POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.20.

Szentkirályi Alexandra: Takarítsuk ki Gyurcsány embereit!

Tele van velük a Városháza.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint a júniusi önkormányzati választások fő tétje, hogy „megmaradunk-e a múltban”, ezért szeretné átvitt értelemben is „kitakarítani” a Városházát.

Szentkirályi Alexandra szombaton a budapesti Széll Kálmán téren, ahol a jelöltséghez szükséges aláírásokat gyűjtötte, újságíróknak azt mondta: azért indul el a főpolgármesteri választáson, mert úgy gondolja, a budapestiek sokkal többet érdemelnek, mint amit most kapnak.

Kiemelte, azt szeretné, ha lezárhatnák végre ezt a „borzasztó Gyurcsány-korszakot”, ezért esze ágában sincs visszalépni.

„Ma, amikor valaki bemegy a Városházára, úgy érzi, egy alternatív valóságba került, ahol fölállt a harmadik Gyurcsány-kormány” – fogalmazott a kormánypárti főpolgármester-jelölt.

Kijelentette, addig nem lesz rend, tisztaság az utcákon, addig nem fog megoldódni az óriási közlekedési káosz, nem szűnnek meg a dugók, amíg Karácsony Gergely együtt „bazsalyog” Gyurcsány Ferenccel a színpadon.

A választások fő tétjének azt nevezte, hogy megmaradunk-e a múltban, azok az emberek lesznek-e itt velünk, akik 2010 előtt tönkretették az országot, és akik 2019 óta Gyurcsány Ferenc vezetésével újra itt vannak a fővárosban.

Szentkirályi Alexandra közölte: a június 9-i választáson kiderül, hogy tovább tudunk-e lépni, „építkezhetünk-e végre” és a budapestiek problémáival tudunk-e foglalkozni.

A megoldandó problémák között említette az állandósult dugókat, a sárga festékkel átfestett biciklisávok így „kipipált” kérdését, valamint az előbbiből következő levegő- és zajszennyezést. A köztisztaság jelenlegi állapotáról szólva úgy fogalmazott, „olyan, mintha véget nem érő lomtalanítás lenne”.

A választáson eldől, hogy „Gyurcsány Ferencnek lesz főpolgármestere vagy a budapestieknek” – mondta Szentkirályi Alexandra.

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként – mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.

„De jól áll Önnek a némaság, mert legalább addig sem tesz újabb kamuígéreteket. Bezzeg, amikor Gyurcsányékkal kell jópofizni, akkor nem ilyen hallgatag” – jegyezte meg a kormánypárti jelölt.

A videón közzétett szöveg szerint Karácsony Gergely elnémult attól a 7 ponttól, amivel Szentkirályi Alexandra kivezetné Budapestet a „Gyurcsány-korszakból”.

A kormánypárti jelölt szerint a főpolgármester választ adhatna például arra, hogy hová tűnt másfél milliárd forint a Lánchíd felújításából, mit csinált az elmúlt 5 évben a panaszkodáson kívül, „miért volt olyan boldog Gyurcsánnyal a színpadon”, hol vannak a megígért P+R parkolók, és hány fok lesz a 3-as metrón idén nyáron – olvasható Szentkirályi Alexandra Facebook-oldalán.

Összegyűlt a szükséges számú aláírás Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelöltségéhez, de folytatják a gyűjtést – jelentette be Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője szombaton a Facebook-oldalán megosztott videójában.

Hidvéghi Balázs, aki egyben Szentkirályi Alexandra kampányfőnöke is, azt mondta, aktivistáik jelzése szerint bőven meg is haladták a szükséges ötezer aláírást; a politikus mindenkinek megköszönte a támogatást.

Hozzátette, hogy most összesítik az íveket, és szombat délután le is adják azokat a Nemzeti Választási Irodában.

