Orbán Balázs Magyar Péternek: A futtatóid döntenek rólad!

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.13.

Soros pénze működteti a dollárbaloldalt

Mikroadományok? Hideg vízre sem elegendőek...

A demokrata párti kommunikációs vezető nyíltan beszélt arról, hogy az A4D „mikroadományai” legfeljebb a hidegvízre elegendőek és valójában Soros György pénze áll a háttérben.

                                                    

New York vezető kommunikációs stratégái között szerepel annak az Eric Kochnak a cége, aki az amerikai Demokrata Párt kampányaiban dolgozott, két éve pedig a magyar választásokba (is) beavatkozó Action for Democracynek. Koch nyíltan beszélt arról, hogy az A4D „mikroadományai” legfeljebb a hidegvízre elegendőek és Soros György áll a háttérben -írta a Mandiner.

Koch olyasmit mesélt el, amit megbízója egyáltalán nem akart elmondani

„A Downfield segít önnek áttörni a zajt, és elmondani azt a történetet, amit ön akar elmondani” — hirdeti saját alapítású kommunikációs stratégiai cégének honlapján Eric Koch. Koch azonban nemrég méretes kommunikációs gikszerbe szaladt azzal, hogy többet elárult a magát demokráciapárti „civil szervezeteket” „mikroadományokból” finanszírozónak mondó Action for Democracy valódi hátteréről, mint amit ő maga vagy az A4D — amelynek 2022-ben dolgozott — valaha szeretett volna.

 

Koch valójában azt a történetet mondta el, amelyet megbízója egyáltalán nem akart elmondani. Így a Mandineren már közölt, eredetileg a MagaBabe nevű felhasználó az X mikroblogon működtetett profilján megjelentetett videókon arról is beszél

az adománygyűjtésből jövő pénz valószínűleg csak a hidegvízre volt elég. Erősen gyanítom, hogy volt egy-két nagyon jelentős egyéni támogatójuk.

Koch kérdezője a felvételen utal arra, hogy „a híres” támogatóról lehet szó, mire az A4D volt tanácsadója előbb azt mondja: „Igen, szeretek diszkrét lenni. Azt hiszem, mindketten tudjuk, kiről beszélek, egy nagyon híres emberről.”

Amikor pedig megkapja a kérdést, hogy Soros György amerikai milliárdosról van-e szó, Koch egyértelműen igen választ ad. Ezt követően megerősíti, hogy szerinte ő volt a legnagyobb adományozó. 

 Az alábbi videón Koch 1:58-tól beszél a kampánypénzekről: 

Demokrata párti ügyek szolgálatában 

Koch cégét, a Downfieldet egy szakmai felsorolás New York ötven vezető kommunikációs vállalata közé sorolja. Az ebben a körben nem szokatlan magas megbízási díjak tovább gyengíthetik a 2022-es országgyűlési választásokba is beavatkozó — és ott a saját állításával ellentétben politikai pártot is segítő — A4D magyarázatát a „mikroadományokról”. 

Árulkodó az is, hogy arról írnak ugyanott: a Downfield húsz 2022-es ügyfelének egyike, az Action for Democracy választási törekvés (!) Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellenében.

Alighanem ez sem az a történet, amelyet maga Koch el akart volna mondani. Az A4D egyre kínosabb védekezéssel próbál távolságot tartani attól, hogy választási szereplőkhöz legyen köthető. Ennek a demokrácia védelmére hivatkozó saját narratíváján túlmenően komoly jogi — adózási és pártfinanszírozási — oka is lehet.

Nemcsak a Downfield, hanem Eric Koch közösségi oldalairól is nyilvánvaló: az A4D a személyében az amerikai liberális elithez — közte a demokrata párti politikához — ezer szálon kapcsolódó kommunikációs szakembert igazolt le, hogy elkendőzze saját, a „civil társadalmat” és a „független médiát” támogató, demokráciaféltő narratívája mögötti pőre politikai szándékot. 

Koch közösségi oldalairól (X, LinkedIn) kiderül: Donald Trumppal szemben ellenséges tartalmakat oszt meg, korábban többek között a — demokrata párti ellenőrzés alatti — New York-i városi tanács kommunikációs igazgatója is volt. 

Ügynöksége, a Downfield több demokrata párti politikus választási kampányának kommunikációs feladatait vitte — ügyfelei között Jake Auchincloss, Max Rose és Suraj Patel is szerepelt. Koch segítette a demokrata Shelley Berkley (sikertelen) szenátusi kampányát, továbbá dolgozott a New York állami törvényhozás és az amerikai kongresszus sajtóosztályán is. Az ezekben a feladatokban kialakított kapcsolatrendszerére lehetett szüksége az Action for Democracynek, amikor felbérelte. 

1500 propagandacikk, Orbán Viktor lejáratása 

Az A4D-t leleplező videók egyikében Koch maga büszkélkedik azzal, hogy hadseregnyi újságírót mozgósított a magyar kormány lejáratására a szervezet érdekében. 

„Ahelyett, hogy írtak volna valamit, ami aztán elkallódik, szétküldtem mindezt mintegy 1500 különböző újságírónak. Ezek a tudósítók Kelet-Európában voltak, például az Associated Pressnél, a Bloombergnél, az AFP-nél, a The New York Timesnál, a The Washington Postnál. Mert ezeknek mind van tudósítójuk ott. Biztosra mentem, hogy elérjem őket, hogy lássák az összes anyagot” – vázolta Koch. 

Erről itt látható a videó magyar felirattal: 

A Yahoo News híroldalon Koch Orbán Viktor kormányfőről külön is sikerrel megjelentetett lejárató cikket. 

Az A4D-nek a magyar nemzeti szuverenitást a legdurvábban sértő akciója a Márki-Zay Péter vezette ellenzék választási kampányának külföldi pénzekkel történő finanszírozása volt. Utóbbi tényét egyébként egy minapi belső levelezésben beismerte a szervezet.

A 2022-es választás külföldi befolyásolásának körülményeit feltáró titkosszolgálati jelentés megállapította: az Action for Democracyn, valamint egy azonos célú, svájci alapítványon keresztül több mint négymilliárd forint érkezett Magyarországra. A pénzekkel a hat pártot tömörítő, közös listán induló magyarországi baloldal választási kampányát segítették.


 

origo.hu

Félelmetes tűzgolyó jelent meg az égen Spanyolországban - videó

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

borsonline.hu

„Keresem a szavakat, mert egy út véget ért” – Mindennek vége, bejelentette visszavonulását a magyar válogatott sportoló

mandiner.hu

Meglepő helyen kávézott Orbán Viktor (VIDEÓ)

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

mandiner.hu

Számszerű vallomás jött Von der Leyenéktől: Magyarország a top10-ben, miközben a „bezzegországok” a sor végére álltak

ripost.hu

Május végén fordul a kocka, ezekre a csillagjegyekre rámosolyognak az égiek

lakaskultura.hu

Hangulatos pici erkély: ezt a DIY megoldást imádni fogod!

ripost.hu

A Merkúr a Bikába lép: négy csillagjegynek nagy meglepetést tartogatnak az égiek

ripost.hu

5 csillagjegy, aki feltétel nélkül szeret, történjék bármi

ripost.hu

Szoboszlai szomorú bejelentést tett, rajongók ezrei zokognak most

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Magyar Péter EP-jelöltje agymosottnak nevezte a magyarokat

POLITIK

Megölték a gázai polgári hírszerzés parancsnokát

POLITIK

Európa főboszorkányának jóslata, Fico merénylője, és a kapuvári kiterjesztett öngyilkosság......

POLITIK

Zelenszkij csalódott Amerikában