POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.21.

A Fidesz-KDNP órák alatt összegyűjtötte a kellő ajánlásokat

Hivatalosan is megkezdődött a kampány.

Hivatalosan is elkezdődött a választási kampány: a jelöltek és a jelölőszervezetek szombat reggel elkezdték az ajánlások gyűjtését az európai parlamenti, a helyi önkormányzati és a nemzetiségi önkormányzati választásra. Sikeresen indult a kormánypártok aláírásgyűjtése. Már a választási kampány első óráiban összegyűjtötték a szükséges számú aláírást Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelöléséhez és az EP-listához is.

Már szombat délelőtt gyűjtötte az aláírásokat a fővárosban a kormánypártok főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra a Széll Kálmán téren kérte a budapestiek támogatását.

Nem sokkal tizenegy óra után Szentkirályi Alexandra kampányfőnöke, Hidvéghi Balázs a közösségi oldalán osztotta meg a hírt: sikerült összegyűjteniük a kellő számú aláírást.

Hozzátette: aktivisták jelentése alapján bőven meg is haladták a szükséges ötezer aláírást.

„A munka azonban folytatódik. Folytatjuk az aláírásgyűjtést, standolunk, kopogtatunk,  járjuk a kerületeket, mert Budapesten változás kell. Hajrá Budapest! Hajrá Alexandra!” – mondta Hidvéghi Balázs.

Ki akarja vezetni Budapestet a múltból – jelentette ki Szentkirályi Alexandra, mielőtt leadta volna a Nemzeti Választási Irodán az őt támogató aláírásokat.

A Fidesz főpolgármestere-jelöltje arról is beszélt, hogy olyan vezetőre van szüksége a fővárosnak, aki nem panaszkodik állandóan, hanem képes tenni a városért.

„Ne Gyurcsány Ferencnek legyen főpolgármestere, hanem a budapestieknek is. Én szeretném lezárni végre ezt a dicstelen Gyurcsány-korszakot itt, a városházán., és Budapestet elindítani újra a fejlődés útján, ahogy 2019 előtt ezt már megettük” – fogalmazott.

Alig néhány óra alatt összegyűjtötte a Fidesz-KDNP az EP-választáson való induláshoz szükséges húszezer aláírást – jelentette be a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója a közösségi oldalán.

Menczer Tamás hangsúlyozta: a munkát, a támogató aláírások gyűjtését folytatják.

„A valaha volt legerőteljesebb EP-kampányt kezdtük el, 50 ezer aktivista segíti a munkánkat, 1200 helyszínen leszünk ott standdal, és mindenkit, aki erre korábban felhatalmazott bennünket, személyesen is felkeresünk. Magyarország békéjének megőrzése csak a magyar emberek támogatásával lehetséges. Mindenkinek meg akarjuk adni a lehetőséget, hogy támogassa a békepárti álláspontot” – hangsúlyozta Menczer Tamás.

A Fidesz szombaton elérhetővé tette Választási Manifesztumát, amelyben brüsszeli változásokat sürget. A Választási Manifesztum tartalmát Orbán Viktor ismertette pénteken.

Brüsszel csődöt mondott– emelte ki Orbán Viktor a Fidesz választási kampánynyitóján. A kormányfő közölte: nem akarunk háborút, és nem akarjuk, hogy Magyarország újra a nagyhatalmak játékszerévé váljon.

„Harcolnunk kell, meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát, meg kell védeni a gazdasági eredményeinket, meg kell védeni a családjainkat és különösen is a gyerekeinket, hogy Brüsszelben is értsék: no migration, no gender, no war! Ez áll a választási manifesztumban” – tette hozzá a miniszterelnök.

A miniszterelnök egyúttal minden magyart arra kért, hogy támogassák a kormánypártok manifesztumát.

A dokumentum tartalmát Orbán Viktor miniszterelnök ismertette pénteken a kormánypártok európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a budapesti Millenárison.

„Európa keleti felén a második világháború óta nem látott pusztító háború dúl. A háború, a szankciók és az energiaválság miatt az Unió gazdasága hanyatlik. A Nyugat nagyvárosait állandó terrorfenyegetettség uralja. A 2015 óta tartó migrációs invázió egyre erősödik. Az Ukrajnából beengedett gabona tönkreteszi az európai gazdákat és az európai mezőgazdaságot. A brüsszeli elit és az uniós pénzen felhizlalt Soros-hálózat ideológiai háborút vív: a genderpropagandával átneveli a gyermekeinket, az ellenállókat pénzügyi és politikai karanténba zárja. Európa válságban van. Ez nem az európai emberek hibája. Európát Brüsszel mai urai juttatták válságba, ezért menniük kell” – olvasható a Fidesz Facebook-oldalán.

Változás kell! felszólítással hozzátették: ha így megy tovább, Európa belesodródik a háborúba, a migrációs hullámok tönkreteszik az európai nemzeteket, a genderpropaganda pedig megrontja gyermekeink jövőjét.

