POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.06.

Pánikhangulat a baloldalon, Magyar Péter lenullázza őket

A csalódott baloldaliak újabb Álmessiásban próbálnak hinni.

Magyar Péter ugyanazon a baloldali beavatási ceremónián megy át, amin az elmúlt 14 évben mindenki – fogalmazott az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a Kossuth Rádióban. Tóth Erik szerint Magyar Péter formálódó mozgalma ellenzékváltó hangulatot idéz. Közben kiderült Magyar Péter egy friss interjújából, hogy úgy tűnik, változtatna a szervezete finanszírozásán. Az Origo szerint feltűnhet a háttérben Márki-Zay Péter, akin keresztül dollárok is gurulhatnak Magyar Péter mozgalmához.

A magát legújabban csak jogászként vagy közszereplőként leíró Magyar Péter az M1 kérdésére korábban arról beszélt, hogy részben saját pénzéből, részben pedig adományokból szervezte meg kormányellenes tüntetését március 15-én.

Azt azonban határozottan cáfolta, hogy külföldről is érkezett volna hozzá támogatás.

Magyar Péter három hét leforgása alatt azonban már más kommunikációt visz. A Heti Válasz csütörtöki podcastjében ugyanis nyíltan arról beszélt: a szombati megmozdulásuk több tízmillió forintba kerülhet.

A szigorú szabályozás miatt azonban pártként külföldről már nem kaphatnak támogatást, ezért Magyarék újfent a korábban bevált baloldali formációval, az egyesülettel próbálnak adományokhoz jutni, amit megfogalmazása szerint „kis- és nagyemberektől is elfogadnak majd”.

„De nyilván ezeket mi be fogjuk tartani, nem fogunk elfogadni külföldről meg céges finanszírozásokat a pártnál…, az egyesületnél, nyilván más szabályok vannak, és oda várjuk majd a támogatásokat. Ez azért egy több tízmilliós nagyságrend, egy ilyen rendezvénynek a megszervezése…” – hangsúlyozta Magyar.

Önkéntes mikroadományokról beszéltek korábban a baloldali politikusok is, amikor arról kérdezték őket, miből finanszírozták a kampányukat. Később kiderült, hogy ez nem igaz.

A baloldal kampányfinanszírozását ellenőrző titkosszolgálati vizsgálat szerint ugyanis összesen több mint négymilliárd forint érkezett külföldről a baloldalhoz a guruló dollárok néven elhíresült botrányban.

 

Az Origo Magyar Péter egy héttel ezelőtti megmozdulásával kapcsolatban azt írta: Márki-Zay Péter szervezi Magyar tüntetéseit. A lap szerint ez egy e-mailből derült ki, amiben a bukott miniszterelnök-jelölt azt írta: „A Mindenki Magyarországa közössége egyetért a tüntetés céljával, ezért arra kérjük és buzdítjuk a közösségünk tagjait és szimpatizánsait, hogy legyenek ott a kedd esti tüntetésen.”

Az Origo hozzátette: „Mivel a dollárbaloldal Márki-Zay mozgalmán keresztül kapja az amerikai pénzeket, így nagyon valószínű, hogy ebből is finanszírozzák” Magyar Péter kampányát.

„Magyar Péter formálódó mozgalma nem kormányváltó, hanem egyértelműen ellenzékváltó hangulatot idéz” – fogalmazott Tóth Erik a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója hozzátette: nem véletlen, hogy a DK, az MSZP és a Párbeszéd hirtelen választási szövetségre léptek egymással, ugyanis részben így akarják megakadályozni azt, hogy az eddig felépített szavazóbázisuk szétforgácsolódjon.

„Március elejétől fogva Magyar Péter semmi mást nem csinált, mint kormánykritikus, kormányellenes, kormánybuktató üzenetekkel operált. Tehát ő már akkor kijelölte azt az utat, amit szeretne bejárni, egyértelmű az ő célkitűzése. Baloldali politikai tömböt és baloldali szavazókat szeretne megszólítani” – fogalmazott Tóth Erik.

Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint Magyar Péter és a mögöttes szereplők most abban bíznak, hogy a baloldalon még megmaradt kis pártoktól szavazatokat tudnak majd elvenni, ugyanis a jelenleg folytatott destruktív politikájuk nem lesz elegendő arra, hogy az európai parlamenti választásokon mandátumhoz jussanak.

Miközben Magyar Péter újabb demonstrációra készül szombaton, Dobrev Klára közölte: ha a Fidesz veszít a júniusi voksoláson, előre hozott országgyűlési választást fognak követelni. – Dobrev felvetése egy elkeseredett kísérlet, hogy magukhoz vegyék az irányítást a témák meghatározásában – reagált erre lapunknak ifj. Lomnici Zoltán. Az alkotmányjogász leszögezte, hogy Magyar Péter „felkavarta az álló vizet” az ellenzéki oldalon, amit jól jelez a DK legújabb kísérlete is.

 

DOBREV Klára

Budapest, 2023. március 15. Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának árnyék-miniszterelnöke, a párt EP-képviselője beszédet mond.

                                                                                                               MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán

– A közvélemény-kutatások fényében jelenleg inkább csak felvetés az, hogy a nemzeti oldal egyáltalán veszíthet bármelyik megméretésen június 9-én. Az öt évvel ezelőtti eredmények, valamint a jelenlegi, pártpreferenciát mérő közvélemény-kutatások ismeretében kijelenthető, hogy a Fidesz–KDNP vereségére az esély rendkívül csekély, gyakorlatilag a nullához közelít – fejtette ki lapunknak ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász annak kapcsán, hogy Dobrev Klára a héten azt írta a ­Facebook-oldalán, hogy „ha Orbán veszít június 9-én, akkor másnap előre hozott országgyűlési választást fogunk követelni”. A Századvég jogi szakértője leszögezte, hogy Dobrev Klára elképzelése nem más, mint egy politi­kailag is üres kijelentés, a saját választóik félrevezetése, megtévesztése. 

– A DK is alighanem érzi, hogy a Magyar Péter-jelenség elsősorban nem a Fideszre, hanem először a Momentumra és a többi kis balos pártra, később azonban Gyurcsányék ellenzéki oldalon elfoglalt vezető pozíciójára is jelenthet majd kihívást 

– hívta fel a figyelmet a szakértő. 

Megjegyezte, Magyar Péter maga is súlyos személyes morális és hitelességi problémákkal küzd – nem is olyan rég még vezető állami menedzseri pozíciókat töltött be, illetve korábbi felesége ellen irányuló, még a házassága alatti kapcsolati erőszakkal összefüggő kérdéseket vet fel a múltja –, de a baloldalt mindmáig meghatározó Gyurcsány Ferenc és több más baloldali politikus sem nézett szembe eddig saját morális felelősségével – például a 2006-os események kapcsán.

Az alkotmányjogász felhívta a figyelmet arra is, hogy a baloldal hosszú ideje képtelen tematizálni a politikai közbeszédet, a kegyelmi ügy is tulajdonképpen rajtuk kívül keletkezett, és legfeljebb az ellenzéki média, de semmiképpen sem az ellenzéki pártok által sikeresen kihasznált politikai botránnyá nőtte ki magát. Szerinte éles kontrasztot is mutatott az ügy: a gyurcsányi, balliberális kormányzás időszakával ellentétben ma a magas politikai szinten elkövetett hibáknak, tévedéseknek vannak releváns jogi következményei, míg a baloldalon a bűnöknek sincs. 

– Dobrev Klára felvetése tehát jelenleg egy elkeseredett kísérlet, hogy magukhoz vegyék a témák meghatározásában az irányítást, amely hamarabb elhaló kezdeményezés is lehet majd, mint Magyar Péter mozgalom- és pártépítése. Az utóbbi ettől még kudarcba is fulladhat közép- vagy hosszú távon, de kétségtelen, hogy Magyar most „felkavarta az álló vizet” az ellenzéki oldalon, amit jól jelez Dobrevék újabb tematizációs kísérlete is

– hangsúlyozta ifj. Lomnici Zoltán.

