POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.19.

Menczer: Atombombáról, háborúról nem akarunk hallani

Már sorkatonaságról, ukrajnai bevonulásról beszélnek.

„Magyarország hallani sem akar atombombáról és katonák Ukrajnába küldéséről” – mondta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója beszélt a közösségi oldalára feltöltött videóban. Menczer Tamás hozzátette: Nyugaton már sorkatonaságról, ukrajnai bevonulásról és atombombáról beszélnek. Hangsúlyozta: a június 9-ei választás tétje háború vagy béke, és csak a magyar emberek támogatásával lehet a békepárti pozíciónkat megőrizni.

„Sorozás, kötelező sorkatonaság és katonák beküldése Ukrajnába. A másik meg az atombomba kérdése. Ugyan a francia elnök azt mondta, hogy ők ezerötszáz kilométerre vannak, de mi meg itt vagyunk a szomszédban. Tehát mi se atombombáról nem akarunk hallani, se katonák küldéséről” – fogalmazott Menczer Tamás.

Magyarország csak a magyar emberek támogatásával tudja megőrizni békepárti pozícióját – közölte Menczer Tamás.

A politikus a nemzetközi történések kapcsán a sorkatonaság és az atombomba kérdésköréről szólt. Emlékeztetett Markus Söder bajor miniszterelnök kijelentésére, aki szerint kell egy mesterterv a sorkatonaság visszaállítására Németországban. Manfred Weber, az Európai Néppárt „háborúpárti” elnöke pedig már az „európai dimenziókról beszélt”.

Továbbá – folytatta – Emmanuel Macron francia köztársasági elnök és Joe Bidennek, az Egyesült Államok elnökének a frakcióvezetője, tehát a demokraták Amerikában már azt mondják, hogy ha az oroszok áttörik a frontot, akkor be kell menni katonával, akkor összeáll a kép. Sorozás, kötelező sorkatonaság és katonák beküldése Ukrajnába – tette hozzá.

„A másik meg az atombomba kérdése. Ugyan a francia elnök azt mondta, hogy ők 1500 kilométerre vannak, de mi meg itt vagyunk a szomszédban. Tehát mi se atombombáról nem akarunk hallani, se katonák küldéséről” – fogalmazott a videónyilatkozatban Menczer Tamás.

Magyarország létfontosságú választás előtt áll, a magyar emberek támogatása nélkül az ország békéje és biztonsága, illetve a kormány békepárti pozíciója nem védhető meg – jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója Nagyatádon csütörtökön.

Menczer Tamás a kormánypártok országjáró fórumához kapcsolódó sajtótájékoztatón hangsúlyozta: aki háború és béke kérdésében rosszul dönt, az a döntését soha nem tudja kijavítani.

„Tehát itt nem dönthetünk rosszul, mert akkor belesodródunk a háborúba és a háborúban mindent elveszíthetünk: a fizikai biztonságot, az egzisztenciát, a házat, illetőleg ami a legfontosabb, a gyermekeinket és unokáinkat, a gyermekeink és unokáink jövőjét” – hívta fel a figyelmet.

Két békepárti miniszterelnök volt az Európai Unióban, Orbán Viktor és Robert Fico, de a szlovák miniszterelnök kórházban van és az életéért küzd, így csak egy akcióképes békepárti miniszterelnök maradt, aki meg tudja védeni a békét, őt Orbán Viktornak hívják – mondta a Facebookon csütörtökön közzétett videójában a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

Menczer Tamás azt mondta, két feladatunk van, miután Szlovákia miniszterelnökére a nyílt utcán ötször rálőttek. Az egyik, hogy lélekben és imáinkban ott legyünk Robert Ficoval, a családjával, és a Szlovákia minden polgárával nagyon drukkolunk neki.

A másik feladatnak azt nevezte, hogy küzdjünk Robert Fico helyett is. „Küzdjünk kétszeres erővel, küzdjünk sokszoros erővel és védjük meg a békét.” A kormánypárti politikus hangsúlyozta azt is, hogy „menjünk el június 1-jén a Békemenetre, június 9-én pedig szavazni.” Mint fogalmazott, „ezzel védjük meg Magyarország békéjét, mondjunk igent a békére”.

Úgy vélte, „mi erre képesek vagyunk, igazából csak mi magyarok vagyunk, erre a feladatra képesek”. Ez tehát a feladatunk június 9-én, megvédeni Magyarországot – ismételte – és igent mondani a békére – mondta Menczer Tamás.

Háborús helyzet van és egy ilyen helyzetben a béke nagyon pozitív üzenet, a legpozitívabb üzenet – jelentette ki a Facebookon csütörtökön közzétett videójában a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

Menczer Tamás az ATV egyik műsorában arra a felvetésre, amely szerint semmiféle pozitív üzenetük nincs azon kívül, hogy háború vagy béke a tétje ennek a választásnak és klasszikus pozitív választási üzenettel nem lehet találkozni, elmondta: a felvetés jogos, mert a szomszédságunkban több mint két éve háború dúl, már az előző választás idején is dúlt.

