Orbán Viktor: Árulás és újratervezés - a miniszterelnök összegezte véleményét a világpolitikáról

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.26.
Módosítva: 2024.06.27.

Agresszivitás, leginkább ez jellemzi Magyar Pétert

Azt hiszi, bármit megtehet.

Buli, pénz és agresszió – így jellemezte Magyar Péter legutóbbi botrányát a Magyar Nemzet. A Tisza Párt alelnöke nemrég egy fővárosi szórakozóhelyen – ittas állapotban – nőket zaklatott és vitába keveredett többekkel, ami miatt végül kidobták őt a biztonsági őrök. A lap emlékeztet: a botrány nem sokkal azelőtt történt, hogy a Tisza Párt alelnöke átvette európai parlamenti mandátumát, vagyis Magyar Péter a választások után nem sokáig tudta leplezni valódi karakterét.  

Nők lábai között átbújás, láthatóan illuminált állapot, és Magyar Pétert a nyakánál fogva kivezető biztonsági őrök – így telt az ellenzéki pártvezér csütörtök estéje az egyik felkapott belvárosi szórakozóhelyen. A politikus szemtanúk beszámolója szerint nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása után órákon át agresszívan viselkedett. A körülötte lévő nőknek szexuális ajánlatot tett, majd miután ezt a hölgyek férfipartnerei számonkérték rajta, velük is szóváltásba keveredett. A botrányt több vendég is rögzítette. Magyar Péter egyiküktől erőszakkal el is vette a telefont, miután állítólag kétszer arcon ütötte a férfit.

Ekkor léptek közbe a biztonsági emberek – számolt be róla az M1 Híradó.

A Híradó felvételein látszik az is, hogyan távozott Magyar Péter, miután kidobták a klubból.

A politikus tántorogva, hátrafelé tekintgetve indult el a rakpart irányába,

ahol – szintén szemtanúk beszámolója alapján – a Dunába dobta a korábban ellopott telefont. Az esetről tudósító Ripost szerint távozása közben trágár szavak kíséretében azt kiabálta, hogy bezáratja a helyet, mert ezt kapcsolatai révén megteheti, és azt is, hogy ez fent lesz az interneten.

„Majd megbánod még ezt… óriási botrányt csinálok ebből…” – ezek a szintén Magyar Pétertől származó mondatok abban a rendőri jegyzőkönyvben szerepelnek, amelyet a Varga Judittal folytatott egyik veszekedése után rögzítettek a hatóságok. A jelentést író rendőr Magyar Péter csütörtöki botrányához kísértetiesen hasonló idézetekről és viselkedésről írt. A rendőr beszámolója alapján Magyar Péter a vita során Varga Judittal „végig agresszívan és egyre hangosabban kiabált, fenyegető és megfélemlítő módon. Azzal fenyegette, hogy azonnal hívja az összes befolyásos ismerősét a médiában és a Facebookon is élőben bejelentkezik”.

Magyar Péter a kampányban is többször fenyegetőzött: volt, hogy a mise alatt kiabált be a templomba egy polgármesternek, majd a távozó civil híveket is zaklatta.

Egy másik alkalommal azt hangoztatta, hogy a Hősök terére szervezett tüntetésén sem ő, sem a szimpatizánsai nem lesznek békések.

Magyar Péter nemegyszer az újságírókkal is támadó stílusban beszélt csak azért, mert kérdezni próbálták őt.

Többször fotózták le alkohol fogyasztása közben is: például a Vértanúk terén, a Kossuth téren vagy az egyik Parlament melletti étteremnél.

Buli, pénz és agresszió – az ellenzéki pártvezér mostani botrányáról ezzel a címmel ír a Magyar Nemzet. A lap szerint már az is árulkodó, hogy Magyar Péter olyan helyen bulizott, ahol 150–250 ezer forintért lehet vásárolni egy üveg pezsgőt, de Magyar Péter agresszív természete is egyre inkább kirajzolódik a közvélemény előtt.

Hozzáteszik:

a botrány nem sokkal azelőtt történt, hogy a Tisza Párt alelnöke átvette európai parlamenti mandátumát,

vagyis Magyar Péter a választások után nem sokáig tudta leplezni valódi karakterét.

Több százezer forintot érhetett az a telefonon, amit Magyar Péter kitépett egy ismeretlen kezéből a péntek hajnali szórakozóhelyi botránya idején. Szemtanúk állítása szerint a politikus később a Dunába dobta a készüléket. Sajtóbeszámolók szerint Magyar Péter előzőleg azért vette el erőszakkal a telefont az ismeretlentől, mert fel akarta venni az EP-listavezető botrányos viselkedését. A politikus szerint provokáció áldozata lett, de azt elismerte, hogy kikapta a telefont az ismeretlen kezéből.

