Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.22.
Módosítva: 2024.07.23.

„Biden befejezte... Jó egészséget kívánunk neki”

Így köszöntek el az oroszok Bidentől.

„Biden befejezte... Jó egészséget kívánunk neki” - írta közösségi oldalán az orosz volt elnök, majd hozzátette, a különleges katonai hadművelet el fogja érni a célját.

Még van négy hónap a választásokig, ezalatt sok minden változhat, figyelemmel kell kísérni a helyzet alakulását – így reagált Dimitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő arra, hogy Joe Biden bejelentette, visszalép az elnöki székért folyó versenytől. 

Peszkov azt is megjegyezte, a Központi Katonai Körzet céljainak elérése, nem pedig az amerikai választások eredménye az Orosz Föderáció prioritása.

Élesebb hangnemben reagált Marija Zaharova orosz elnöki szóvivő, aki közösségi oldalán azt írta, Biden bejelentése után, 

a következő lépésnek az amerikai média és a politikai körök összejátszásának kivizsgálásának kellene következnie, amelyek a közvélemény manipulálásával és azzal, hogy az egyik politikai párt kezére játszottak, eltitkolták az igazságot Biden mentális állapotáról.


Joe Biden bejelentése után néhány állam demokratái már léptek is, és delegáltjaik beálltak Kamala Harris jelenlegi alelnök mögé, ez azonban nem jelenti azt, hogy mások ne fontolgatnák, hogy harcba szálljanak az elnökjelöltségért az idei amerikai elnökválasztáson. A fogadóirodák szerint Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánusok jelöltjének esélyeit növelte Biden kiszállása.

 

Kamala Harris amerikai alelnök

Kamala Harris amerikai alelnök (Fotó: MTI/AP/Las Vegas Sun/Steve Marcus)

Bár Kamala Harris amerikai alelnök nem vett részt az előválasztási folyamatban, néhány állam demokrata delegáltjai, akiknek az előválasztási eredmények alapján Joe Biden jelenlegi amerikai elnököt kellett volna támogatniuk, már be is állt Harris mögé – számol be róla a The Times of Israel izraeli napilap.

Kamala Harris amerikai alelnök
Kamala Harris amerikai alelnök (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

Elsőként Tennessee döntött Harris támogatása mellett, és hasonló döntésre jutottak Dél-Karolina és New Hampshire demokratái is. Észak-Karolina 168 delegáltja egyhangúan állt be a jelenlegi alelnök mögé.

Bár Biden alelnöke jelölését támogatja, az elnökjelöltet hivatalosan kiválasztó Demokrata Nemzeti Konvencióra csak augusztus második felében kerül sor, és úgy tűnik, Biden kiesésével mások is beszállnának a versenybe. Például Joe Manchin nyugat-virginaiai szenátor – írja többek között a The Wall Street Journal amerikai napilap. 

Manchin májusban ugyan kilépett a Demokrata Pártból, most azonban fontolgatja, hogy újra belép, és az elnökjelöltséget is szívesen vállalná.

Biden visszalépésének hírére a fogadóirodák is frissítették esélylatolgatásaikat. Az ő számításaik szerint Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje esélyei nőttek Biden kiszállásával, Kamala Harris jelentős elmaradással követi a volt elnököt. Az Independent brit napilap szerint azonban a legérdekesebb a lista harmadik neve: Michelle Obama volt first lady.

Dicsérik Joe Biden döntését és támogatják Kamala Harris jelöltségét Hollywood demokrata irányultságú celebritásai. Legalábbis egy részük.

 

Joe Biden amerikai elnök

Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)

A hollywoodi celebritások is gyorsan reagáltak Joe Biden amerikai elnök visszalépésére a demokrata jelöltségtől. Posztjaikból az AP hírügynökség és a Sky News amerikai televíziós csatorna szemezgetett.