„A probléma az, hogy azóta napról napra a helyzet súlyosabb lett. A francia elnök az atomfegyverekről, az atombombákról most már olyan természetességgel beszél, mintha azt mondanánk, hogy igyunk meg egy kávét, vagy egy pohár vizet”

– mondta Menczer Tamás.

Hozzátette: katonákat akarnak küldeni, ez egészen nyilvánvaló és általános sorozásról beszélnek már európai dimenzióban.

„A NATO-főtitkár kiadta a jelszót, minden fegyvert Ukrajnába, akkor is, ha az összes NATO szabályt megszegjük. Tehát a helyzet napról napra súlyosabb. Hát persze, hogy erről beszélünk”

– jegyezte meg a kormánypártok kommunikációs igazgatója.

„Ilyen háborús helyzet van, és egy ilyen helyzetben a béke nagyon pozitív üzenet, a legpozitívabb üzenet” – zárta videóját Menczer Tamás.

A politikus hangsúlyozta, a helyes döntés a béke, a békét pedig a Fidesz és a KDNP viseli Magyarországon, egyúttal arra buzdította választókat, menjenek el szavazni június 9-én, és támogassák a „béke hangját”, a békepárti erőket.

Úgy vélte: a teljes baloldal, a régi és az új baloldal is Gyurcsány Ferenctől Márki-Zay Péteren át Magyar Péterrel bezárólag háborúpárti és külföldről finanszírozott, lerombolná Magyarország békéjét és biztonságát. Ezek a baloldali politikai erők mindig járnak egy kis táncot egymás körül, de a végén mindig összefognak, mert külföldi megrendelőik ezt várják el tőlük – fogalmazott.

Menczer Tamás szólt arról, hogy Magyarország szomszédságában már több mint két éve tart a háború. A helyzet napról napra rosszabb, „óriási a nyomás rajtunk a háborúpártiak részéről”, hogy belepréseljenek, belenyomjanak bennünket ebbe a háborúba, és jól látszik az is, hogy aki megteszi az első lépéseket a háború felé, az soha nem fog tudni megállni ezen az úton – fejtette ki.

A kommunikációs igazgató emlékeztetett arra, hogy „a németek sisakok küldésétől indultak és most már tankoknál, meg minden egyéb fegyvernél járnak, sőt, most már a sorkatonaságról beszélnek”. „Ezért mondjuk, hogy mi ebből ki akarunk maradni, ellen akarunk állni a háborúpártiak nyomásának, meg akarjuk óvni Magyarország békéjét és biztonságát” – hangoztatta.

Menczer Tamás az önkormányzati választásokról szólva kiemelte, azért kéri a Fidesz-KDNP jelöltjeinek támogatását, mert ahol baloldali politikusok nyernek, ott nem a település fejlesztésére koncentrálnak, hanem a települést erőforrásként használják a kormány elleni harcban.

Ez látható mindenütt, leginkább a fővárosban, és ebben a folyamatban a falu, a város és a főváros lepusztul, tönkremegy – mondta, hozzátéve, ezzel szemben a fejlődést, fejlesztést mindig a Fidesz-KDNP polgármesterei és képviselői jelentik.

 

origo.hu

Nem röhögnek, hanem őrjöngenek: szerintük megszégyenítették a mémek miatt világhírű Ádám Martint

ripost.hu

A legjobb dolog a világon: megmutatta kislányát Krausz Gábor

borsonline.hu

"Kínt, szenvedést látok" - A magyar jósnő szerint ekkor jön a világvége

vg.hu

Nagy bejelentést tett a magyar mobilszolgáltató: még ezen a héten ingyenessé teszik a netet – de csak egy napra

metropol.hu

Heti horoszkóp: ez a csillagjegy jobb, ha szakít a kétszínű emberekkel!

vg.hu

Foci-Eb 2024: nem örülhet Rossi, ketten sem játszhatnak a németek ellen

ripost.hu

Megbízhatsz bennük: ennek a négy csillagjegynek a legtisztábbak a szándékai

astronet.hu

Rák havi horoszkóp 2024: ezt jelzik a bolygók a jegyeknek

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

ripost.hu

3 csillagjegynek különös üzenetet küld idén nyáron az őrangyala

ripost.hu

Bangó Margit lánya tiszta vizet öntött a pohárba az édesanyjával kapcsolatban

ripost.hu

Most jött a hír: brutális baleset történt, folyamatban a mentés

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Amerikai vadászgépeket kap Ukrajna

POLITIK

A foci-Eb elleni pusztító terrortámadást akadályozott meg a rendőrség

POLITIK

Németországnak "háborúképessé" kell válnia. Jön a hadkötelezettség

POLITIK

Újabb településeket foglaltak el az oroszok

POLITIK

Zelenszkij aláírta a középiskolai és egyetemi hallgatók katonai alapképzéséről szóló törvényt

POLITIK

700 ezer orosz katona az ukrán fronton

POLITIK

Több orosz gáz érkezik Európába, mint amerikai

POLITIK

Több ország nem írta alá a svájci békedokumentumot Ukrajnáról