Magyar Péter márciusban a Kossuth téren az ügyészség épülete előtt tartott demonstrációja után sörrel a kezében volt látható. Ugyanazon a napon – néhány órával később a Vértanúk terén – egy újabb dobozt vett magához, majd áprilisban a Kossuth téri tüntetést követően is egy dobozos sört szorongatva érkezett meg az egyik közeli étterembe.

Csütörtök éjjel pedig egy videót rögzítettek a politikusról az egyik belvárosi szórakozóhelyen, amelyen az látszik, hogy Magyar Péter egy fiatal lány lába között csúszik-mászik.

Nem sokkal később a biztonsági emberek kivezették a helyről. Pénteken a Ripost számolt be arról, hogy Magyar Péter nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása után órákon át agresszíven és garázda módon viselkedett – hangzott el az M1 Híradójában.

A portálnak több szemtanú arról számolt be, hogy

Magyar Péter egymás után kötött bele a vendégekbe,

köztük nőkbe is, akiknek visszautasíthatatlannak vélt ajánlatot tett. Később odalépett egy, a botrányt telefonjával rögzíteni akaró vendéghez, akitől fizikai erőszakot alkalmazva elvette a telefonját. A készüléket zsebre tette, és nem volt hajlandó visszaadni azt. A Ripost szerint többen is látták, amint

Magyar Péter a Dunába dobta a nagy értékű mobilt.

A történtek miatt Magyar Péter pénteken a közösségi oldalán magyarázkodott: azt írta, ő senkit sem zaklatott, őt viszont provokálták. A bejegyzésben ugyanakkor elismerte, hogy az egyik vendég kezéből kikapta a telefont.

A botrányról Magyar Pétert hétfő reggel a sajtó képviselői is szerették volna megkérdezni, miután a politikus átvette európai parlamenti mandátumát. A Tisza Párt újdonsült EP-képviselője azonban válaszok helyett hátat fordított és beült az autójába.

Magyar Péter kimutatja a valódi énjét – erről már Nagy Ervin elemző beszélt az M1-en. Úgy fogalmazott: Magyar Péter személyiségével saját maga 

„Az ügy arról szól, hogy egy szórakozóhelyen hogy viselkedett a nőkkel, hogy viselkedett a körülötte lévő emberekkel, és utána, amikor kirakták a helyről a viselkedése miatt a biztonsági őrök, akkor még miket ordított – erről keringenek a felvételek a világhálón. Ráadásul a képsorok és a tanúk szerint is elvett egy telefont és a Dunába dobta. Egy tanú később feljelentést is tett” – idézte fel a botrányos eseménysort az elemző.

A feljelentés nyomán a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást indított. Az ügyben garázdaság és rongálás gyanúja is felmerült.

Egyre több felvétel kerül nyilvánosságra Magyar Péter botrányos viselkedéséről. Egy belvárosi szórakozóhelyen pénteken hajnalban szemtanúk szerint nőket zaklatott, több vendégbe belekötött, egy férfit pedig meg is ütött. A hírre Magyar Péter követői is kritikusan reagáltak. Volt, aki úgy fogalmazott: „Mi nem egy szélhámosra, egy hőzöngő, nőket zaklató, bulikázó emberre adtuk a voksunkat!” Egy másik kommentelő pedig azt írta: „Több szerénységet, ha lehet!" Az ügyben nyomozás indult.

Egyre több videó lát napvilágot Magyar Péter botrányos péntek hajnali viselkedéséről. Az egyiken az látható, amint a Tisza Párt alelnöke egy belvárosi szórakozóhelyen félreérthetetlen erotikus mozdulatokat tesz egy fiatal lány társaságában. Egy másik videóban pedig – amit a Mandiner hozott nyilvánosságra – az látszik, amikor a politikus egy nála jóval fiatalabb nő lábai között csúszik-mászik – hangzott el az M1 Híradóban.

Pénteken a Ripost számolt be róla, hogy Magyar Péter nagy mennyiségű szeszesital elfogyasztása után órákon át folyamatosan agresszíven, garázda módon viselkedett egy budapesti klubban.

Verbális agresszió, obszcén beszéd, szexuális ajánlatok – így írt a lap az eset kapcsán. A portál információi szerint a Tisza-párti politikus egymás után kötött bele a vendégekbe, köztük nőkbe is, akiknek visszautasíthatatlannak vélt ajánlatot tett. Miután ezt többen is számon kérték Magyar Péteren, a helyzet kis híján tettlegességig fajult.

Később odalépett egy, a botrányt telefonjával rögzíteni akaró vendéghez, akitől fizikai erőszakot alkalmazva lényegében ellopta a telefonját. A készüléket zsebre tette, aztán nem volt hajlandó visszaadni azt – fogalmazott a Ripost.

A szórakozóhely biztonsági őrei ezt követően szólították fel távozásra Magyart, aki azonban nem volt hajlandó engedelmeskedni, ezért lényegében fizikai erőszakkal, a nyakát átfogva bírták jobb belátásra.

A szórakozóhely utcára kitódult vendégei még perceken át figyelték, amint a Tisza Párt alelnöke és egyszemélyes arca tántorgó léptekkel elindult a pesti rakpart felé a Lánchíd közelében.

A történtek miatt Magyar Péter a közösségi oldalán kért bocsánatot. Azt írta: „…a gyűlöletre csak a szeretet lehet az igaz válasz.” Majd hozzátette: Lelkileg borzasztó megterhelő heteken van túl.

Saját rajongói közül azonban többen is szóvá tették a politikus botrányos viselkedését, amit a Mandiner gyűjtött össze. Eszerint volt, aki azt írta: „Ha kell, szakember segítségét kérd!”. Egy másik kommentelő pedig úgy fogalmazott: „Több szerénységet, ha lehet…”. Míg egy harmadik keményebben fogalmazva közölte: „Mi nem egy szélhámosra, egy hőzöngő, nőket zaklató, bulikázó emberre adtuk a voksunkat!”

Magyar Péterről a kampány idején is többször kiderült, hogy nem áll távol tőle a verbális agresszió.

Az egyik felvétel országjárásának putnoki helyszínén készült, ahol a mise alatt kiabált be a templomban tartózkodó polgármesternek, és mikrofonnal a kezében kötött bele a hívekbe.

Egyelőre nem alapos, csak egy általános gyanúról beszélhetünk Magyar Péter esetében – mondta az M1-en ifj. Lomnici Zoltán. A Századvég jogi tanácsadója hozzátette: az, hogy a Tisza párt politikusa egy telefont is elvett valakitől, az felvetheti a kényszerítés gyanúját is, azonban minden esetben szigorúan, szakmai alapon kell eljárni a hatóságnak.

Lomnici Zoltán hangsúlyozta:

Itt, ez egy szakmai kérdés annak a megítélése, hogy bármelyik bűncselekmény megvalósult-e, és a törvény előtti egyenlőség elvét a legmesszebb menőkig szem előtt tartva kell az ügyet szemlélnünk, mert minden egyéb más, az politikai felhang vagy magánvélemény.

Magyar Péter ügyében a Budapesti Rendőrfőkapitányság garázdaság és rongálás gyanújával indított nyomozást.

 

origo.hu

Nagy óceán kvíz: Ön mennyit tud a vizek világáról?

ripost.hu

Kirobbant az Európa-bajnokság legnagyobb botránya

metropol.hu

Szabó Zsófi bakija csaknem egy villantásba került

mandiner.hu

„Évszázadonként egyszer történik ilyen felfedezés” – különleges lelet került elő Visegrádon

ripost.hu

Kitálalt az ismerős: Herceg Csabi erre költött 300 milliót

vg.hu

Megtörtént a nagy találkozás: Orbán nagyon magyarázott valamit Zelenszkijnek az EU-csúcs előtt – videó

ripost.hu

Hegyes Berci és szerelme szakított? Megkerestük a párost

mindmegette.hu

Hűsítő, finom és még diétás is: ez lesz a kedvenc nyári nasid!

ripost.hu

Csődbe ment az utazási iroda, óriási a botrány, rengeteg a magyar károsult

ripost.hu

Nehogy kiöntsd a kovászos uborka levét, eszméletlen, mire jó

ripost.hu

Csupán 7 kérdés, na de milyen! Zseni vagy, ha mindre tudod a választ

ripost.hu

Közel 40 fokos hőség robban be, majd durva lehűlés jön

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Drónok háborúja a Fekete-tenger fölött: amerikai-orosz összecsapás fenyeget

POLITIK

Hivatalos: Donald Trump így teremtene békét Ukrajnában!

POLITIK

Újabb csata Brüsszelben! Meg kell akadályozni, hogy Európa belesodródjon a háborúba

POLITIK

Lesből támadt a gyerekekre két szexragadozó a strandon

POLITIK

Újabb hatalmas katonai támogatás Ukrajnának

POLITIK

A háborús koalíciót nem érdekli az emberek akarata

POLITIK

Orbán Viktor: Árulás és újratervezés - a miniszterelnök összegezte véleményét a világpolitikáról

POLITIK

Pánikban a demokraták, Biden kapaszkodik az elnöki székbe