POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.05.

Hogy látja Szentkirályi Alexandra a választási erőviszonyokat?

" A mi közöségünk a legerősebb!"

Arra készülök, hogy többséget tudok teremteni a Fővárosi Közgyűlésben annak érdekében, hogy a leggyorsabban, leghatékonyabban lehessen az elmúlt évek semmittevését helyre tenni – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában Szentkirályi Alexandra, aki szerint Budapestet ismét tiszta, jó közlekedésű, rendezett és nem utolsósorban Gyurcsány-mentes várossá kell tenni. A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje kifejtette, Karácsony Gergely folyamatosan tiltással és drágítással fenyegetőzik ahelyett, hogy alternatívákat, megoldásokat kínálna a gördülékeny közlekedés érdekében.

 

_CZ_7052

Fotó: Árpád Kurucz

Hirdetés

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feliratkozom a hírlevélre

Mit üzenne a választóknak, miért szavazzanak önre és a Fidesz–KDNP listájára?
Karácsony Gergely egyszer már megkapta a bizalmat a budapestiektől, de ezzel visszaélt, becsapta a választóit. Éppen ezért itt az ideje annak, hogy lecseréljük a régi, Gyurcsány Ferenc által feltett lemezt, és kidobjuk a szemétbe, ahova való. Ehhez le kell váltani Karácsony Gergelyt! Szerénységgel, de kellő önbizalommal kell nekifutni ennek a választásnak. A mi politikai közösségünk a legerősebb és legnagyobb, nemcsak Magyarországon, hanem itt, Budapesten is. Ha ez a politikai közösség egy irányba szavaz, akkor teljesen reális a lehetőség, hogy Karácsony Gergelyéket végre elküldjük. Viszont ahhoz, hogy ez a változás megtörténjen Budapesten, mindenkire szükség van. Mindenkit arra biztatok, hogy június 9-én menjen el szavazni, mert fejben nem lehet leváltani Karácsony Gergelyt. Egyetlen erőteljes fegyver van a kezünkben, ez pedig az a toll, amellyel a jó helyre húzhatjuk az X-et. Bízom benne, hogy az a Gyurcsány-mentes, közlekedhető, tiszta, rendezett város, amelyet én a budapestieknek ígérek, lesz annyira vonzó ajánlat, hogy Gyurcsány helytartója helyett rám bízzák a főváros vezetését.

 

A kampány során végigjárta az összes kerületet, és rengeteg emberrel találkozott. Milyen tapasztalatokkal gazdagodott?
Elégedetlenséget, az átvertség érzését és csalódottságot éreztem az emberekben, akiknek fűt-fát ígértek, ehhez képest pedig csak Gyurcsány Ferencet kapták a nyakukba. A budapestiek úgy érzik, hogy a budapesti politika nem róluk szól, hanem Gál J. Zoltánokról, Draskovicsokról és Mártha Imrékről. Azt szeretném, hogyha a budapesti politika újra a budapestiekről szólna. Rengeteg biztatást kaptam az elmúlt hónapokban, ami elképesztően jólesett. A budapestiek joggal várják, hogy valaki tényleg az ő érdekeiket képviselje. Ha kellő támogatottságom lesz, akkor az üres ígéretek helyett a tettek fogják átvenni a szerepet Budapesten is.

 

Miket mondtak a leggyakrabban azok a választók, akikkel a kerületjárások során találkozott? Milyen problémákra hívták fel a legtöbbször a figyelmét?
Egybehangzó a budapestieket zavaró problémacsokor. Rengetegen panaszolták a közlekedési káoszt, a nem akadálymentesített csomópontokat, a folyamatosan romló levegőminőséget és köztisztaságot is. Ráadásul Karácsonyék nem állnak le, további átgondolatlan tervekkel állnak elő, amikkel súlyosbítanák a helyzetet. Végleg lezárnák a rakpartot az autósok elől, kitiltanák a tíz évnél idősebb autókat a fővárosból. Ezektől a tervektől joggal félnek a budapestiek. Emellett sokan említették az utak folyamatosan romló állapotát, ami annak a következménye, hogy Karácsony Gergely a tizedére csökkentette az útfelújításra felhasználható források keretét. Hangsúlyos a hajléktalanság kérdése is, ami az elmúlt években szintén megoldatlan maradt, ez pedig se a budapestieknek, se a hajléktalan embereknek nem jó.

 

Nemrég megjelent a Medián közvélemény-kutatása, amely szerint a Fidesz–KDNP-nek lesz a legnagyobb frakciója a választások után a Fővárosi Közgyűlésben. Ezt mennyire tartja reálisnak?
Ez egy lehetőség, ami akkor válik realitássá, ha mindenki elmegy, és a Fidesz–KDNP-listára szavaz. Arra készülök, hogy többséget tudok teremteni a Fővárosi Közgyűlésben annak érdekében, hogy a leggyorsabban, a leghatékonyabban lehessen az elmúlt évek semmittevését helyretenni. A budapestieknek a fővárosi lista esetében is jól kell hogy fogjon a tolluk, mert ez jelenti a garanciát arra, hogy rendbe tudjuk tenni ezt a várost. Azon dolgozom, hogy a közgyűlésben és lehetőleg minél több kerületben is jobboldali többséget tudjunk teremteni a Fidesszel.

 

Tervezi folytatni a kerületjárást a választások után is?
Mindenképpen, hiszen én a kerületekre szövetségesként tekintek. Rá­adásul az új választási rendszer miatt a kerületek távolabb kerülhetnek a Fővárosi Közgyűléstől, így szükség lesz a kerületi ügyek hatékony becsatornázására. Több helyen elmondták nekem, hogy én a kampány alatt többször látogattam el hozzájuk, mint Karácsony Gergely a teljes ötéves ciklusa alatt. Ez lesújtó és szomorú képet fest a főpolgármesterről.


Milyen kapcsolatot tervez kialakítani a kerületek polgármestereivel a választások után?
A főpolgármesternek természetes szövetségesként kell tekintenie a polgármesterekre. Ez a lehetőség most nincs kihasználva. Arra készülök, hogy jó partnerségen alapuló munkát tudok majd kialakítani a kerületekkel pártállástól függetlenül, hiszen én minden budapestinek szeretnék a főpolgármestere lenni. Készen állok mindenkivel együtt dolgozni, aki a budapestiekért hajlandó együttműködni.

 

Ma ez a kapcsolat nincs meg?
Budapesten kétszintű közigazgatási rendszer van, tehát nem tudunk Budapestről a kerületek nélkül beszélni. Hatalmas problémát okoz, hogy a főpolgármester bünteti a jobboldali, illetve a független vezetésű kerületeket, és a mi kutyánk kölyke alapon osztogatja a forrásokat. Ez azt jelenti, hogy a főpolgármester számára kedves vezetésű kerületekben volt útfelújítás, miközben voltak olyan kormánypárti kerületek, ahol egy kilométer utat sem újított fel a főváros. Ez elfogadhatatlan, a főpolgármester minden budapestiért felelősséggel tartozik. Ezért mondom azt, hogy amíg Gyurcsány szellemét nem távolítjuk el Karácsony Gergely mögül, addig azokba a kerületekbe fogják csatornázni a forrásokat, ahol Gyurcsány emberei vannak hatalmon.

 

Mit tenne a fővárosi fenntartású utak állapotának javítása érdekében?
Jelenleg lehetetlenül kevés pénzből kell a fővárosi útfelújítással foglalkozó cégnek gazdálkodnia, ennek eredményeként – Karácsony Gergely tempójában – 98 évente jut idő arra, hogy egy utat felújítsanak. Ez nonszensz. A főváros a tizedére csökkentette az útfelújítási alapot, ami a korábbi hárommilliárd forint helyett már a háromszázmillió forintot sem éri el évente. Ez különösen annak fényében felháborító, hogy a főváros az éves útfelújítási keret háromszorosát költi el egy ciklusban a Gyurcsány-emberek kifizetésére. Teljesen egyértelmű, hogy ha jó utakat akarunk, akkor több forrást kell erre a területre fordítani. Emellett pedig van egy tervem, amiről már konzultáltam Lázár János miniszter úrral is. Az elképzelés lényege, hogy bizonyos útfelújításokat a főváros a kormánnyal közösen hajtson végre. Erre már csak azért is szükség van, mert az elmúlt öt év semmittevését be kell pótolni, tehát kétszer olyan gyorsan kell dolgozni.

BPM_20240521 (10)
Fotó: Bach Máté

Az ön hétpontos terve a köztisztaság kérdését is érinti. Milyen metódus szerint javítana a főváros köztisztasági helyzetén? Bevonná a munkába a kerületi önkormányzatokat?
A kerületek már most is rengeteg helyen a főváros helyett végzik el a munkát, ami azért probléma, mert a fővárosnak ez kötelező feladata lenne. A főváros és a főpolgármester helyett dolgozó kerületek így máshonnan kénytelenek elvonni a pénzt, aminek következtében jelenleg több száz millió forintot költenek el olyasmire, ami Karácsony Gergelyék feladata lenne. A kerületeken való élősködés helyett meg kell duplázni a köztisztasággal foglalkozó cég keretét. Egészen szürreális, hogy a főváros négy és fél éven keresztül nem csinált semmit, most pedig kampányhídmosásokat meg kampánytakarításokat tartanak városszerte. Nem kellene hülyének nézni a budapestieket, akik pontosan tudják, hogy Karácsony Gergely ezeket a feladatokat eddig nem végezte el.