A szakértő szerint a következő időszak valószínűleg újabb politikai túlélési technikákról és kegyetlen belharcokról szól majd a politikai baloldalon, és jóval kevésbé arról, hogy valódi, életképes alternatívát mutassanak majd a kormányoldallal szemben. Az alkotmányjogász szerint ennek személyi, szervezeti és morális vetületű, mélyebb okai is vannak, de a lényege az, hogy nem tudnak erőt sugárzó, egységes és kormányképes politikai ajánlatot tenni még saját választóiknak sem, és lényegében ugyanazt a nagyságú tortarészt szeletelik egymás között a választói támogatottság tekintetében Magyar Péterrel. 

– A baloldalon tort ül a tehetségtelenség és az intellektushiány: az ő számukra a politika annak művészete, hogy keressék a bajt, megtalálják, akár létezik, akár nem, helytelenül diagnosztizálják, és rossz orvosságot alkalmazzanak vagy javasoljanak rá. Eközben sosem foglalkoznak a magyar társadalmat és politikai közvéleményt valóban érintő és foglalkoztató kérdésekkel 

– tette hozzá ifj. Lomnici Zoltán.

„Nagyon sokan akarnak nekünk pénzadományt is juttatni, de egyelőre ilyet nem fogadtunk el, mert majd csak most, az egyesület létrejöttével nyílik meg ez előtt a jogi lehetőség” – mondta Magyar Péter a HVG-nek adott interjúban.

Varga Judit volt férje úgy fogalmazott, hogy a Fidesz létrehozott egy olyan jogszabályi környezetet, hogy szinte ne lehessen pártokat jogszerűen finanszírozni. „Ezeket mi be fogjuk tartani, nem fogunk elfogadni külföldről, meg céges finanszírozásokat a pártnál, de az egyesületnél más szabályok vannak, oda várjuk majd a támogatást” – ismertette Magyar Péter.

A Mandiner információi szerint Korányi Dávid, illetve az Action for Democracy már felvette a kapcsolatot Magyarékkal, így nem kizárt, hogy hamarosan ismét elkezdenek gurulni azok a bizonyos dollárok.

Arra a kérdésre, hogy a szombati tüntetést milyen forrásból fedezik, Magyar azt mondta, hogy az eddigiekhez hasonlóan részben a saját pénzéből, részben pedig tárgyi felajánlásokból és ingyenes biztosított szolgáltatásokból.

Jelezte, hogy egy párt, egy egyesület és egy ernyőszervezet kombinációjával készül a júniusi EP- és önkormányzati választásokra és a 2026-os országgyűlési választásra. Az ernyőszervezet a Talpra Magyarok Közössége lesz, az egyesületet pedig most jegyezték be, de a nevét egyelőre nem árulta el Magyar, csak annyit mondott, nem Talpra Magyarok lesz. Az alapítókról egyelőre nem tudni semmi, Magyar elmondása szerint ezt a napokban fogja elárulni. Azzal kapcsolatban, hogy a szombati tüntetésen bejelenti, hogy milyen párttal indul, Magyar annyit válaszolt: „Részben”.

Csizmadia László szerint aki a családi békét számtalanszor megpuccsolta bántalmazással és képes volt gyermekei anyját zsarolni, az csak pünkösdi király lehet.

 

MAGYAR Péter

                                                                                                              Magyar Péter Fotó: Lakatos Péter

 

„Ha elveink ellen támadnak, összezárunk, nem kicsit, nagyon!” –  jelentette ki a Magyar Nemzetnek elküldött közleményében a CÖF-CÖKA kuratóriumának az elnöke. Csizmadia László szerint a nemzeti konzervatív világ mára megtanulta, hogy amikor tétlenül szemlélte a korrupció és az ultraliberális pártok, valamint segédcsapataik sáskajárását, akkor a közösségi javak felfalásának adott szabad utat.

Itthon is véget kell vetni, hogy pénzéhes képviselőink vagy annak jelentkezők hazánk polgárai ellen szövetkezzenek, álmaikban birodalmi helytartókká válhassanak

 – jelentette ki az elnök. Hozzátette: ők megélhetési politikusként idegen érdekeknek eladják nemcsak szolgálatukat, hanem lelküket is. Ennek megakadályozására szolgál, ha elveink előretörésével Brüsszel mellett, nemzetünk minden tagjának fővárosát, Budapestet is visszafoglalják a konzervatív erők. A közelgő európai uniós és a magyarországi önkormányzati választások kiváló lehetőséget biztosítanak erre. 

Csizmadia úgy véli, a tapasztalatok azt mutatják, az ellenzéki képviselők azoknak, akik bizalmat adtak nekik, hátat fordítottak, és az Európai Unióban „gyékényen árulták nemzetünk polgárainak érdekeit”. Szerinte az ármánykodó árnyékkormány láthatatlan „titkosszolgálati” minisztere szövetkezik a külföldi pénzekből táplálkozó NGO-kal, és oknyomozóknak álcázott tollforgatókkal támadja a demokratikus alkotmányos rendet.

Hataloméhesen, fogcsikorgatva fenyegetőznek, előre isznak a medve bőrére, és attól sem riadnak vissza, hogy a legitim miniszterelnök lemondását követeljék. Erre a válasz: a demokráciában a nép dönt!

– hangsúlyozta. Az elnök megjegyezte: a béke mindent visz, remélhetőleg a háborúpártiakat is. Szavai szerint nyakkendővel nem lehet eltakarni a felforgatásra alkalmas és bevetett dollártámogatások fogadóit. „Plakátjaink erről szólnak” – tette hozzá. Mint fogalmazott, a dollárbaloldal a mammont szolgálja, ezt láttatni fogjuk a jövőben is, mert a démonizált pénz Isten szolgálatával ellenkezik. Csizmadia felidézte: 

az ÁSZ és a NAV, amikor szükségét látta, ellenőrizte a CÖF-CÖKA működését. Választott módszereiket törvények igazgatják, a törvény betartása mindenkire vonatkozik.

 „Az ellenzék által törvénybe ütköző zsebesek étvágya okot szolgáltatott, hiszen külföldről nem lehet támogatni dollármilliárdokkal egyetlen pártot sem, főleg, ha az államok szuverenitását vesszük figyelembe” – vélekedett. 

Szerinte a CÖF-CÖKA 15 éves múltja során soha nem titkolta – akkor sem, amikor még a jelenlegi ellenzékiek közül sokan folyamatosan visszaéltek szerzett hatalmukkal –, hogy a zsidó-keresztény kultúra őrzője, nemzeti konzervatív érzelmű. Mindig pártoló tagjainak, civil világunk szellemi honvédőinek társadalompolitikai üzeneteit igyekezett kivetíteni.

Most azt üzenjük, hogy aki a családi békét számtalanszor megpuccsolta bántalmazással, fenyegetéssel, titkos hangfelvételekkel, és képes volt gyermekei anyját zsarolni, az csak pünkösdi király lehet

– emelte ki Csizmadia. Hozzátette: Varga Judit egykori férje minden humbugjával a közerkölcsnek mond ellent. Magyarország jogállamisága
és a szabad véleménynyilvánítást garantáló demokráciánk a felbukkanó jelenségre hathatós választ fog adni – szögezte le a szervezet elnöke.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

vg.hu

Adios: gyanús spanyol csomagokra csapott le a NAV Ferihegyen

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

mandiner.hu

Elittársaságba került Magyarország, már most teljes a siker

travelo.hu

Kiskacsákat mentettek meg a tűzoltók

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Szijjártó Péter: Ha atomháború lesz, minden és mindenki elveszik

POLITIK

Ukrajnában felfüggesztették az emberi jogokat

POLITIK

A 7.kerületi polgármester hallgat a vejével kapcsolatban

POLITIK

Az olasz maffia és a hídpénzes-számlagyár összekapcsolódtak