniós képviselői mandátumot.

A bejelentéssel a Tisza Párt alelnöke egyrészt gyakorlatilag elismerte, hogy végighazudta a választási kampányt, hiszen folyamatosan azt ismételgette, hogy nem kell neki a pénzes uniós állás.

Másrészt érdekes a nyilatkozat időpontja is. A bulizás elleni szólamait ugyanis Magyar június 18-án fogalmazta meg, három nappal később viszont a nyakánál fogva dobták ki egy hazai diszkóból, mert botrányt okozott. Az Ötkert nevű elit szórakozóhelyen Magyar erősen ittas állapotban fiatal lányoknak tett ízléstelen megjegyzéseket, s előfordult, hogy szexuális ajánlatot is.

Érdemes felidézni, hogy a bulizást szavakban elítélő politikus hogyan viselkedett a tinidiszkóban. Nem egy vendéggel összeszólalkozott, mert több mulatozó nő párja is a helyszínen volt, akik számonkérték rajta a botrányos viselkedést.

 Az egyik férfi kamerával rögzítette Magyar randalírozását, a politikus ezért erőszakkal kivette a kezéből a telefonját, majd miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket. Utóbbiért garázdaság miatt folyik nyomozás.

A Ripost megszólaltatott szemtanúkat, köztük egy édesapát, aki szóvá tette Magyar Péter elfogadhatatlan magatartását, a beszólásokat, különös tekintettel a nagy számban jelen lévő, 18. életévüket még be nem töltött lányokra. Magyar korlátok nélküli „szórakozásáról” több felvétel is készült.

A diszkóbotrány csak megerősíti mindazt, amiről Varga Judit a Hajdú Péternek adott márciusi interjúban beszélt egykori férje féktelenségére, mulatozására utalva. 

Magyar például az egyik buli után – Varga Judit elmondása szerint – részegen ment haza és vágta egykori felesége hátához a nadrágját az övcsattal együtt.

Ezeknek a történeteknek a sorába illeszkedik az az eset is, amelyről Magyar egy korábbi randipartnere számolt be. A magát Laurának nevező nő szerint egy társkereső oldalon Magyar például jachtozós képekkel igyekezett felkelteni maga iránt az érdeklődését. A randin aztán – állította a nő – Magyar erőszakoskodott vele. Emiatt szintén született feljelentés.

Miután Magyar Péter a választókat megtévesztve végighazudta a kampányt és kamuállásnak nevezte az európai parlamenti képviselőséget, mégis felvette a havi 20 ezer eurós fizetéssel járó mandátumát. Ez az összeg még a különböző költségtérítéseket és egyéb juttatásokat leszámítva is jóval magasabb annál, mint amit Magyar a korábban elvesztett állami pozícióiban keresett, így további öt évig finanszírozhatja a költekező életvitelét.

Alig néhány hete a Tisza Párt alelnöke még különböző lenéző, lekezelő kifejezésekkel illette az európai parlamenti munkát és nap mint nap azt bizonygatta, listavezetősége semmiképpen nem jelenti azt, hogy ő maga is kimegy Brüsszelbe. Mára kiderült, végighazudta a választási kampányt. 

Már bemutattuk, Magyar Péter a választások előtt hányféleképpen mondta el, hogy nem megy Brüsszelbe, mostani írásunkban kizárólag azokat a nyilatkozatait szedtük csokorba, amelyekben az európai parlamenti képviselőséget lényegében jól jövedelmező semmittevésként írta körül.

Egy áprilisi interjúban például arról beszélt, hogy szerinte a politikusok eddig csak kifizetőhelyként tekintettek Brüsszelre. Úgy fogalmazott: „Öt év alatt mintegy kétmilliárd forintot lehet itt akasztani.”

Tavaly nyáron pedig egy ismerősével csetelve a Messengeren Magyar szintén egyfajta kifizetőhelynek nevezte az EP-t, az uniós képviselőségről pedig úgy fogalmazott: az a legnagyobb kamuállás a világon, havi húszezer euróért. 

A 444.hu-nak tavasszal azt bizonygatta, hogy nincs szüksége az EP-képviselői fizetésre, sőt semmilyen politikai pozícióból adódó anyagi juttatásra: „Tehát én továbbra is úgy tervezem, hogy a piacról fogok megélni, […] Magyarországon. Hogyha ez nem fog működni, akkor nyilván külföldön fogom ezt megpróbálni, hiszen el kell tartanom a 3 gyerekemet. De nem gondolom, hogy a piacról való megélés és a politikai szereplés, vagy inkább közéleti szereplésnek hívnám, az ellentmond egymásnak. Én nem készülök arra, hogy akár 3 hónap múlva, akár fél év múlva bármilyen fizetett politikai státuszom lenne, nem ebből kívánok megélni”.

Ehhez képest Magyar Péter június végén – alig két héttel a választás után – felvette az EP-mandátumát, amivel jogosulttá vált a közel havi nyolcmillió forintos fizetésre és az annak akár többszörösét kitevő költségtérítésre, irodabérlésre, asszisztensek foglalkoztatására és egyéb juttatásokra. Figyelemreméltó, hogy amikor a politikus a Facebook-oldalán a követőivel megszavaztatta, hogy kimenjen-e Brüsszelbe, akkor a (szerinte) emellett szóló mintegy féltucatnyi érv között meg sem említette a Nyugat-Európában is kiemelkedőnek számító fizetést. 

Azért is nehéz elképzelni, hogy az EP-képviselőséggel járó busás bérezés ne motiválta volna Magyart, mert a férfi közismerten szereti a luxust. Így például egy vélhetően több tízmillió forint értékű BMW-vel utazott ki Németországba a labdarúgó Európa-bajnokságra.

Azt is érdemes felidézni, hogy Magyar Péter a közéleti színrelépése előtti időszakban elvesztette a jól fizető állami pozícióit, így ennek fényében is igencsak jól jöhetett neki az EP-képviselőség, amelyből újabb öt évig finanszírozhatja a költekező életvitelét. 

Sorozatunk következő részében további példáit idézzük fel annak, hogy a Tisza Párt alelnöke korábban milyen szavakkal, megállapításokkal illette jelenlegi, brüsszeli munkahelyét.


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek