POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.11.

Magyarországot békepártisága, a genderideológia és az illegális bevándorlás elutasítása miatt támadják Brüsszelben

Nyilatkozott Deutsch Tamás.

Magyarországot békepártisága, valamint a genderideológia és az illegális bevándorlás elutasítása miatt támadják Brüsszelben még az Európai Parlament (EP) mostani ötéves ciklusának utolsó miniplenáris ülésén is – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a Facebookra szerdán feltöltött videójában.

A politikus a brüsszeli ülésterem előtt állva jelentkezett be a közösségi oldalra, az EP miniplenáris ülésének napirendi szavazását követően, ahol egy Magyarországot elítélő határozatot is napirendre vett a testület.

„De bárhogy is mesterkedjenek itt, Brüsszelben, mi ma a vitán meg fogjuk védeni a magyar érdeket, és bárhogy is mesterkedjen a dollárbaloldal európai elvtársaikkal, Magyarország akkor is kitart a békepárti álláspontja mellett, elutasítja a genderideológiai őrületet, megvédi a szuverenitását és nemet mond az illegális migrációra” – fogalmazott a politikus.

Feltette a kérdést: „mit gondolnak Önök”, azok között a körülmények között, amikor folyamatosan gyengül az európai gazdaság teljesítménye, foglalkozik az EP az unió gazdasági teljesítményével? Miközben szerte Nyugat-Európában fellázadtak a gazdák az agrárgazdaság elleni brüsszeli támadások miatt, foglalkozik az EP a gazdák problémáival? Foglalkozik azzal, hogy az orosz-ukrán háborúra adott elhibázott brüsszeli válasz, a szankciós politika az egekbe emelte az energiaárakat és borzalmas inflációt okozott? Úgy válaszolt: „dehogy foglalkozik ezzel”.

Ezzel szemben, az ötesztendős parlamenti ciklus utolsó miniplenáris ülésén kettő, Magyarországot újra a terítékre tévő európai parlamenti vitát fognak rendezni. Továbbá úgy is döntött az EP baloldali többsége, hogy két hét múlva, a cikluszáró strasbourgi plenáris ülésen egy „Magyarországot mindenben ledorongoló, a dollárbaloldal által jól ismert hazugságokat visszhangzó határozatot is el fognak fogadni”.

Szerinte azzal magyarázható, hogy az európai polgárok problémái helyett Magyarország zaklatásával foglalkozik az EP, hogy Magyarországnak a brüsszeli bürokrácia politikai zsarolása ellenére határozott békepárti álláspontja van. Magyarország a nyomással szemben is ellenáll annak, hogy beengedje az illegális bevándorlókat – mondta videónyilatkozatában Deutsch Tamás.

A Fidesz elutasítja az Európai Parlament (EP) által tárgyalt migrációs paktumot – jelentette ki a Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője az EP brüsszeli ülésén, szerdán.

Az EP napirendjén szerepelt az európai migrációs paktumról szóló javaslat. A politikus a Facebookon ennek apropóján tette közzé az ülésén elhangzott felszólalását.

Hidvéghi Balázs szerint ez a vita valójában soha nem a menekültek megsegítéséről szólt, hiszen mindenki segíteni akar a bajbajutottakon.

Ez a vita lényegében arról szól, hogy képesek vagyunk-e megőrizni európai identitásunkat és meg tudjuk-e védeni az európai életmódot, normákat, hagyományokat és kultúrát – mondta.

A tömeges migráció támogatása mindezt veszélyezteti.

 

A tömeges migráció valójában a társadalom átalakítását célzó projekt, amelyet az európai emberekre erőltetnek, a legtöbb esetben anélkül, hogy a véleményüket és a beleegyezésüket kérnék – mondta a politikus.

Az illegális tömeges migráció a társadalom széteséséhez vezet, lerombolja az európai normákat és tönkreteszi a közbiztonságot

– tette hozzá.

Felhívta a figyelmet, hogy ennek a katasztrófának az első jelei már számos nyugat-európai városban láthatóak. Példaként említette, hogy Franciaországban a francia élet részévé váltak a brutális, borzalmas gyilkosságok. A Migráció következtében romlik a közbiztonság, az állam fokozatosan elveszíti az ellenőrzést, miközben a közhatalom egyre inkább kicsúszik a kezéből – sorolta.

„Magyarországon továbbra sem adjuk fel az életmódunk, biztonságunk és kultúránk védelmét. A magyar embereket többször megkérdezték erről, és minden esetben elutasították a tömeges, illegális migrációt. Pontosan ezért határozottan elutasítjuk ezt a paktumot”

– jelentette ki Hidvéghi Balázs.

A videóhoz csatolt szövegben a képviselő úgy fogalmaz: „a migráció tönkreteszi Európát! Veszélyezteti a kultúránkat, a hagyományainkat és sok esetben már az életünket is. Nyugat-Európa nagyvárosaiban ugyanis már olyan mértékben leromlott a közbiztonság, hogy azt akár csak 20 éve még el sem tudtuk volna képzelni. Mi, magyarok, ebből biztosan nem kérünk. Ezért nemet mondunk a brüsszeli migrációs paktumra!”

Megszavazta az Európai Parlament a migrációs paktumot. Eszerint a tagállamoknak kötelező lesz befogadni illegális bevándorlókat. A magyar kormány a kezdetektől ellenezte a terveket, mert a paktum miatt migránsgettók jönnének létre Magyarországon. Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője francia, spanyol, osztrák és lengyel képviselőtársaival közösen bírálta Brüsszel migrációs terveit. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en arról beszélt: Magyarországnak a paktum szerint több mint 3000 illegális migránst kellene fogadnia, vagy kilencmillió forintot kellene fizetnie minden egyes be nem fogadott migráns után.

A baloldali többségű Európai Parlament elfogadta az Európai Unió új migrációs csomagját. Ebben többek között kötelező szolidaritást írnak elő, és elvárják a menedékkérelmek gyorsabb elbírálását. De azt is kimondják, hogy a tagállamoknak választaniuk kell: vagy befogadnak migránsokat vagy fizetnek, migránsonként 20 ezer eurót. Elemzők szerint a brüsszeli bürokraták mindent megtettek azért, hogy a tervet még az EP-választások előtt áterőszakolják a tagállamokon. Ezzel az lehet a cél, hogy az új összetételű brüsszeli parlament később ne változtathasson a döntésen.

„A migrációs csomag tágra nyitja Európát az illegális migráció előtt”

– jelentette ki Hidvéghi Balázs a szavazás előtt tartott sajtótájékoztatóján. A fideszes Európai Parlamenti képviselő kiemelte: a jogszabálycsomag az összes olyan rossz, korábban már elbukott, kudarcot vallott javaslatot megismétli és tovább erőlteti, amelyről kiderült, hogy nem működnek és nem nyújtanak megoldást erre a problémára.

„Megjelenik például az elosztásnak a kérdése, a kvótarendszer, az illegális migránsok szétosztása, sőt a büntetés is azon tagállamok számára, amelyek nem hajlandóak befogadni illegálisan megérkezett bevándorlókat. Nyilvánvaló, hogy ez a rendszer tovább rontaná az így is súlyos migrációs, bevándorlási helyzetet Európában, ez hozzá járulna a migránsgettók létrehozásához és további növekedéséhez” – mutatott rá a Fidesz EP-képviselője.

Ylva Johansson, a bizottság belügyekért felelős tagja (b2), miután az Európai Parlament elfogadta az Európai Unió új migrációs és menekültügyi csomagját az EP brüsszeli üléstermében 2024. április 10-én (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Az EP-képviselő a csomag hibás intézkedései közé sorolta, hogy az Európai Unió területén belül születne döntés arról, hogy ki maradhatna és ki nem. Hidvéghi Balázs egyúttal kiemelte: ma Európában Magyarországon van az egyetlen olyan rendszer, amely hatékonyan védekezik a migrációs nyomás ellen. A politikus szerint éppen ezért

a brüsszeli törekvések nyílt támadást jelentenek Magyarország ellen.

Azt mondta: elutasítják a migrációs csomagot, és minden körülmények között megvédik Magyarország szuverenitását; nem engedik meg azt, hogy bevándorlóországot csináljanak Magyarországból.

A sajtótájékoztatón Hidvéghi mellett bírálta a migrációs paktumot Jean-Paul Garraud francia, Jorge Buxadé Villalba spanyol, Harald Vilimsky osztrák és Patryk Jaki lengyel EP-képviselő. A politikusok kifogásolták, hogy ez a csomag inkább menedzseli az illegális migrációt, és nem megoldást nyújt. Nem látják biztosítva, hogy visszaküldik azokat, akik nem jogosultak az EU-ban maradni.

Az Európai Unió migránsgettók létrehozására akarja kötelezni Magyarországot, arra, hogy évente akár több tízezer migránst fogadjon be

– hangsúlyozta korábban Orbán Viktor. A miniszerelnök ugyanakkor leszögezte: a kormány harcolni fog ez ellen, és nem áll szándékában végrehajtani a kvótáról szóló döntést.

A kabinet, a januárban lezárult, szuverenitás védelméről szóló nemzeti konzultációban többek között a migrációról is kikérte a magyarok véleményét. A válaszadók közül

több mint másfél millióan úgy gondolják, hogy nem szabad, hogy migránsgettók jöjjenek létre Magyarországon.

„Ez egy olyan eddigi jogelvek teljes áttörését, a jogállamiság teljes kudarcát jelentő jogi szabályozás, amelyik hosszú távon egészen beláthatatlan következményeket okoz” – hangsúlyozta Bakondi György.

Problémásnak látja a migrációs paktum intézkedéseit Bakondi György. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszélt, hogy Magyarország kormánya a magyar emberek akaratával és az Alaptörvény előírásaival összhangban nem tartja kivitelezhetőnek a Brüsszelből meghatározott elgondolást.

„Megerősített bennünket a lakosság nagy aránya abban, hogy őriznünk kell a határt és a belső biztonság alapja a határbiztonság és a határbiztonság valamennyi magyar, de valamennyi európai polgárnak is nagyon fontos érdeke”– mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Az Európai Parlament után a tagállamoknak is szavazniuk kell a migrációs paktumról, azonban annak életbe lépéséhez nem kell egyhangúság.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeverték Németh Kristófot, kihívták a rendőrséget

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

vg.hu

Súlyos beismerés a gyógyszergyártótól: vérrögöt okoz a Covid oltóanyaga

ripost.hu

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

magyarnemzet.hu

Cseh Katalin budapesti városokról beszél, belezavarodott a mondanivalójába + videó

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Minden eddiginél sikeresebb volt az idei CPAC-Hungary

POLITIK

Ismét rakétákkal támadják az oroszok Odesszát

POLITIK

A közel-keleti háború elmérgesedése fenyeget

POLITIK

A háború ellenére nőtt a magyar gazdaság