 

„Ha így megy tovább, tönkreteszik az európai gazdákat és az európai mezőgazdaságot, ellehetetlenítik a rezsicsökkentést, és továbbra is visszatartják a magyaroknak járó EU-s pénzeket” – folytatódik a szöveg.

Ha így megy tovább, az unió az emberek helyett továbbra is a Soros-hálózatnak adja az európai adófizetők pénzét – írták.

„Itt az esély, hogy az európai parlamenti választást követően megváltoztassunk Brüsszelt” – emelték ki.

Úgy fogalmaztak: „nemet kell mondani a Gyurcsány Ferenc vezette dollárbaloldal képviselőire, akik megszavaztak minden háborúpárti és bevándorlást támogató javaslatot. A jövőben is így tennének, mert a dollárbaloldal képviselői Brüsszel alázatos szolgái”.

„A Fidesz jelöltjeinek Brüsszelben is Magyarország az első! Ezért szavazzunk az európai parlamenti választáson a Fidesz békepárti és bevándorlásellenes képviselőjelöltjeire” – szólítottak fel a Választási Manifeszumban, amely azzal zárul: „Június 9-én csak a béke! Csak a Fidesz!”

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

 

A kormányfő kiemelte: a háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták, Soros György hálózata milliószám küldi a dollárokat Budapestre a háborúpárti baloldalnak. Akik nem is rejtik véka alá, hogy a megbízóik igényének megfelelően kormányváltást akarnak. A békepárti kormány helyett háborús kormányt, nemzeti kormány helyett Brüsszel és Washington alá rendelt bábkormányt akarnak – hangsúlyozta.

Hozzátette: ne hagyjuk Magyarországot, harcolnunk kell!

Meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát. Meg kell védeni a gazdasági eredményeinket. Meg kell védeni a családjainkat és különösen is a gyerekeinket. Hogy Brüsszelben is értsék: no migration, no gender, no war! Ez áll a választási manifesztumban, amelyet ma kibocsátunk – mondta Orbán Viktor, aki beszéde végén fel is mutatta a dokumentumot.

A Fidesz elnöke beszédét azzal nyitotta: „húsz éve minden európai választást megnyertünk, mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége, nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is!” Hozzátette: az ellenfeleik azért nem tudják másfél évtizede megszerezni az emberek bizalmát, mert eljátszották a becsületüket, elfeledkeztek az alázatról. Hangsúlyozta: a választási győzelem csak eszköz, amellyel az embereket szolgálhatják, és a kormánypártok ezt teszik 14 éve.

A bizalmat megőrizni, újra kiérdemelni nehéz feladat, így ha nyerni akarunk, vállalnunk kell, hogy kik vagyunk: mi vagyunk azok, akik talpra állították a magyar gazdaságot, amit a Gyurcsány-féle baloldal csődbe vitt – jelentette ki. Kiemelte: ma egymillió emberrel többen dolgoznak Magyarországon és kétszer annyi cigány ember dolgozik, mint Gyurcsányék alatt. Mi vagyunk azok, akik munkát adtak a romáknak. Most is számítunk rájuk ebben a választási küzdelemben is – fogalmazott.

Hangsúlyozta: a kormánypártok érték el, hogy a baloldali kormány időszakához képest a minimálbér három és félszeresére nőtt, az átlagbért pedig megháromszorozták, az átlagnyugdíj értékét megemelték, valamint visszaadták a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldal elvett a nyugdíjasoktól. „Mi vagyunk azok, akik felére csökkentettük a mély nélkülözésben élő magyarok számát és mi vagyunk azok, akik fel fogjuk számolni Magyarországon a szegénységet, amit a baloldal itt hagyott maga után” – mondta.

Kijelentette: semmilyen baloldali hazudozás vagy politikai bajkeverés nem írhatja felül a valóságot.

Kiemelte:

2010-ben a magyar gazdaság mérete körülbelül fele volt a mainak, vagyis 14 év alatt majdnem kétszeresére növelték a magyar gazdaság méretét. Míg 2010-ben 3 millió autója volt a magyaroknak, ma több mint 4 millió 200 ezer, a háztartások pénzbeli megtakarítása pedig 1000 milliárd forintról 5500 milliárdra, öt és félszeresére növekedett.

„Az igazság az, hogy a magyarok ma jobban élnek, mint a Gyurcsány-korszakban, igaz, még nem olyan jól, mint szeretnének” – mondta Orbán Viktor, aki szerint az emberek ezt tudják és ezért akarják minden választáson újra és újra, hogy a Fidesz-KDNP folytassa a munkát.

„A kilátások a magyar gazdaságban biztatóak, ne legyünk álszerények. Ilyen munkával a hátunk mögött ennek a választásnak is mi vagyunk a toronymagas esélyesei” – jelentette ki.

Arról is beszélt: a brüsszeli vezetésnek mennie kell, nem érdemel még egy esélyt, Brüsszelben változás kell. Hozzátette: Magyarország eredményeit ma Európa, Brüsszel felől veszély fenyegeti. „Szemünk láttára hanyatlik, recseg-ropog az erős, békés, szabad és boldog Európa, amelyet úgy szeretünk, és ami után a kommunizmus alatt egész életünkben vágyakoztunk” – mondta.

