POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.25.

Orbán Viktor beszédével ma kezdődik a CPAC HUngary

Az első európai fórumot 2 éve rendezte Alapjogokért Központ.

Ma kezdődik a CPAC Hungary, a konzervatív erők nemzetközi találkozója Budapesten. Európában egyedülálló módon csak Magyarország ad otthont a konzervatív seregszemlének, miközben a világ többi részén – Amerikában, Japánban, Izraelben és Ausztráliában is – már tartottak CPAC-et. A kétnapos CPAC Hungary-t idén is az Alapjogokért Központ szervezi, fő szónoka pedig Orbán Viktor. A miniszterelnök beszédét csütörtök délelőtt a hirado.hu-n is élőben követhetik majd.

A CPAC (Conservative Political Action Conference) az 1970-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot 2022-ben szervezte meg az Alapjogokért Központ Budapesten.

Az esemény fő szónoka Orbán Viktor miniszterelnök lesz, aki a csütörtök reggel 9 órakor kezdődő nyitópanelben utolsóként szólal fel. A kormányfő előtt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, valamint Matt Schlapp, a CPAC Foundation elnöke és Irakli Kobakhidze, Georgia miniszterelnöke tart beszédet.

Orbán Viktor tavalyi beszédében ismertette a konzervatív sikerrecept 12 pontját.

Az idei rendezvényen is impozáns lesz a felszólalók névsora. Beszédet mond többek között Janez Jansa, Szlovénia volt miniszterelnöke. Jansa és Orbán Viktor számos kérdésben bizonyult egymás szövetségeseinek az elmúlt évek során, a két politikus hasonlóan gondolkodik a migráció kezelésében is.

Lengyelországból Mateusz Morawiecki, a korábbi miniszterelnök érkezik az eseményre. Moriawiecki először 1989-ben látogatott hazánkba, hogy kiálljon mellettünk egy szovjetellenes tüntetésen. A volt lengyel kormányfő hivatala idején, 2017–2023 között, számtalanszor állt ki közösen Orbán Viktorral Brüsszelben, a különböző globalista törekvésekkel szemben.

Mateusz Morawiecki a pénteki nap nyitószónoka lesz, a lengyel politikus Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter után szólal fel.

Nagy érdeklődésre tarthat még számot Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke. Abascal pártja hazájában intenzíven képviseli a konzervatív értékeket és ellenzik a migrációt. Hollandiából Geert Wilders, a Szabadságpárt elnöke érkezik, aki bár megnyerte a választásokat, egységes jobboldali támogatás hiányában lemondott miniszterelnöki posztjáról. Ennek ellenére Hollandiában népszerűsége az egekben van, tehát Wilders politikai karrierje korántsem tört ketté.

A hazai fellépők között lesz még többek között Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Deutsch Tamás, az EP-listavezetője, Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és alelnöke és Nagy Márton, nemzetgazdasági miniszter.

A műsor házigazdája Déri Stefi és Bohár Dániel lesz. A rendezvény élőben követhető az Alapjogokért Központ YouTube-csatornáján.

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a Nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét – mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Szánthó Miklós a rendezvény helyszínén, a Millenárison tartott sajtótájékoztatón elmondta, csütörtökön és pénteken harmadik alkalommal tartják meg a találkozót, amely minden eddiginél nagyobb lesz, ugyanis rekordszámú, majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget, és 80 felszólalót hat kontinensről.

Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök mellett felszólal Irakli Kobakhidze, Georgia miniszterelnöke, három volt kormányfő, hét miniszter, tíz pártelnök szerte a világból, valamint három kongresszusi képviselő a Republikánus Pártból. Továbbá 13 országból 36 sajtótermék és 140 médiamunkatárs lesz jelen, valamint 50 kiállító partner, csaknem felük külföldi – ismertette a főigazgató.

Szánthó Miklós is arról beszélt, hogy a 2020-as évekre a politikai törésvonalak két dimenzió mentén rendeződtek át globalista vagy szuverenista, valamint háború- és békepárti oldalra osztva a résztvevőket.

A modern kommunisták, a „woke” támogatói azonban nem ismernek se Istent, se hazát, se családot, se nőt és férfit, és nem tudják, hogy a háború nem játék – fogalmazott a főigazgató.

Véleménye szerint alapvető probléma, hogy Brüsszelben és Washingtonban is gyenge vezetők vannak, a békéhez viszont erős vezetők kellenek. Kijelentette: csak egy Donald Trump vezette nagyhatalom lehet képes arra, hogy tűzszünetet érjen el és béketárgyalásokra bírja rá a feleket az ukrajnai háborúban.

Kitért arra is, hogy míg Brüsszelben betiltják, Budapesten ünneplik a „konzervatív dzsemborikat”, és míg Brüsszelben támogatják és lehetővé teszik a terror- és Hamász-párti tüntetéseket, Magyarországon ilyenek nincsenek.

Matt Schlapp, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) elnöke kiemelte, hogy Budapestet a CPAC tanácskozás ideális helyszínének tartja, mert „Orbán Viktor miniszterelnök reményt adott az európaiaknak és az egész világnak”. Véleménye szerint valóban változást lehet elérni, ha a józan ész politikáját valósítjuk meg, és Magyarországon bátran ezt az utat választották.

Megjegyezte, a szabadságot nem szabad adottnak venni, akár egy generáció alatt elveszíthetjük. „Amerikában jelenleg alkotmányos válság van, ahol a bíróságokat korrupt módon használják, Joe Biden elnök pedig körmönfont jogi eljárások és a propagandasajtó segítségével, hazugságokat terjesztve próbálja megakadályozni Donald Trumpot abban, hogy újra elnökké választhassák” – fogalmazott.

Matt Schlapp szerint az Egyesült Államok nagyvárosaiban ma arra tanítják a gyerekeket, hogy „woke-isták” legyenek, gyűlölködjenek szüleik és nagyszüleik ellen, és torzítják a történelmet.

Az orosz-ukrán háború kapcsán Matt Schlapp Donald Trumpot idézte – az amerikai exelnök nemrég azt mondta, tizenöt perc alatt meg tudná oldani a háborút Európában. Szerinte azonnal béketárgyalásokra van szükség, és megjegyezte azt is: Donald Trump és Orbán Viktor egyaránt nagyon alázatos katonai szempontból. Mindketten a békét támogatják.

Matt Schlapp újságírói kérdése beszélt az amerikai szenátus által Ukrajnának jóváhagyott segélycsomagról. Azt mondta: fontos lenne tisztázni a pénzek pontos felhasználását. Úgy vélte, Amerikában folyamatosan öntik a pénzt tisztázatlan ügyekre, például korábban több milliárd dollárt adtak a Hamásznak, „amely éppen megpróbálja Izraelt letörölni a térképről”.

A TikTok potenciális betiltását jelentő amerikai törvény kapcsán kiemelte: súlyos probléma, hogy a kínai kormányzat valamennyi amerikai felhasználó adatait megtartja és rögzíti.

Szánthó Miklós arra a kérdésre, hogy van-e látható következménye, hatása a korábbi konferenciáknak, azt válaszolta: a hálózatosodás, a nemzetközi összeszerveződés gyümölcse kezd beérni, a jobboldali vezetők ismerik egymást, kiállnak egymás mellett, közösen tudnak szervezkedni, egyeztetik a lépéseiket, és ez óriási előrelépés a 10-15 évvel ezelőtti állapothoz.

Az Ukrajnának megszavazott amerikai támogatásra vonatkozó kérdésre azt mondta, a magyar jobboldal nem hisz abban, hogy bármilyen anyagi vagy katonai eszköz, amely elnyújtaná a háborút, az javára lenne a nyugati civilizációnak. További problémának nevezte, hogy olyan alapvető kérdések nincsenek tisztázva, mint hogy mi történik, ha Oroszországot legyőzik, ha a Putyin-rezsim összeomlik, és mi lesz egy háború utáni Ukrajnával.
 

origo.hu

Bejelentették: a francia katonák elindultak a háborúba

ripost.hu

Megtaláltuk Daniellát… - Facebookon adta hírül a rendőrség a szomorú hírt

borsonline.hu

Lehetetlen retró kvíz: fogadjunk, hogy nem ismered fel a következő tárgyakat

hirtv.hu

Nógrádi György szerint akik az eszkaláció mellett kötelezték el magukat, nem ismerik az erőviszonyokat + videó

life.hu

A Föld legzsúfoltabb szigetén 500 ember él egy futballpályánál kisebb területen

hirtv.hu

Megnyílt a Primark első magyarországi üzlete + videó

ripost.hu

Teljes a káosz Dárdai után, vadásznak az edzőre Berlinben

travelo.hu

Hazánkban eddig egyedülálló leletek kerültek elő Visegrádon

ripost.hu

Ők azok a szerencsés csillagjegyek - nekik hozza el a szerelmet az idei nyár, a főboszorkány szerint

ripost.hu

Ezzel vége? A legrosszabbat jósolta az időutazó, nincs sok hátra

ripost.hu

Újabb riasztást kapott az ország: nem lesz köszönet abban, ami felénk tart

ripost.hu

Betegséggel küzdött, elhunyt a világbajnok magyar kézilabdázó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Hajléktalanok vertek tábort a Mariahilfer Strassén Bécsben

POLITIK

Újabb 100 milliárd eurót pumpálnának a háborúba, már Trump győzelmére készülnek

POLITIK

Három ukrán férfi nyilatkozott: A háborút nem lehet túlélni

POLITIK

A 2022-es magyar választást külföldről befolyásoló hálózat ma is aktív

POLITIK

Donald Trump: Orbán Viktor nem akar háborút, én sem akarok

POLITIK

Magyar választók adatai Soros támogatóinak cseh cégénél

POLITIK

A háború fokozódik. Belgium 30 vadászrepülőt ad Ukrajnának

POLITIK

Nem akarnak katonák lenni a férfiak Ukrajnában