dosszié ikonMagyar Péter
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.30.
Módosítva: 2024.05.31.

Külföldre akartak szökni Magyar Péter bizalmasának vádlott-társai

1200 károsult, 8 milliárd forint tűnt el.

Külföldre próbált menekülni a hatóságok elől annak a csalásból milliárdokat összeszedő bandának több tagja is, amely egy országos piramisjátékot épített fel a 2010-es években – tudható meg az eljárás irataiból. Az ügyben már jogerős döntés született, ám az csak hetekkel ezelőtt derült ki, hogy az elítéltek egyike nem más, mint a közélet megtisztítását hirdető Magyar Péter bizalmasa és jobbkeze. A nő többrendbeli csalás és más bűncselekmények miatt több évet ült börtönben.

 

S. Máriát csalásért ítélték fegyház büntetésre Fotó: Metropol

Nemcsak a vagyont menekíthették külföldre, hanem a milliárdos csalássorozatot levezénylő banda több tagja is jobbnak látta, ha elhagyja az országot – ez is kiderül annak a bűnügynek az irataiból, aminek Magyar Péter jobbkeze, S. Mária is a vádlottja volt

A bíróság az ítéletében nehezményezte is, hogy nagyban megnehezíti a bizonyítást, ha egy ügy érintettjei szökésben vannak. A Metropol korábban azt írta, hogy többen Brüsszelben próbáltak elrejtőzni, ahol jó kapcsolatokat építettek ki az üzleti életben. Sőt, az ítéletből az is kiolvasható, hogy volt olyan vádlott, aki ellen több más bűncselekmény miatt is elfogatóparancs volt érvényben, és az illető még a vádirat benyújtásakor sem került elő.

Ahogy arról már sokszor beszámoltunk, ez az a botrány, amelynek szálai a 2010-es évekig és egy nagykátai ikerpárig vezetnek. F. Attila és testvére, illetve az általuk létrehozott, Magyar Péter bizalmasát, S. Máriát is a soraikban tudó banda megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is. Az ikerpár által irányított szervezet közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de a pénzből alig került elő valami.

Az ügyben 2018-ban született jogerős döntés, a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, F. Attila jelenleg is fegyházban van, ám hamarosan szabadulhat a rácsok mögül. Magyar Péter bizalmasa, egyben élettársa édesanyja már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben, miután négy évre ítélték többrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt.

Sájer Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott. Rádásul az eljárás adatai szerint a nő azután is folytatta az ügyleteket és verte át az áldozatokat, hogy F. Attilát 2012-ben letartóztatták, akivel addig szoros kapcsolatban állt. 

Megírtuk azt is, hogy külföldi szála is lehet a csalássorozatnak, hiszen több tanú is elmondta, nekik a vádlottak azt állították, az általuk összegyűjtött pénzt külföldre viszik és tőzsdén fektetik be. A pénzt a megtévesztett emberek át is adták, amiből a csalás haszonélvezői luxuskörülményeket biztosítottak maguknak. 

Arra, hogy jelentős összeg került külföldre a bűncselekményből származó pénzből, a tanúk elmondásain kívül egyéb információk is utalnak.

Amint a Metropol több cikkben megírta, az utóbbi évtizedek legnagyobb piramisjáték-botrányának szervezői és haszonélvezői a mai napig ott vannak a TISZA Pártban és környékén. Egyre több bizonyíték áll rendelkezésre, hogy Magyar Pétert a sok milliárdos csalássorozat vádlottjai kötötték össze a kamupárttal, amelyik fedőszerve lehet az 1200 embert megkárosító, 7 milliárd forintot eltüntető csalássorozatnak.


 

A közvetlen kapcsolat a piramisjáték-párttal az a Sájer Mária volt, aki egy családban él Magyar Péterrel. Akár anyósnak is nevezhetjük, hiszen ő az édesanyja Vogel Evelinnek, Magyar élettársának, akivel hónapok óta kéz a kézben vonulnak minden nyilvános eseményen.

 

Sájer Mária, aki már az indulástól kabinetfőnöke, pénzügyi vezetője lett Magyar Péternek, nemrégiben jött ki a fegyházból, ahol 4 éves büntetését töltötte sok száz ember megkárosításáért. Egy olyan a bíróság által jogerősen pénzügyi maffiának, bűnszövetkezetnek nyilvánított szervezet vezető tagjaként tevékenykedett, amely végül 7 milliárd forintot tüntetett el a hatóságok és a meglopott emberek elől.

Mióta szabadult, nemcsak a lánya, de ő is elválaszthatatlan társa Magyar Péternek, ott van vele a politikai rendezvényeken, szemmel láthatóan ügyeket intézve.

Együtt Magyar Péter és új családja. Az új élettárs és a fegyházból szabadult „anyós”

A Metropolnál jelentkezett károsultak állítják és bírósági ítéletek is bizonyítják, hogy Deák Boldizsár, a Tisza Párt alapítója és Sájer Mária szorosan együttműködtek a csalássorozatban. Egy beetető „étlapot” állítottak össze a fedezetként felkínált ingatlanokból, hogy minél több ember pénzét megszerezhessék. Az áldozatok közül többre személyesen nyomást gyakoroltak, hogy több pénzt adjanak át az értékes „fedezeti” ingatlanokért cserébe. A károsultak a fényképek alapján felismerték őket, gyakran látták együtt a párost a budapesti Bankcenterben tartott „beetető” előadásokon.

