Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.28.

Idomított galambokkal csalnak a Halászbástyán!

Így vágják át a turistákat a budai várban.

A külföldieket ismét egy kreatív turistacsapda várja a budai Várban: korábban még az „Itt a piros, hol a piros” játékkal, most már idomított galambokkal húzzák le a gyanútlan látogatókat. Wehner Kristóf, a választókerület leendő önkormányzati képviselője lapunknak elmondta: az I. kerület új városvezetésének első feladatai között szerepel a közterület-felügyelet megerősítése, hatékonyságának növelése és egy parkőrség létrehozása. Azonban szerinte nem csak a turistacsapdák miatt van szükség ezekre a lépésekre - írja a Magyar Nemzet.

 

turistacsapda, Halászbástya, Budai Vár, turisták, I. kerület, baloldal, turizmus, turisták

Újabb turistacsapda várja a külföldi látogatókat a Halászbástyánál, ezúttal Fotó: MTVA/Jászai Csaba

- Ez a kifejezetten turistalehúzás teljesen méltatlan a Várhoz és az I. kerülethez is – hangsúlyozta lapunknak a budai Vár legújabb turistacsapdájáról Wehner Kristóf, a választókerület leendő önkormányzati képviselője. A Várnegyed.hu beszámolója szerint egyre leleményesebben húzzák le a turistákat Budapesten, a Halászbástyánál ezúttal már idomított galambokkal csapják be a gyanútlan külföldieket.

turistacsapda, Halászbástya, Budai Vár, turisták, I. kerület, baloldal, turizmus, turisták
Újabb turistacsapda a budai Várban: ezúttal idomított galambokkal verik át a külföldi látogatókat a Halászbástyánál (Forrás: Várnegyed.hu)

A csalók az állatokkal készített képért tíz eurót kérnek a gyanútlan turistáktól. Ha a megszeppent járókelőnél esetleg csak túl nagy címletű bankjegy van, vagy nincs nála készpénz, az sem jelent problémát. Előbbi esetben előhúznak egy egy egész köteg eurót a zsebükből, fel tudnak váltani, vissza tudnak adni. Utóbbi esetben pedig 

készségesen elkíséri a zavarodott turistát a galambok egyik „gazdája” a Hilton épületénél lévő bankautomatához, és megvárja, amíg felveszik és átadják neki a pénzt.

Wehner Kristóf felhívta a figyelmet arra, hogy a csalók a közterület-felügyeletet is kicselezik. Elmondása szerint maffiaszerűen működnek, ugyanis a környékre megfigyelőket is állítanak, így amikor a hatóságok megérkeznek, pillanatok alatt eltűnnek a galambjaikkal együtt. 

Az I. kerület új városvezetésének a feladatai között szerepel a közterület-felügyelet megerősítése, hatékonyságának növelése és egy parkőrség létrehozása

– húzta alá, majd hozzátette: az ilyen ügyek a budai Várnak és Magyarországnak is rontják az megítélését, ezért októbertől az önkormányzat részéről határozott fellépés várható.

 

Cselekvésképtelen a közterület-felügyelet

Azonban ezek a lépések nem csak a turistacsapdák miatt szükségesek, Wehner Kristóf megemlítette a hajléktalanok okozta problémákat is. Mint arról a Magyar Nemzet elsőként beszámolt, a közösségi együttélés alapvető szabályait be nem tartó hajléktalanokra egyre több a panasz, a baloldali városvezetés pedig semmilyen segítséget nem nyújt. Az alkoholizálás, az erőszakos kéregetés, a köztéri vizelés, a zajkeltés megkeseríti az I. kerületi polgárok életét.

Nemrég több olyan felvétel készült, amelyen a kerület közterületein fényes nappal szexuális életet élnek a hajléktalanok, amelyeket volt, hogy egy tucatnyi szülő és kisgyermek kénytelen volt végignézni. 

Varga Dániel önkormányzati képviselőként többször kérte a baloldali városvezetéstől, hogy a közterület-felügyelők határozottan lépjenek fel a közrend helyreállítása érdekében. De hiába kérte ő és hiába kérték a polgárok, semmi nem történt. Olyan beszámolókról is lehet hallani, amelyek szerint a közterület-felügyelet kijelentette:

felsőbb utasításra tilos rendreutasítaniuk a hajléktalanokat. 

Az I. kerületi Fidesz ezért közleményében leszögezte: Böröcz László, a kerület leendő polgármestere vállalja, hogy rendet fog tenni a kerület közterein. „Határozottan és erősen fog a jobboldali, polgári vezetésű városvezetés fellépni a deviáns, otthonunkat romboló elemekkel szemben” – írták. 

 

Rendet kell tenni a turizmusban

Wehner Kristóf szerint azonban azt is hozzátette, hogy az I. kerületben a hatalmas „turistadömpinget”szabályozni kell. A leendő képviselő szerint sok kellemetlenséget okoz a helyieknek, hogy a még regnáló baloldali városvezetés nem fordít figyelmet a probléma kezelésére. 

Példaként említette az elektromos rollerek használatát, amelyekkel sokan életveszélyesen közlekednek, nem beszélve arról, hogy a Szentháromság teret sokszor parkolónak használják. – Azonfelül, hogy méltatlan, egy centet sem fizetnek közterület-foglalásért – jegyezte meg a politikus. Jelentős problémának nevezte azt is, hogy az évi több milliós turistaforgalommal járó szemét eltakarítását szintén nem tudja kezelni a jelenlegi vezetés. Elmondása szerint a napi szemétmennyiség meghaladja a hulladékgyűjtők kapacitását.

Emiatt a világörökséget jelentő budai Vár területe sokszor úszik a szemétben

– hangsúlyozta.

Wehner Kristóf szerint igény szerint kell megrendelni a hulladékgyűjtők ürítését, akár naponta többször. – Ebben nem volt partner az eddigi önkormányzat, mindig valakire mutogatott, hogy ki a hibás – jegyezte meg, majd aláhúzta: sok feladat vár az új városvezetésre októbertől, mert a lakók egy része több negatívumot lát a virágzó turizmusban, mint pozitívumot.

Böröcz László: Az I. kerület nem bordélyház!

Nyilvánosan közösült egy szerelmespár az I. kerületben, Böröcz László hívta ki rájuk a rendőröket.

 

Fotó: Gergely Gajdán

„Lakossági jelzés érkezett ma délelőtt, hogy a Batthyány és Toldy Ferenc utca sarkán lévő zöld területen aktív nemi életet élnek bizonyos egyének” – hangsúlyozta közösségi oldalán Böröcz László nemrég megválasztott polgármester. 

„Dolguk végeztével tovább hűsölve borozgatásba kezdtek” – tette hozzá.  Szavai szerint azonnal jelezte az esetet a kerületi rendőrkapitánynak, az egyenruhások pedig rövid időn belül a helyszínre érkezve előállították a szerelmespárt, „akik most már a fogdában hűsölhetnek”. 

Böröcz László felidézte: a választási kampányban azt ígérte, rendet tesznek az I. kerületben. Kiemelte: októbertől a megújult közterület-felügyelet a rendőrséggel közösen fogja vigyázni a családok nyugalmát, és megszüntetik a sorozatos közszeméremsértéseket.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek