POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.29.

Bécsben tárgyal Orbán Viktor vasárnap európai jobboldali pártvezetőkkel

A jobboldali pártok kapcsolatainak elmélyítéséről lesz szó.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben megbeszélést folytat Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével – tájékozatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tárgyaláson az európai jobboldali pártok kapcsolatainak elmélyítéséről lesz szó – olvasható a közleményben.

Az emberek a változásra szavaztak, de „az Európai Néppárt árulásával” a brüsszeli elit kicselezte őket, és kivédte a Brüsszel bevételét célzó első támadást; a „háborúpárti paktum” ellenére folytatjuk az európai jobboldali pártok együttműködésének kiépítését – írta a miniszterelnök a Magyar Nemzet szombati számában.

Orbán Viktor azt írta: Európa válságban van. Eltűnőben az életünk kereteit meghatározó keresztény civilizáció. Lejtmenetben az Európai Unió is, a kontinens globális gazdasági súlya az elmúlt három évtizedben jelentősen csökkent.

„Az európai rend a szemünk láttára elpárolog”, állandósult a terrorveszély, foszladozik a közbiztonság

– emelte ki, hozzátéve: emellett visszaszorult az európai érdekérvényesítési képesség a nemzetközi politikában is, béke, rend és fejlődés helyett háború, migráció és stagnálás lett.

A helyzetet szerinte csak súlyosbítja, hogy a brüsszeli bürokrácia az elmúlt években számos hibás politikai döntést hozott. Így Európa egyre inkább belesodródik egy olyan háborúba, amelyen a kontinens semmit sem nyerhet, de könnyen mindent elveszíthet.

A miniszterelnök megjegyezte: a brüsszeli bürokraták az európai emberek pénzét folyamatosan Ukrajnába küldik, a szankciókkal „lábon lőtték” az európai cégeket, felhajtották az inflációt és megélhetési nehézségek közé lökték az európai polgárok millióit. Adóemelésekkel rontották a kontinens versenyképességét, és a zöld átállást félrenavigálták. Európa ma több kőszenet használ és magasabbak az energiaárak, mint öt évvel ezelőtt. A kivéreztetés ellen napi szinten tiltakoznak az európai gazdák, és közben „nyakló nélkül tódulnak be” dömpingáron a kétes minőségű ukrán agrártermékek – sorolta.

Kitért arra, hogy az EU bővítése a Nyugat-Balkán országaival teljesen megrekedt, csak a magyar bővítési biztos heroikus küzdelme hozott némi előrelépést. Pedig az uniónak nagyobb szüksége van az új tagállamokra és azok gazdasági lendületére, mint bármikor korábban – hangsúlyozta.

Orbán Viktor közölte,

a félrekezelt migrációs politika miatt ma is özönlenek Schengen területére az illegális migránsok; Brüsszelben viszont ahelyett, hogy átvennék a migrációt megállító országok – például Magyarország – sikeres gyakorlatát, ezeket büntetik és a migránsok beengedésére akarják őket kényszeríteni.

Közismertnek nevezte, hogy 2040-ig Afrikában 750 millióval nő a népesség. Magyarország mindenkit arra figyelmeztet: ma még megállítja az afrikai migránsokat a kerítés, de ilyen rohamosan növekvő számok mellett csak a már középtávon helyben maradást eredményező gazdasági fejlesztésektől remélhetünk megoldást.

Európának nagy fejlesztési programot kellene indítania Afrikában, de ilyen terv Brüsszelben még a látóhatáron sincs – közölte.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, a brüsszeli bürokraták kétségtelenül sikeresek a nemzetállamok meggyengítésében és saját hatalmuk növelésében; „ez az elit felidézi bennünk a kommunisták emlékét”. Nem az emberek érdekét nézik, hanem a saját eszméiket erőltetik az emberekre. Az éppen aktuális slágerük „a méregzöld politika és a kevert társadalom eszménye”.

Emlékeztetett, a válság ténye és a háborús helyzet súlyosbodása már jóval az európai parlamenti választások előtt egyértelműen jelezte, hogy változásra van szükség Európában. Hangsúlyozta, a baloldali progresszió és háborúpártiság helyett az emberek elsöprő többséggel a változást ígérő pártokra szavaztak. Az EU 27 országából 20-ban olyan szuverenista vagy jobboldali párt nyert, amely kimondottan a változás ígéretével kampányolt. A választás után meg is bukott azonnal a baloldali francia és a belga kormány, és „Berlinben is rezeg a léc” – fűzte hozzá.

Az európai emberek egyértelművé tették, hogy le akarják zárni a szomszédban zajló háborút, meg akarnak szabadulni a progresszív ideológiai ámokfutástól, meg akarják állítani a migrációt, növekedési pályán akarják látni az európai gazdaságot – írta a kormányfő.

Azt írta: az európai emberek a várakozásoknak megfelelően megkezdték „Európa visszavételét”, csakhogy a brüsszeli bürokraták ellentámadást indítottak. A status quo fenntartásában érdekelt szocialisták és liberálisok mellé beszervezték az Európai Néppártot, amely a kampányban még változást ígérve gyűjtötte a szavazatokat, ám a választások után mégis a szocialistákkal és liberálisokkal állt össze.

Az Európai Néppárt és a baloldal többi pártja „fittyet hány” az európai emberek döntésére, és „szégyenteljes paktumot kötött”, hatalmi osztozkodásba kezdett

– közölte a kormányfő, aki ezt a választóktól kapott felhatalmazással való nyílt visszaélésként értékelte, és kiemelte: „egy háborúpárti koalíció köttetett újra”.

Hozzátette, „a háborúpárti paktum” egyetlen célja, hogy a brüsszeli elit hatalomban maradjon. Napnál is világosabbnak nevezte, hogy ezért akarják pozíciójában tartani az eddigi sikertelenségekért „nyakig felelős” bizottsági elnököt.

A miniszterelnök kiemelte: a jobboldaliaknak továbbra is az a feladatuk, hogy érvényt szerezzenek az európai választók akaratának. Az első kísérletüket visszaverték, de ezen a héten megtörtént az újratervezés – írta, jelezve, a paktum ellenére folytatni fogják az európai jobboldali pártok együttműködésének kiépítését.

A jobboldali pártoknak erős európai parlamenti frakciókat kell létrehozniuk, majd ki kell építeniük az e képviselőcsoportok közötti együttműködést – jelentette ki.

Közölte, vasárnap két meghatározó erejű esemény történik: „vigyázó szemünket Párizsra és Bécsre érdemes vetnünk”. Felidézte, hogy Amerikában is nagy lépést tettek a változás felé.

„Ha minden a tervek szerint alakul, és a Jóisten is megsegít bennünket, az év végére a hazafiak többségre jutnak az egész nyugati világban. Hajrá!” – zárta szavait Orbán Viktor.

origo.hu

Egy vagyont ér ez a magyar papírpénz - érdemes körülnézni, hátha van önnek is

ripost.hu

"Félelmetes" - brutális döntést hozott Vilmos herceg, ebben nem lesz köszönet

borsonline.hu

„Ordítottunk” – Budapestre tartó vonat balesetezett, 7 ember meghalt

hirtv.hu

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

life.hu

Diana hercegné gyermekkori otthonát Vilmos herceg és Harry helyett egy színész örököli meg

mandiner.hu

Macronék nem tudják, hogyan lépjenek fel Le Penék ellen

ripost.hu

Vírusjárvány tört ki egy népszerű olasz üdülőhelyen

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. július 1-7.: Újdonságot hoz a Rák újhold

ripost.hu

Kitálalt a profi betörő: ez a 6 biztonsági hiba, amit mindenki elkövet otthon

ripost.hu

Itt a nagy szerelem teszt: most kiderült, mi hozza el számodra az igazit!

ripost.hu

Most jött: brutális baleset miatt útzár van a főúton, jelenleg is mentenek

ripost.hu

Tényleg egekben a balatoni árak – mi is körülnéztünk a magyar tengernél

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Ez lenne Trump béketerve Ukrajnában

POLITIK

Drónok háborúja a Fekete-tenger fölött: amerikai-orosz összecsapás fenyeget

POLITIK

Újabb csata Brüsszelben! Meg kell akadályozni, hogy Európa belesodródjon a háborúba

POLITIK

Lesből támadt a gyerekekre két szexragadozó a strandon

POLITIK

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

POLITIK

A demokraták folyamatosan elpártolnak Bidentől

POLITIK

Egyértelműen Le Pen pártja nyert Franciaországban

POLITIK

A németeknél a legtöbb bűncselekményt külföldiek követik el