„A munka azonban folytatódik, folytatjuk az aláírásgyűjtést, standolunk, kopogtatunk, járjuk a kerületeket, mert Budapesten változás kell. Hajrá, Budapest, Hajrá, Alexandra!” – fogalmazott a politikus.

Technikai értelemben ugyan Karácsony Gergely a baloldal jelöltje, mögötte azonban valójában Gyurcsány Ferenc áll – mondta a Mandinernek adott keddi interjújában Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje.

Közölte: arra tippel, hogy Gyurcsány embere adta Karácsony szájába azt a szlogent is, hogy a Fidesznek valójában két főpolgármester-jelöltje van Budapesten, mert ilyen „fontos ügyben” Gyurcsányék biztosan nem osztanak lapot szegény Karácsony Gergelynek.

„Komolyra fordítva a szót: a Fidesz jelöltje én vagyok” – tette hozzá a politikus.

Elmondta: a feladata az, hogy esélyt adjon a budapestieknek arra, hogy kiszabadítsák a nemzet fővárosát a „Gyurcsány-klán fogságából”, amire csak a Fidesz felhatalmazásával rendelkező jelölt lehet képes.

Arra a kérdésre, felkészült-e lélekben, hogy főpolgármesterként esetleg egy Magyar Péter által vezetett kormánnyal kell majd tárgyalnia évek múltán, azt mondta: nem hiszi, hogy foglalkoznia kellene Magyar Péterrel.

Nőként ugyanakkor megrendíti, hogy a balliberális oldal semmiféle morális problémát nem lát egy olyan nárcisztikus alak támogatásában, aki bezárta a feleségét egy szobába és késsel fenyegetőzött. Másrészt ugyanaz baloldali, háborúpárti kör sztárolja ezt a legújabb „messiást”, mint az elődjeit.

Szerinte a magyar emberek a béke pártján állnak, elutasítják a háborús uszítást, ezért aztán Magyar Péter soha nem fog meghatározó pozícióba kerülni.

A főpolgármesteri vitára vonatkozó kérdésre azt mondta: ugyan technikailag Karácsony Gergely a baloldal jelöltje, mögötte azonban valójában Gyurcsány Ferenc áll. Vitázni tehát legfeljebb Gyurcsánnyal lenne értelme.

Ugyanis, 2019 őszén Budapesten visszatért a Gyurcsány-korszak és a bukott miniszterelnök olyan emberei ülnek a meghatározó pozíciókban, mint az exminiszter Draskovics Tibor és Kolber István, a „hídpénzbotrányként ismert ügy egyik kulcsfigurája”, Tordai Csaba, Gál J. Zoltán Gyurcsány barátja és a Mártha Imre volt MVM-vezér. Vagyis a budapestiek pénzének jó része elfolyik Gyurcsány embereihez, Karácsony Gergely főpolgármester pedig ehhez asszisztál.

Ha a budapestiek bizalmat szavaznak nekem, kiszabadítom a fővárost Gyurcsány fogságából” – fogalmazott.

Emlékeztetett: öt évig főpolgármester-helyettesként, előtte négy évig képviselőként szolgálhatta Budapestet és kihozták a fővárost egy olyan siralmas gazdasági és pénzügyi helyzetből, amit a Demszky-örökség jelentett.

Kialakították a fonódó villamoshálózatot, megújult a járműpark, rendbe tették a közterületeket, befejezték a 4-es metrót, megkezdték a 3-as metróvonal rekonstrukcióját, sportberuházások valósultak meg és elképesztő turisztikai fejlődés történt – sorolta. Ezzel szemben Karácsony Gergely, aki több mint 200 milliárdos tartalékkal vehette át a stafétát 2019-ben, semmi olyat nem tett le az asztalra, amit maga talált volna ki.

Szerinte a Lánchíd-rekonstrukcióját, a Blaha Lujza tér és a Pesti rakpart egy szakaszának felújítását is a Tarlós István főpolgármesteri ciklusa alatt indították el, és végül késve és drágábban, részben csökkentett műszaki tartalommal valósultak meg.

Nem vehetők komolyan a bérlakás-állomány bővítésére, a P+R parkolók építésére, a hajléktalankérdés megoldására vagy a pesti fonódó villamos megvalósítására vonatkozó ígéretek sem.

Arra a felvetésre, hogy a főpolgármester a Covid-járványra, energiaválságra és a kormányzati elvonásokra hivatkozik, azt mondta: a fővárosiak nem azt várják, hogy Karácsony állandóan elmagyarázza nekik, mit, miért nem tud megcsinálni. „Egy főpolgármester fogja meg a dolgok végét, tegyen rendet, intézze el, amit kell!”

A nemzet fővárosa olyan főpolgármestert érdemel, aki nem a kormány ellen harcol Gyurcsány Ferencért, hanem a fővárosi problémák ellen küzd a budapesti emberekért. Aki ennek érdekében együtt tud működni a kormánnyal és pénzt tud szerezni a kormánytól Budapestért” – fűzte hozzá.

Megemlítette, hogy a fővárosi kasszába befolyt iparűzési adóbevétel majdnem a duplájára emelkedett 2019 óta és Karácsony Gergely csaknem 1100 milliárd forintból gazdálkodhatott. „A fővárosiak nevében kérdezem: hová lett ez a rengeteg pénz?

Közlése szerint április 17-én egy nagyszabású rendezvénnyel indul a hivatalos kampánya, ahol a terveit részletezi. Ám a fővárosi problémák gyökere az, hogy Budapestre rátelepedtek Gyurcsányék és a fővárosiak ennek a levét isszák nap mint nap.

Főpolgármesteri prioritásairól elmondta: átgondoltan, a józan ész figyelembevételével tervezi rendbe tenni a mai kaotikus közlekedést, ami úgy lenne biztonságos a bicikliseknek, hogy közben a főváros abbahagyná az autósok üldözését. Ki kell terjeszteni a Mol Bubi-rendszert, bővíteni a villamoshálózatot. „Fel fogom számolni a köztéri hajléktalanságot, és megszervezem a forgalmas közlekedési csomópontok és a közterületek fokozott köztisztasági ellenőrzését. Mindennek az alapfeltétele azonban az, hogy először ki kell szabadítani Budapestet Gyurcsányék fogságából. (…) Látszatintézkedések helyett végre valódi cselekvésre van szüksége Budapestnek!” – fogalmazott.

A riporter által Lánchíd-botránynak nevezett üggyel kapcsolatban azt mondta: az illetékes hatóságok vizsgálják az ügyet, ám erős a gyanú, hogy a már sokszor említett kör egy városházi számlagyár működtetése révén milliárdokkal károsította meg a budapestieket.

Arra a kérdésre, hogy mikor lép vissza Vitézy Dávid javára, azt válaszolta: „eszem ágában sincs visszalépni. Azért indulok el ezen a megmérettetésen, mert győzni akarok”.

Erre reális esélyem van a legerősebb politikai erő jelöltjeként, amely tizennégy évnyi kormányzással bizonyította, hogy számára Magyarország az első. A nemzet fővárosa megérdemli, hogy öt mostoha év után végre odafigyeljenek rá” – mondta Szentkirályi Alexandra.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

life.hu

Egy ruhadarab, amit SOHA ne viselj repülőn: a légiutas-kísérő elárulja miért

mandiner.hu

Az év betelefonálását élte át az ATV műsorvezetője, nem is bírta nevetés nélkül (VIDEÓ)

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

vg.hu

Soron kívüli üzemanyagár-csökkenésről döntöttek Magyarországon – hétfőtől megint olcsóbb lesz a benzin és a dízel

origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

mindmegette.hu

Az itthon kapható legolcsóbb lisztet, tejet és párizsit vizsgálták, problémát találtak

ripost.hu

Nagy a szomorúság Berki Mazsiéknál: a kislánya elvesztette a kedvencét

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott