POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.04.
Módosítva: 2024.06.04.

Magyar Péter hazudik a háborúról

"Eltitkolja" a véleményét.

Egy lengyel lapnak tett beismeréssel felérő nyilatkozatot az orosz–ukrán háború kapcsán Magyar Péter.

 

Budapest, 2024. május 30.
Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetõje, a párt alelnöke felszólal a közmédia által szervezett uniós választási vitamûsor helyszínénél, a Várkert Bazárnál tartott ellenzéki demonstráción 2024. május 30-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Mondatai egy láncolatba illeszkednek: szombaton ugyanis bejelentette, hogy megpróbálja elhallgattatni az Orbán-kormány háborúellenes kampányát. Tette mindezt azt követően, hogy egy sor jelöltjéről derült ki, hogy Soros György hálózatában dolgozott.

A Rzeczpospolita nevű, 2023-ban Soros Györgyék többségi tulajdonába került lap szerint Magyar Péter nem vitázik az orosz kapcsolatokról. A lapnak Magyar megállapította: „ha elkezdenék rosszakat mondani Oroszországról, azonnal elveszítenék minden támogatottságot. Itt egy évtizednyi agymosás volt”.

Idetartozik, hogy Kollár Kinga, Magyar Péter európai uniós listájának 7. helyezettje egy 2022-es Facebook-bejegyzésében azt írta:

Sajnos amíg az oktatás nem változik, addig mi is ugyanolyan agymosott nép maradunk, mint az oroszok. Azért én nagyon hálás maradok az ukránoknak és velük együtt az amerikaiaknak is, hogy megállították az oroszokat, és így nem tudtak hozzánk könnyűszerrel bemasírozni. Mert a magyar haderő nem tartotta volna fel őket.

 

Magyar Péter véleménye egy láncolatba illeszkedik. Szombaton, közvetlenül a békemenet után a liberális politikus online sajtótájékoztatóján követelte a kormánytól, hogy állítsák le a háborúellenes kampányt. Magyar Péter egyúttal azt is elmondta, az ügyben a médiahatósághoz fordul és rémhírterjesztés miatt beperli Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét. „Valamint írni fogunk hivatalos megkeresést az összes közösségi médiaplatformnak, ahol ezek a hirdetések mennek, hogy vegyék le” – fogalmazott a magát liberálisnak valló politikus.

Ráadásul Magyar megszólalását követően törölte a Facebook az M1 Híradó közösségi oldaláról Orbán Viktor miniszterelnök békemeneten elmondott beszédének felvételét – ahogy erről a Híradó.hu beszámolt. 

A Facebook azzal indokolta a döntést, hogy szerinte a felvételen veszélyesnek minősített személyekhez és szervezetekhez kapcsolódó szimbólumokat osztottak meg, illetve veszélyes személyeket és szervezeteket dicsőítettek és támogattak.

Bár a videót később újra elérhetővé tették, a döntés a választási hajrában mégis veszélyes irányba mutat. Mindez azért is érdekes, mert Magyar Péter európai parlamenti listájának második helyén Dávid Dóra, a Facebookot tulajdonló Meta jogtanácsosa is szerepel. A hölgy 2014-ben az Advocates for International Development nevű szervezetnél volt gyakornok. Nehéz a véletlen művének tekinteni, hogy az említett szervezet egyik partnere jelenleg a Jenner&Block, David Pressman ügyvédi irodája. 2014-ben pedig a Soros-féle Open Society Initiative, valamint a szintén a milliárdos spekuláns által pénzelt Amnesty International volt a partnerük.

Ezt követően Dávid Dóra 2015-ben közel egy éven keresztül annál a Save the Children nevű civil szervezetnél dolgozott, amely 2016 óta több alkalommal is kapott támogatást Soros György Open Society Foundations (OSF) nevű alapítványától.

Közismert, hogy bár a Tisza Párt alelnökének több jelöltje a magyar közéletben ismeretlen, de a Soros-hálózat számára annál inkább ismert

szereplő.

Mindennek azért is van jelentősége, mert a milliárdos spekuláns visszatérően a háború folytatását és eszkalációját hangsúlyozza.

Mindeközben maga Magyar Péter többször is arról beszélt, hogy nincsenek háborúpártiak az ellenzékben. Ezt az állítást azonban tucatnyi idézet cáfolja. A fegyverszállítások, a katonai támogatások rendszeres tervezése és az ezekre való felszólítások ellenére Magyar Péter valamiért azt hangoztatja, hogy az ellenzékben szerinte senki sem háborúpárti.

Most egy lengyel lapnak nyilatkozva pedig a liberális politikus az Oroszországgal kapcsolatos nyilvános álláspontjának valódi hátterét is megpróbálta megvilágítani, 

gyakorlatilag ismét agymosottnak nevezve a magyarokat.

 

 

origo.hu

Szoboszlai nélkül edzett a magyar válogatott - videó

ripost.hu

3 csillagjegynek különös üzenetet küld idén nyáron az őrangyala

borsonline.hu

Teljesen összetört a műsorvezető: élő adásban kapta a hírt

hirtv.hu

Így értékelte a németek elleni vereséget Szoboszlai Dominik

metropol.hu

Nostradamus leszármazottja elárulta, ki fogja megnyerni az Eb-t, ennek sokan nem fognak örülni

hirtv.hu

Az olasz jobboldal nyitott a Fidesszel való együttműködésre + videó

ripost.hu

Üzenet a múltból: Diana hercegné nem akármilyen titkot őrzött

travelo.hu

Óriási cápákat láttak a magyarok által is kedvelt, népszerű strandoknál

ripost.hu

„Behúzza a hasát” - Melltartóban pózolt Gáspár Evelin, kapott hideget-meleget

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

ripost.hu

„Nagyon le van lakva szerencsétlen” – Kulcsár Edina felismerhetetlen, durván beszóltak neki a követői

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Amerikai vadászgépeket kap Ukrajna

POLITIK

A foci-Eb elleni pusztító terrortámadást akadályozott meg a rendőrség

POLITIK

Németországnak "háborúképessé" kell válnia. Jön a hadkötelezettség

POLITIK

Újabb településeket foglaltak el az oroszok

POLITIK

Még több munkahely lesz hazánkban

POLITIK

Putyin trükkös lépése: Ez a bambuszdiplomácia

POLITIK

A 25 éven aluliakat akarják sorozni Ukrajnában

POLITIK

Nem minden francia politikus akar katonákat küldeni Ukrajnába