Közölte,

Brüsszelben nagy baj van, a vezetés csődöt mondott. Európa gazdasága hanyatlik, a zöldátállás katasztrófa, az ukrán gabona tönkre teszi az európai gazdákat, özönlenek a migránsok a határokon át, a bűnözés nő, egyre több az erőszak. A gyerekeket át akarják nevelni és genderaktivisták kezére akarják adni őket

– sorolta a problémákat.

Brüsszelben a változás nem fog magától megtörténni , „nekünk kell megcsinálni”. El kell foglalni Brüsszelt, félre kell tolni a brüsszeli bürokratákat és „kézbe kell vennünk a dolgokat”. Ha ezt nem tesszük, nemcsak Európa, hanem mi, magyarok is súlyos árat fogunk fizetni a brüsszeli vezetők alkalmatlansága és tehetetlensége miatt – jelentette ki Orbán Viktor.

Felidézte, hogy a héten Brüsszelben is elindította a kampányt, a gyűlést azonban betiltották. Ismertette a betiltó határozat szövegét, miszerint a rendezvényt nem lehet megtartani, mert az esemény célja, hogy egybegyűjtse a nemzeti konzervatív nézeteket valló akadémikusokat, a kultúra, valamint a politika képviselőit, továbbá azért sem, mert ezek az emberek a vallásos nézeteket valló jobboldalhoz tartoznak. A konzervativizmus múltja és jövője elválaszthatatlanul kötődik a nemzet eszméjéhez, a nemzeti függetlenség elvéhez és az egyedülálló nemzeti hagyományok újjáélesztéséhez – idézte az indoklást.

A kormányfő szerint ennél csak az ügy végleges elrendezésre volt botrányosabb: miután két bíró is visszautasította a fellebbezést, majd a belga miniszterelnök közzétette, mi a helyzet helyes megítélése, azt követően a harmadik bíró helyt adott a fellebbezésnek és megtarthatták a konferenciát. Ez a jogállamiság arrafelé, ilyen a rule of law, ha nyugati, és még ők leckéztetnek bennünket – mondta.

Európa ma az elnyomás és a szabadság határvonalán egyensúlyoz, és a mostani választáson eldől, merre mozdul

„Úgy tűnik, itt ránk vár a feladat, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot” – fogalmazott.

Brüsszelben ma háborúpárti többség van, Európában a hangulat háborús, a politikát a háború logikája uralja – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt mondta: mindenfelől háborús készülődést látni, a NATO-főtitkár NATO-ukrán-missziót akar felállítani.

Az európai vezetők már belesodródtak a háborúba, a háborút a saját háborújuknak tekintik, és a saját háborújukként is vívják – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Emlékeztetett: először csak a sisakküldésről volt szó, aztán jöttek a szankciók – előbb az energiahordozókra nem, majd mégis –, jött a fegyverküldés – előbb lőfegyverek, majd harckocsik, repülők –, ezután jöttek a pénzügyi segélyek. Újabb és újabb tízmilliárdok, most valahol százmilliárdnál járunk, euróban

– tette hozzá.

„Pénz, paripa, fegyver”, de a helyzet nem javul, sőt, egyre rosszabb, egy lépésre vagyunk attól, hogy a Nyugat katonákat küldjön Ukrajnába – emelte ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint ez egy háborús örvény, amely a mélybe ránthatja Európát. Brüsszel a tűzzel játszik, amit csinál, az maga az istenkísértés – fogalmazott. A kormányfő megjegyezte: az elején a világháborúkat sosem hívják világháborúnak, mondják, hogy harmadik balkáni háború, Molotov-Ribbentrop-paktum, Lengyelország felosztása, és a vége aztán kétszer is világháború lett.

Mi, magyarok tudjuk, milyen a háború, volt benne részünk épp elégszer – jelezte Orbán Viktor. Ezért az a meggyőződése, hogy ebből a háborúból ki kell maradni.

Ez nem a mi háborúnk, nem akarunk háborút, és nem akarjuk, hogy Magyarország újra nagyhatalmak játékszerévé váljon. Ezért ki kell tartanunk a béke mellett, itthon, Brüsszelben, Washingtonban, az ENSZ-ben és a NATO-ban is – összegzett a miniszterelnök.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy váltás jön az MVM-nél nyáron, erre készülhetnek az ügyfelek

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

hirtv.hu

Gyurcsány egykori minisztere is felbukkant Magyar Péter mögött

metropol.hu

Házasság első látásra: Petra máig odáig van Andris nászajándékáért

magyarnemzet.hu

Az orosz mesterlövész lesből támadt az ukrán katonákra a háborúban + videó

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

travelo.hu

Magas árakkal igyekszik elriasztani a turistákat az olasz Riviéra ékszerdoboza

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

Itt az újabb sztárszakítás, esküvő előtt derült ki a megcsalás

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott