POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.19.

Titkolni próbálják az újbudai pedofilbotrányt

Zárt ülést tartottak.

Újbuda önkormányzatának közneveléssel foglalkozó bizottsága zárt ülést tartott, amelyre behívatták az előző, kormánypárti városvezetés két polgármester-helyette - írja a Magyar Nemzet.

 

Újbudai pedofilügy Bizottsági ülés

Fotó: Teknős Miklós

Annak ellenére, hogy a rendőrség és a sajtó információi szerint az utóbbi időszakban követett el pedofil bűncselekményeket Gy. Péter egy XI. kerületi óvodában, kedden délután az önkormányzat balliberális többségű bizottsága arról faggatott több kormánypárti politikust, hogy tudnak-e bármilyen bűncselekményről vagy visszaélésről, amit a pedofíliával gyanúsított férfi 2016 és 2018 között elkövethetett.

Az üggyel kapcsolatban Hoffmann Tamás, Újbuda egykori polgármester azt mondta: arról sem volt tudomása, hogy a férfi a köznevelési intézmények valamelyikében dolgozott volna. Úgy emlékszik, hogy hivatali ideje alatt egy harapással kapcsolatos bejelentés volt a legkomolyabb óvodai ügy a kerületben.

Újbudai pedofilügy Bizottsági ülés Hoffmann Tamás
Fotó: Teknős Miklós

Ugyancsak meghallgatták a kerület volt alpolgármesterét, Molnár Lászlót, aki felidézte: az előző vezetés volt az, amely modern jelzőrendszert hozott létre a kerületben az ilyen jellegű visszaélések elkerülésére, illetve mihamarabbi feltárására.

Az önök idejében fordulhatott elő, hogy az általunk korábban felállított rendszer a fejlesztések hiányában csődöt mondott

– jelentette ki a politikus. Arról is beszámolt, hogy a gyermekek egészséges fejlődését segítendő a korábbi években egy óvodapszichológusokból álló hálózatot is létrehoztak, azonban a visszaélések elkerüléséhez, úgy tűnik, ez sem volt elegendő.

Újbudai pedofilügy Bizottsági ülés Molnár László
Fotó: Teknős Miklós

Király Nóra, a Ficsak elnöke, Újbuda egykori közbiztonságért felelős alpolgármestere rámutatott: a polgármester valóban nem ismerheti a kerület összes oktatási intézményében dolgozó személyt, ugyanakkor László Imre személyesen írta alá azt a hatmillió forintos szerződést, amit Gy. Péter cégével kötött.

Király Nóra mindezek mellett álvizsgálóbizottságként emlegette az ügyben eljáró testületet, 

és nehezményezte, hogy Orosz Anna korábbi alpolgármester és Erhardt Attila alpolgármester nem vett részt az ülésen.

Újbudai pedofilügy Király Nóra FICSAK
Bizottsági ülés
Fotó: Teknős Miklós

A momentumos Orosz Anna felelőssége a parlament hétfői ülésnapján is szóba került. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője nehezményezte, hogy a baloldal hallgat a pedofilügyben, aminek nincsenek következményei. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára szerint László Imre polgármestert azért védik, mert Gyurcsány Ferenc embere.

Hetek óta attól hangos a sajtó, hogy az újbudai baldali városvezetés szerződésben áll azzal a pedofil-bűncselekménnyel gyanúsított férfival, akinek nevelőanyja magas beosztásban van a kerületben. A főpolgármestert március 15-én kérdezte a Magyar Nemzet stábja a botrányról, ő azonban úgy tett, mintha nem tudna semmit az ügyről, pedig pártjának társelnöke a 11. kerület alpolgármestere.

 

null

Már évekkel korábban jelezték a szülők, hogy a 11. kerületi Szivárvány Óvódában dolgozó egyik 26 éves férfi pedagógiai asszisztens gyanús dolgokat művel a gyerekekkel. A Magyar Nemzetnek egy szülő azt mondta, a kisfiát fényképezgette, egy másik gyermekkel pedig félreérthetetlen helyzetben bukott le. Az óvodai dolgozót szexuális kényszerítés gyanújával vették őrizetbe. 

Ekkor derült fény arra is a szélesebb nyilvánosság előtt, hogy a gyanúsított nevelőanyja a baloldali vezetésű kerület humánszolgáltatási igazgatóságának igazgatója volt, nyugdíjazása után pedig az önkormányzat visszafoglalkoztatta. Sőt még kitüntetést is kapott a szociális ügy és nevelés területén végzett munkájáért. Az is kiderült, hogy Gy.-né Molnár Ilonának és az őrizetbe vett fiának cégével hatmilliós szerződésben áll az önkormányzat. A városvezetés azonban semmilyen részletet nem árul el arról, hogy milyen munkát végez a Sokfilm Bt. az önkormányzatnak.  

A Magyar Nemzet az ügyben megkérdezte a főpolgármestert is. Karácsony Gergely azonban nem kis meglepetésre azt állította, hogy még csak nem is hallott az ügyről. A politikus kijelentése azért érdekes, mert éppen pártjának, a Párbeszédnek a társelnöke az a Barabás Richárd, aki a 11. kerület alpolgármestere. Karácsony Gergely annak ellenére, hogy állítása szerint semmit nem tud a pedofilbotrányról, azt mondja, biztos abban, hogy László Imrének, Újbuda DK-s polgármesterének nem kell lemondania. 

Tisztázatlan, hogy milyen munkát végzett a gyanúsított és nevelőanyjának cége a XI. kerületnek, az alpolgármesterek hallgatnak az ügyben. A helyi kormánypártok válaszokat és magyarázatot várnak.

 

Újbudai közgyűlés

Újbuda baloldali alpolgármesterei elmenekültek a Magyar Nemzet kamerái elől, nem adtak érdemi választ arra, hogy milyen szerződésben áll a XI. kerület a Szivárvány Óvoda szexuális kényszerítés gyanújával őrizetbe vett pedagógiai asszisztensének és nevelőanyjának cégével. 

A közelmúltban derült ki, hogy a Sokfilm Bt. éppen a DK-s László Imréék regnálása alatt kezdett egyre inkább gyarapodni pénzügyileg. 

A polgármester már korábban elutasította a válaszadást azzal kapcsolatban, hogy milyen elvégzett munkáért fizet az önkormányzat, most pedig Barabás Richárd, Újbuda párbeszédes alpolgármestere menekült inkább válaszadás helyett az önkormányzat épületébe. A politikus a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy a városvezetés mindent kommunikált, amit ezzel kapcsolatban lehetett, csakhogy ez nem így van. Kérdésünkre semmiféle értékelhető választ vagy bármilyen információt nem adott.

A kerület másik alpolgármestere hasonlóképpen tett. 

A momentumos Erhardt Attila azonban annyit elárult, hogy már 2015-ben és 2016-ban is szerződésben álltak a céggel.

Csakhogy a 2018-as választások előtt a Sokfilm Bt. bevétele még a nullához közelített, míg a baloldali városvezetés alatt már milliós bevétele volt.

A cég másik tulajdonosa a gyanúsított nevelőanyja. Gy-né M. Ilona volt egyébként a felelős hosszú éveken keresztül az óvodákért is. 

Sokak szerint akkora befolyása volt a Humánszolgáltatási Igazgatóság igazgatójaként, hogy a nevelt fiával kapcsolatos jelzések ellenére, éppen miatta nem mert határozottan fellépni a pedofíliagyanús ügyben az óvoda intézményvezetője.

 A Magyar Nemzet megtalálta a nyugdíjba menetele után is az önkormányzatnak dolgozó vezetőt, aki azonban elhárította a válaszadást.

A kormánypártok szerint ugyanakkor a baloldali önkormányzatnak magyarázatot kell adnia arra, hogy miért és milyen munkát végzett a városvezetéssel szoros kapcsolatot ápoló asszony és gyanúsított fiának cége. Szabó László, a helyi Fidesz frakcióvezetője megjegyezte: testületi ülésen is felszólították magyarázatadásra a polgármestert, a baloldal azonban ezt elutasította. Vagyis a pedofilgyanús ügy részleteiről hallgat a baloldal.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

origo.hu

Lázár János szerint Szentkirályi Alexandra képes rendet tenni Budapesten

borsonline.hu

Négy éve hunyt el az ország Lópici Gáspárja: így néz ki most a horrorház

hirtv.hu

Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

mandiner.hu

Félelem és reszketés Németországban: minden ötödik ember napi szinten szorong a klímaválság miatt

origo.hu

Családja legnagyobb félelméről beszélt Tóth Gabi

travelo.hu

Videó: Egy tanuló pilóta durván a kifutóhoz csapta a gépet, amelyen 345-en utaztak

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott

POLITIK

Jelentősen nőtt Magyarországon az ázsiai befektetések száma

POLITIK

A migrációs válság a magyar EU-elnökség középpontjában

POLITIK

Macron újra NATO katonák Ukrajnába küldéséről beszél