POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.17.

- Ne lőjenek! - mondta Orbán Viktor az újságíróknak

Egyik háborús övezetből egy másikba.

Kezét a magasba emelve szállt ki az autóból Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggel a Nemzeti Konzervativizmus Konferencia helyszínén.

„Ne lőjenek” – mondta a kormányfő az újságíróknak – arra utalva, hogy a rendezvényt először egy brüsszeli, kerületi szocialista polgármester betiltotta, az eseménynek eredetileg otthont adó épületet pedig kedden blokád alá vonta a belga rendőrség.

Ne lőjenek!

A végzést azzal indokolták, hogy az Antifa ellentüntetés hirdetett meg a konferencia idejére, ezért nem lehetne megvédeni a szólásszabadságot a rendezvényen.

Európa progresszív liberális óceánjában jelenleg Magyarország a különbözőség szigete, a megfelelő hely, ahol a konzervatívok szabadon beszélhetnek és politikai terveket szőhetnek a jövőre vonatkozóan. Ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián Brüsszelben, amely végül korlátozás nélkül folytatódhatott, miután éjszaka a belga bíróság hatályon kívül helyezte a megtartását tiltó polgármesteri határozatot. A kormányfő úgy fogalmazott: a szabadság harcosainak ismételten aktívnak kell lenniük és cselekedniük szükséges Európában.

A tegnapi betiltó végzést azzal indokolták, hogy az Antifa ellentüntetés hirdetett meg a konferencia idejére, ezért nem lehetne megvédeni a szólásszabadságot a rendezvényen.

A konferencia első napja a polgármester döntése miatt meghiúsult. Éjszaka azonban egy konzervatív jogvédő civil szervezet kezdeményezésére a bíróság végül eltörölte a baloldali városvezető tiltását.

Orbán Viktor érkezéskor úgy fogalmazott: az, hogy tegnap betiltották, majd mégis engedélyezték a rendezvény megtartását, jól mutatja, milyen állapotban van ma Európa.

„Olyan mint a nyolcvanas évek végén volt ez Magyarországon, ahol a szabadság erői meg az elnyomás erői viaskodnak egymással. Örülünk, hogy még szabad beszélnünk Brüsszelben” – fogalmazott Orbán Viktor.

„Egy háborús övezetet hagytam el, hogy ide jöjjek, de nem gondoltam volna, hogy egy másik háborús övezetbe érkezem Brüsszelbe” – így foglalta össze az eseményen szerdán elsőként felszólaló Melanie Phillips a konferencia ellehetetlenítése körüli botrányt. A Jeruzsálemben élő brit újságíró arról beszélt: a liberalizmus felfedte valódi arcát.

A liberális eltörlés kultúráját látjuk működés közben – utalt vissza a keddi eseményekre Európai Konzervatív nevű kiadvány főszerkesztője, Ellen Fantini is. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a konzervatív értékek ma politikai támadás alatt állnak.

„Magyarország innen nézve a különbözőség szigete” – erről már a konferencia második napjának fő szónokaként beszélt Orbán Viktor.

A kormányfő hangsúlyozta: Magyarországon a konzervatívok szabadon beszélhetnek, miközben az Európai Unió elnyomja és zsarolja azokat az országokat, amelyek kilógnak a liberális fősodorból. A kormányfő kiemelte: a nemzeti konzervativizmus legfontosabb feladata ma a szabadság, és a béke védelme, ehhez viszont a választáson meg kell változtatni az európai politikai vezetést.

 

„Megígérték a zöld átállást, ami elbukott. A mezőgazdaság helyzetének javítását ígérték, a gazdák most mégis tüntetnek Európa-szerte. Azt mondták, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak, de az továbbra is tart. Azt is mondták, hogy megállítják az illegális bevándorlást, de a migráció nagyobb méreteket ölt, mint valaha. Bármit ígérnek, az hamis, ezért menniük kell” – jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő az illegális migrációról szólva hozzátette: Magyarország nem kevert társadalmat akar, hanem meg akarja őrizni a kultúráját és a hagyományait.

„Nincs szükség közös uniós migrációs politikára, a migráció kérdésének nemzeti hatáskörbe kell tartoznia. Magyarországon a határokon kívül kell várniuk mindazoknak, akiknek menekültügyi kérelmük elbírálása folyamatban van. Ez a legfontosabb kérdés, ez a vörös vonal. Ha ezt nem sikerül elérni Európa-szerte, a migráció kérdése nem oldható meg” – szögezte le Orbán Viktor.

A miniszterelnök kiemelte: Európában olyan vezetőket kell találni, akik tisztelik a nemzeti kormányokat, és az európai nemzetek szuverenitását.

 

origo.hu

Félelmetes háborús döntést jelentett be Fehéroroszország

ripost.hu

Aggasztó szöveget tett közzé az olimpikon párja

borsonline.hu

Hihetetlen, mennyivel száguldhatott a Verőcénél balesetező halálcsónak

mandiner.hu

Kedves Magyar Péter – segítség! Most akkor „állat”, „gomba”, vagy valamilyen „növény” a tipikus „agymosott” Fidesz-szavazó?

metropol.hu

A rákos hercegné egyértelmű üzenetet küldött Harry és Meghan számára

vg.hu

Megvan, hol csaphat le először az orosz atomütőerő

ripost.hu

Ezek a csillagjegyek született mázlisták, idén nyáron nagy szerencse éri őket

astronet.hu

Júniusi pénzhoroszkóp 2024: új szelek fújnak…

ripost.hu

Most kaptuk: buszbaleset történt Magyarországon, ezekben a percekben mentenek

ripost.hu

Csak az emberek 2 százaléka képes megfejteni ezt az optikai illúziót - Fotó

ripost.hu

Ben Affleck borzalmasan néz ki, egy üveg piával a kezében sétált - Fotó

ripost.hu

Szabad-e megenni a kukacos cseresznyét?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

NATO különleges küldetés indulhat Ukrajnában: mi áll a háttérben?

POLITIK

Hajléktalanok vertek tábort a Mariahilfer Strassén Bécsben

POLITIK

Újabb 100 milliárd eurót pumpálnának a háborúba, már Trump győzelmére készülnek

POLITIK

Három ukrán férfi nyilatkozott: A háborút nem lehet túlélni

POLITIK

Súlyos viták várhatók a NATO holnapi miniszteri ülésén

POLITIK

Oroszország csapaterősítéseket hajt végre Harkov körül

POLITIK

Külföldre akartak szökni Magyar Péter bizalmasának vádlott-társai

POLITIK

A katonai sorozást szorgalmazzák Magyar Péter "programalkotói"