A Demokrata Pártot régóta támogató Barbra Streisand szerint

Joe Biden olyan emberként vonul be a történelembe, aki 4 éves mandátuma alatt jelentős eredményeket ért el. Hálásnak kell lennünk azért, hogy kiállt demokráciánk mellett.

Cher szerint ugyanakkor Biden nélkül a demokraták nem nyerhetnek, és „megkínozva” érzi magát az elnök visszalépése miatt. Az énekesnő úgy gondolja, ideje, hogy a demokraták „a dobozon kívül” gondolkodjanak.

A színész-rendező Rob Reiner szerint

Joe Biden a legnagyobb jellemű ember. Több mint 50 éve fáradhatatlanul és hatékonyan szolgálja az Egyesült Államokat. Megmutatta, hogy mit jelent az igazi vezetés. Önzetlen, és mélyen tiszteli alkotmányunkat és a jogállamiságot.

„Luke Skywalker”, azaz Mark Hamill szintén méltatta Bident.

JoeBiden olyan eredményeket ért el, amelyekhez foghatót még életünkben egyetlen elnök sem tudott felmutatni. 4 évnyi hazugság, bűnözés, botrány és káosz után visszaadta a hivatal becsületességét, méltóságát és integritását. Köszönjük szolgálatát, elnök úr. Hazafias amerikaiakként most az a kötelességünk, hogy megválasszuk azt a demokratát, aki tiszteletben tartja és továbbviszi az Ön örökségét

− írta a színész az X-en.

Mint arról beszámoltunk, Hamill néhány hete a Fehér Házban kampányolt Biden mellett. Még egy sajtótájékoztatón is részt vett, ahol elmondta, hogy Joe-Bi-Wan Kenobinak szólította az elnököt.

A szintén Biden lelkes támogatójának számító Robert De Niro egy a The Hill amerikai politikai hírportál által idézett közleményben úgy fogalmazott, „Joe Biden félreáll, hogy szabaddá tegye az utat egy másik demokrata számára, hogy elnök lehessen”.

Cardi B rapper szerint ő már korábban is megmondta, hogy Kamala Harrisnek kellene a demokraták jelöltjének lennie az idei amerikai elnökválasztáson.

Szintén „teljes szívvel" támogatja Joe Biden döntését és "fenntartás nélkül” beáll Kamala Harris mögé Jamie Lee Curtis színésznő, azzal érvelve, hogy az alelnök a nők és a színesbőrűek jogainak szószólója.

Russell Brand angol színész ugyanakkor csupán ennyivel kommentálta az elnök visszalépését:

Joe Biden támogatta Kamala Harrist a demokrata jelöltségért, miután befejezte újraválasztási kampányát. Vad világban élünk, haver.


„A korrupt Joe Biden nem volt alkalmas arra, hogy induljon az elnökválasztáson, és biztosan nem alkalmas arra, hogy szolgáljon. Soha nem is volt az” – reagált a közösségi oldalán Donald Trump volt amerikai elnök arra, hogy Joe Biden a nap folyamán bejelentette az X-en, hogy visszalép az elnökjelöltségtől. Biden alelnökét, Kamala Harrist támogatja a továbbiakban – annak ellenére, hogy az utóbbi napokban többször arra utalt, hogy visszalépése esetén sem Kamala Harris mögé állna be.

Az elnöki pozíciót csak hazugságokkal, hamis hírekkel és a pincéjét nem elhagyva érte el. Mindenki körülötte, beleértve az orvosát és a médiát is, tudta, hogy nem alkalmas az elnöki posztra, és nem is volt az. – És most nézzék meg, mit tett az országunkkal, emberek milliói jönnek át a határunkon, teljesen ellenőrizetlenül és átvilágítás nélkül, sokan börtönökből, elmegyógyintézetekből, és rekordszámú terrorista. Sokat fogunk szenvedni az elnöksége miatt, de nagyon gyorsan helyre fogjuk hozni a károkat, amelyeket okozott. Tegyük újra naggyá Amerikát!

– zárta posztját Donald Trump.


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek