POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.14.
Módosítva: 2024.06.15.

Az Európai Néppárt helyesli Magyarország megbüntetését

És tárt karokkal várja Magyar Pétert...

A genfi menekültügyi egyezmény, az Európai Unió Alapjogi Chartája és az uniós jogszabályok végrehajtása nem alku tárgya, Magyarországnak is be kell tartania azokat - jelentette ki Othmar Karas, a leköszönő Európai Parlament első alelnöke, az Európai Néppárt (EPP) EP-képviselője a magyar közmédiának küldött közleményében pénteken.

         Az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága csütörtökön 200 millió euró, valamint további napi egymillió euró megfizetésére kötelezte Magyarországot. Az ítélet szerint Magyarország nem teljesítette a bíróságnak a - befogadási feltételekről szóló irányelv és a visszatérési irányelv rendelkezéseinek megsértésével kapcsolatban - 2020 decemberében hozott ítéletében foglaltakat. Magyarország "a lojális együttműködés elvének megsértésével szándékosan kivonja magát a nemzetközi védelemmel kapcsolatos közös uniós politika egészének, valamint az EU-ban jogellenesen tartózkodó, unión kívüli országok állampolgárainak kitoloncolására vonatkozó szabályok alkalmazása alól" - írták.

         Othmar Karas közleményében hangsúlyozta: az Európai Unió Bíróságának ítélete megerősíti, hogy Orbán Viktor miniszterelnök elfogadhatatlan menekültügyi politikája törvénytelen.

         A genfi menekültügyi egyezmény, az EU Alapjogi Chartája és az uniós jogszabályok végrehajtása nem alku tárgya, azokat minden tagállamnak be kell tartania és végrehajtania.

         A szankciók szükségesek a menekültügyi és migrációs paktum közelgő végrehajtását tekintve. A lojális együttműködés jegyében Magyarországnak is be kell tartania az elfogadott szabályokat, úgy a külső határok hatékony védelemére, mint a menekültügyi eljárások lefolytatásának átvételére a külső határokon és a szolidaritási mechanizmusra vonatkozóan - tette hozzá az osztrák politikus.

Soros György bírósága hozta meg ezt az ítéletet – reagált Orbán Viktor arra, hogy az Európai Unió Bírósága nyolcvanmilliárd forintra bünteti Magyarországot az uniós bevándorlási politika megsértéséért. Azt mondta: a brüsszeli buborék tele van Soros György embereivel, ez igaz az Európai Parlamentre, az Európai Bizottságra és az igazságszolgáltatásra is.

A miniszterelnök emlékeztetett, Sorosnak van egy terve, ami arról szól, hogy be kell hozni évente egymillió migránst és Európából egy kevert népességű kontinenst kell létrehozni. Nem baj, ha fogy a fehér, ha fogy az európai, majd jön helyette máshonnan, másfajta ember – fogalmazott.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az első ember, aki üdvözölte a bíróság döntését, Soros György brüsszeli vezetője volt.

Reggel a karmelita kolostorban fogadta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Mafred Webert, az Európai Néppárt elnökét. A KDNP elnöke egyértelművé tette a német politikus számra, hogy 

őszintén elmondtuk, hogy Magyar Péter személye számunkra elfogadhatatlan a frakcióban, és a Tisza Párt elfogadhatatlan az Európai Néppártban.

Délután Magyar Péterrel folytatta tárgyalásait a háborúpárti német politikus. Weber kifejtette az EPP-hez csatlakozni kívánó erőknek, köztük Magyar Péternek, hogy az orosz–ukrán háború további támogatása alapkövetelmény nála.

Magyar Péter Weber
Egymásra találtak 
 

 

 

origo.hu

Gyilkosság a foci-Eb-n, magyar "áldozattal"

ripost.hu

A házi kedvenceink tudják, mikor halnak meg - szívszorító gesztussal búcsúznak tőlünk

metropol.hu

Varga Barnabás kapcsán üzent a stuttgarti klinika

vg.hu

Fontos bejelentést tett Rómában Orbán Viktor

mindmegette.hu

Sütés nélküli csokis finomságok, ha a hőségben is bírod az édeset

mandiner.hu

Francia lap: sorsdöntő pillanatban találkozik Orbán és Macron

ripost.hu

Varga Barnabásnak üzent a legendás világsztár

mindmegette.hu

Kóstoltad már azt a parmezános cukkinit, amihez csak két hozzávaló kell?

ripost.hu

Becsapós helyesírási teszt: te tudod a jó megoldást?

ripost.hu

Aurelio elárulta, mennyit keresett eddig az EB meccsein

ripost.hu

Kínos lebukás: Óriási kamu Kulcsár Edina és G.w.M rongyrázása

ripost.hu

Szomorú látvány: Az enyészeté lett Stadler József legendás stadionja - Fotó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Világháborús veszély: Brüsszel katonai kiképzőket küldene Ukrajnába

POLITIK

Világháborús veszély: könnyebb lesz megnyomni az atomgombot

POLITIK

Orbán Viktor: Nem lenne háború, ha Angela Merkel maradt volna a kancellár

POLITIK

Magyar Péter megütött egy embert, erőszakkal elvett egy telefont és a Dunába dobta

POLITIK

Zelenszkij a frontvonalra látogatott

POLITIK

Egyre népszerűbb a csok plusz és a falusi csok

POLITIK

Már kínai és indiai cégeket is sújtanak az EU-szankciók

POLITIK

Európa legbefolyásosabb vezetőivel találkozik Orbán Viktor