Amikor Magyar Péter politizálni kezdett, Sájer Mária volt az, aki felajánlotta neki a Deák Boldizsár által alapított Tisza Pártot, nyilvánvalóan annak pénzügyi lehetőségeivel együtt. Sájer pontosan ismerte ezeket, hiszen a bírósági ítélet szerint a legnagyobb összeget, több mint 400 millió forintot ő maga csalt ki az áldozatoktól. Ennek a pénznek is nyoma veszett, a mai napig hiába keresik a hatóságok.
Magyar Péter azonnal meglátta a lehetőséget, hiszen nemcsak egy „üres” pártot, hanem pártkasszát is keresett, hogy legyen miből finanszírozni hirtelen berobbantott politikai akcióit. Nem véletlen tehát az sem, hogy Magyar a csalássorozatban döntő szerepet játszó Sájerre bízta a szervezet pénzügyeit.
Az eltűnt 7 milliárdot a mai napig keresik a hatóságok, és erős a gyanú, hogy a Tisza Párt eleve azért jött létre, hogy politikai szervezet mögé rejthessék az ellopott pénzt.

A párt alapítója Deák Boldizsár, (a kép jobb oldalán) aki kulcsszerepet játszott a pénz megszerzésében, évek óta személyes jó ismerőse Sájer Máriának. Deák volt az, aki a piramisjátékban hamis fedezet látszatát keltve, érvénytelen jelzálogszerződésekkel segített az áldozatok megtévesztésében.

Deák Boldizsár és társai alvilági trükköket is bevetettek. Szándékosan elírták a jelzálogszerződésekben a helyrajzi számot, vagy azt állították, azért nem érvényes az okirat, mert nem a bűnszervezet vezetője, hanem annak az ikertestvére írta alá…
A Tisza-párt alapítója a piramisjátékban egyetlenegy ingatlanon havi két, két és félmillió forintot keresett.

A rendelkezésre álló adatok, nyomozati, bírósági iratok szerint a bűnszervezet 7 milliárd forintot – annak ellenére, hogy vezetőinek nagy részét jogerősen súlyos fegyházbüntetéssel sújtották, - profi módon elrejtett. Az 1200(!) károsult alig 10 százalékát kapta vissza az összesen 8 milliárd forint kicsalt pénznek.
A becsapott emberek – egy közülük elkeseredésében öngyilkos lett - magánnyomozókat fogadva próbálnak a mai napig nyomára bukkanni az ellopott millióknak, hiszen családi házuk, lakásuk veszett oda. Így figyeltek fel a bűnbanda kiszabadult tagjainak fényűző életmódjára és a Tisza Pártra.

A Metropolnál jelentkezett több károsult, aki sok ezer(!) oldalnyi bírósági dokumentummal, nyomozati vallomásokkal alátámasztva állítja mindezt. Egyesületet és pertársaságot kívánnak létrehozni, amely az eddig megszerzett bizonyítékok, alapos gyanúra okot adó körülmények alapján kiderítheti, hogy a bűnszervezet tagjai hova rejtették el a 7 milliárdot. Új büntetőeljárást akarnak indítani és el kívánják érni, hogy a Tisza Párt pénzügyi hátterét is átvilágítsák.

A Tisza Párt alapítója ma is látványosan költi a pénzt. Itt éppen Peruban nyaral.
A piramisjáték vádlottjai kötötték össze Magyar Pétert a Tisza Párttal

  

origo.hu

A világháború küszöbén: örült tervről beszél a NATO

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

metropol.hu

Elképesztő összeget ajánlottak Köllő Babettnek egy éjszakáért

vg.hu

Sebestyén Balázs, a hős: ő állította meg az M0-son forgalommal szemben száguldozó negyven tonnás kamiont

life.hu

Kevin Costnert nagyon megviselte botrányos válása: "Meg vagyok tépázva"

magyarnemzet.hu

Gond van a magyar szurkolók egységével a Németország elleni mérkőzés előtt

ripost.hu

Elképesztő látványban lehet részed a hétvégén a fővárosban!

travelo.hu

Videó: Új zenélő szökőkút ontja a dalokat ebben a magyar városban

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

ripost.hu

Most jött a szörnyű hír: kisiklott egy vonat Magyarországon, zajlik a mentés

ripost.hu

3 csillagjegynek különös üzenetet küld idén nyáron az őrangyala

ripost.hu

Lánya zokogva jelentette be: újabb legendát veszítettünk el

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Amerikai vadászgépeket kap Ukrajna

POLITIK

A foci-Eb elleni pusztító terrortámadást akadályozott meg a rendőrség

POLITIK

Németországnak "háborúképessé" kell válnia. Jön a hadkötelezettség

POLITIK

Újabb településeket foglaltak el az oroszok

POLITIK

Zelenszkij aláírta a középiskolai és egyetemi hallgatók katonai alapképzéséről szóló törvényt

POLITIK

700 ezer orosz katona az ukrán fronton

POLITIK

Több orosz gáz érkezik Európába, mint amerikai

POLITIK

Több ország nem írta alá a svájci békedokumentumot Ukrajnáról