POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.15.

Donald Trump a józan ész uralmát szeretné visszahozni

A republikánusok egységességét hangoztatta.

Donald Trump a Republikánus Párt egységét méltatta csütörtökön, miután találkozott a Kongresszus republikánus tagjaival.

A volt elnök és egyelőre nem hivatalos republikánus elnökjelölt zárt ajtók mögött találkozott először a kongresszus alsóháza, a képviselőház republikánus tagjaival, azt követően pedig felsőház, a szenátus republikánus tagjaival egyeztetett, és tájékoztatta őket elnökjelölti programjáról. A Republikánus Pártnak a képviselőházban többsége van, a szenátusban ugyanakkor kisebbségi szerepben politizálnak.

A tanácskozások után Donald Trump úgy fogalmazott, hogy „óriási az egység”, és azt ígérte, hogy megválasztása esetén a kormányzásba a „józan észt” hozza majd vissza.

A megbeszélésekről kiszivárgott információk szerint a politikus élesen kritizálta a szövetségi igazságügyi minisztériumot az ellene indult szövetségi bűnperek miatt, de azt hangoztatta, hogy azoknak köszönhetően csak növekedett a népszerűsége.

Egy republikánus képviselő, Eric Burlison arról számolt be, hogy a megbeszélésen szóba kerültek külpolitikai témák, így az orosz hadihajók megjelenése Kubában, ami miatt a republikánus jelölt Joe Biden elnök politikáját okolta.

Donald Trump elnöki hivatalból való távozása, 2021 januárja óta először kereste fel az amerikai főváros törvényhozási negyedét, a Capitol Hillt.

A volt elnök csütörtökön Washingtonban részt a legnagyobb amerikai vállalatok vezetőit tömörítő szervezet kerekasztal-beszélgetésén is, ahol gazdasági elképzeléseit ismertette velük. Az eseményre meghívást kapott Joe Biden is, aki külföldön tartózkodik, így kabinetvezetője beszélt az újraválasztásra törekvő demokrata elnök további gazdaságpolitikai terveiről.

Floridában tartott választási gyűlésén ünnepelte a 78. születésnapját Donald Trump pénteken.

A volt amerikai elnök, nem hivatalos republikánus elnökjelölt a születésnapja alkalmából lakóhelyén, a dél-floridai West Palm Beachben megszervezett eseményen támogatói előtt győzelmet ígért Florida államban, valamint a Fehér Ház visszaszerzését Joe Biden jelenlegi elnöktől, akit gyengeséggel vádolt.

Választási ígéretei közül ezúttal a határbiztonság visszaállítását, valamint a nemzetközi biztonság újrateremtését emelte ki, és gazdaságpolitikai elképzeléseit is ismertette. Szavai szerint Európában káosz van, a Közel-Kelet pedig felrobban és Joe Biden a harmadik világháborúba rántja a világot.

Az eseményen részt vett 2017 és 2021 között hivatalban lévő adminisztrációjának több tagja, köztük a szövetségi bevándorlási és vámügyi hatóság (ICE) általa kinevezett vezetője, Tom Homan, Kellyanne Conway korábbi fehér házi tanácsadó, a republikánus párt floridai elnöke, valamint Donald Trump családtagjai, köztük nővére, Elizabeth Trump Grau.

Donald Trump szombaton Michigan államban folytatja a választási kampányát.

Joe Biden elnök, nem hivatalos demokrata elnökjelölt Európából visszaérkezve Los Angelesben vesz részt szombaton egy zárt körű adománygyűjtő eseményen, amelynek két műsorvezetője George Clooney és Julia Roberts lesz.

Az amerikai választásokról és belpolitikáról, valamint a világpolitikáról is beszélt ifjabb Donald Trump üzletember, a korábbi amerikai elnök fia csütörtökön Budapesten, a Mathias Corvinus Collegiumban (MCC) tartott előadásában, amelyben Orbán Viktor magyar miniszterelnököt is méltatta.

Donald Trump Jr. azt mondta: az amerikai konzervatív körök nagy vezetőként tekintenek a magyar kormányfőre, aki „Magyarországot teszi az első helyre”.

Az előadásban és az azt követő beszélgetés során az üzletember kitért az amerikai választásokra, az Egyesült Államok belpolitikájára, valamint a világpolitikára, a többi között a közel-keleti konfliktusra és az ukrajnai háborúra is.

Élesen bírálta Joe Biden amerikai elnök kormányzatát, rámutatva arra: bár a washingtoni vezetés – a vereségtől való félelmében – mindent megtesz azért, hogy elhallgattassa az ellenvéleményeket, egyre több, korábban a politikával nem foglalkozó ember bizalmát veszti el.Hozzátette: az amerikai vezetés hibáit Donald Trump világította meg „már évtizedekkel korábban”.

A volt amerikai elnök ellen zajló vizsgálatokat minden alap nélkülieknek nevezte, azt mondta, a nyomozás csupán a demokraták újabb üzenete, amely szerint „mindent megtehetnek, mindenkivel”.

Az üzletember bírálta a Biden-kormányzat több külpolitikai lépését is, a többi között az afganisztáni csapatkivonást, amelyet szégyenletesnek nevezett. Közölte,

Donald Trump külpolitikájának kulcsmotívuma a tárgyalás volt, példaként említette az afganisztáni tálibokkal, valamint Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel zajló megbeszéléseit, sikeresnek nevezve az egyeztetéseket.

Ifjabb Donald Trump elítélte a demokraták bevándorlással kapcsolatos politikáját is, amely szerinte nem más, mint „új szavazóbázis importja”, mert egyre több amerikai ábrándul ki a jelenlegi, demokrata vezetésből.

A migrációval kapcsolatban követendő példaként említette Magyarországot, ahol a kormány igyekszik visszaszorítani az illegális bevándorlást, valamint méltatta a magyarországi bűnözési mutatók alacsony szintjét.

Az eredmények pedig önmagukért beszélnek” – tette hozzá az európai parlamenti választások magyarországi, a Fidesz-KDNP győzelmét hozó eredményeire utalva.

„Az amerikai konzervatívok nagy vezetőként tekintenek Orbán Viktorra ”

– jelentette ki, hozzátéve: a magyar miniszterelnök számára a saját országa az első, és az Egyesült Államokban is ez a szemlélet lenne a legfontosabb.

Ifjabb Donald Trump szerint Magyarország „Európa egyik utolsó reménysugara lehet”.

A volt amerikai elnök fia azt mondta továbbá, hogy „napjainkban a konzervatívok az igazi lázadók”, és a fiatal generációk többsége szintén felismerte a hagyományok fontosságát.

„Erre van szükség az Egyesült Államokban és máshol is. Ez jelenti a nyugati civilizáció jövőjét”

– jelentette ki.

Az ukrajnai háborúra kitérve ifjabb Donald Trump ismét az összes féllel történő tárgyalások fontosságát hangoztatta, és azt mondta: jóllehet a republikánus politikusok egy része kitart Ukrajna támogatása mellett, a nézetüket sok esetben a saját szavazóbázisuk sem osztja. Közölte: ha nem Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke, akkor ez a háború „akár örökké is eltarthat, mert a béke nem jövedelmező”.

A közel-keleti helyzet eszkalációjával kapcsolatban leszögezte: ha még mindig Donald Trump lenne az amerikai elnök, akkor a régióban nem uralkodna ekkora feszültség.
Reményét fejezte ki, hogy Donald Trumpnak sikerül győznie a novemberi amerikai elnökválasztásokon, ugyanakkor azt mondta: nem bízik a választások tisztességes lebonyolításában.

„A demokráciához bizalom kell, de úgy tűnik, a másik oldalt ez nem érdekli”

– fogalmazott ifjabb Donald Trump.


 


 

origo.hu

A NATO nukleáris fegyverekről tárgyal, Harkovot mindent elsöprő légitámadás érte

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

metropol.hu

Ez csúnya volt, Mbappé összeesett a pályán, le kellett cserélni

vg.hu

Már gyártják a szuperolcsó kínai villanyautót a lengyeleknél

ripost.hu

Bangó Margit lánya tiszta vizet öntött a pohárba az édesanyjával kapcsolatban

mandiner.hu

Németország a magyar álláspont mellett döntött – a kancellárnak máris magyarázkodnia kell

ripost.hu

Most jött a hír: balesetet szenvedett a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni

ripost.hu

3 csillagjegynek különös üzenetet küld idén nyáron az őrangyala

ripost.hu

Egykori testőre kitálal Angelina Jolie piszkos húzásairól

ripost.hu

Adósságba verhette magát KKevin?

ripost.hu

Most jött a szörnyű hír: kisiklott egy vonat Magyarországon, zajlik a mentés

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Amerikai vadászgépeket kap Ukrajna

POLITIK

A foci-Eb elleni pusztító terrortámadást akadályozott meg a rendőrség

POLITIK

Németországnak "háborúképessé" kell válnia. Jön a hadkötelezettség

POLITIK

Újabb településeket foglaltak el az oroszok

POLITIK

700 ezer orosz katona az ukrán fronton

POLITIK

Több orosz gáz érkezik Európába, mint amerikai

POLITIK

Több ország nem írta alá a svájci békedokumentumot Ukrajnáról

POLITIK

Putyin komoly segítséget ígért Észak Koreának