 

Mi a benyomása arról, hogy Karácsony Gergely egy Tóta W. Árpádtól származó, a magyarokat és ezzel együtt a budapestieket is rendkívül negatív színben feltüntető idézettel kampányol?
Tóta W. azt állította, hogy Magyarország asszonyverés és alkoholgőz. Karácsony Gergely ezt az idézetet büszkén, vele egyetértve megosztotta. Szerintem más országban ilyen szövegért, ilyen megnyilvánulásért már nem lehetne valaki főpolgármester. Egy olyan ember, aki ilyen véleménnyel van a magyar emberekről, így lenézi azokat, akik nem rá szavaztak, az nem méltó arra, hogy a nemzet fővárosát vezesse!

 

Végül ejtsünk szót röviden a közlekedésről! Mit gondol Karácsony Gergely és bizalmasa, Ámon Ada forgalomcsökkentéssel kapcsolatos terveiről?
Tipikus Karácsony Gergely-féle megoldás, hogy a főpolgármester nem végzi el a feladatát, majd a budapestiekkel fizettetné meg a saját hanyagságának az árát. Karácsony Gergely klímaügynöke, Ámon Ada egy podcastben elkotyogta, hogy zero emission meg ultra low emission, azaz nulla- és nagyon alacsony kibocsátású zónákat terveznek létrehozni. Ez azt jelenti, hogy a Nagykörúton belüli városrészbe kizárólag az ott élők hajthatnának be autóval. Ezenkívül pedig lesz egy gyűrű, ahova csak elektromos meghajtású gépjárművel lehet bejutni. Ilyen szabályozásokat hozni alternatívák kínálása nélkül gyilkos döntés! Több százezer budapesti lakos nem hajthatna be, továbbá tönkretennék a belvárosi szolgáltatókat, kisvállalkozásokat, és tüdőn lőnék Budapest gazdasági életét. Mindeközben pedig nem fog kimenni a belvárosban élő emberekhez a szerelő, mert a szabályozás szerint be sem hajthat majd a Nagykörúton belül található városrészekbe. Ennek következményeként élhetetlenné válnak, majd pedig kiürülnek ezek a területek. Ebből is látszik, hogy Karácsony fordítva ül a lovon, mert nem felnőttként kezeli a budapestieket, hanem fenyítéssel akarja ránk kényszeríteni a saját extrém, szem­ellenzős mániáit. Tiltással és drágítással fenyegetőzik ahelyett, hogy alternatívákat kínálna a gördülékeny közlekedés érdekében.

origo.hu

Elmondjuk, hogy juthat tovább a magyar válogatott

ripost.hu

Végre: Ponekker Virágra újra rátalált a szerelem a válás után

mindmegette.hu

Elbúcsúzhatunk a felvágottaktól is: ezek az élelmiszerek tűnnek el a boltok polcairól

mandiner.hu

„Szabadságot Gigi D'Agostinónak!” – komoly fricskát kapott a német társadalom a magyar szurkolóktól (VIDEÓ)

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

mandiner.hu

A magyar szurkolóknak üzent a román politikus (FOTÓ)

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

astronet.hu

Jupiter az Ikrekben: jön a szerencsés változás

ripost.hu

Elég okos vagy, hogy hiba nélkül kitöltsd ezt a tesztet?

ripost.hu

„Behúzza a hasát” - Melltartóban pózolt Gáspár Evelin, kapott hideget-meleget

ripost.hu

3 csillagjegynek különös üzenetet küld idén nyáron az őrangyala

ripost.hu

Zokogva vallott Celine Dion: nem énekelhet többé

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Amerikai vadászgépeket kap Ukrajna

POLITIK

A foci-Eb elleni pusztító terrortámadást akadályozott meg a rendőrség

POLITIK

Németországnak "háborúképessé" kell válnia. Jön a hadkötelezettség

POLITIK

Újabb településeket foglaltak el az oroszok

POLITIK

Még több munkahely lesz hazánkban

POLITIK

Putyin trükkös lépése: Ez a bambuszdiplomácia

POLITIK

A 25 éven aluliakat akarják sorozni Ukrajnában

POLITIK

Nem minden francia politikus akar katonákat küldeni Ukrajnába