POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.02.
Módosítva: 2024.03.02.

Már csak három nap. Miért nem fizetik be a bírságot a baloldali pártok?

Semmibe veszik a Számvevőszék döntését?

Egyetlen baloldali párt sem fizette még be a büntetést, amelyet a tiltott támogatások miatt szabott ki rájuk az Állami Számvevőszék. A Magyar Nemzet szerint így a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feladata lehet majd, hogy behajtsa a 261 millió forintos bírságot, miután március 5-én lejár a határidő. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója közben azt mondta: ismét kiderült, hogy hazudott a dollárbaloldal, amikor azt állította, hogy nem kaptak pénzt külföldről. Pénteken a Megafonos Filep Dávid leplezte le az Action for Democracy újabb hazugságát.

Az Action for Democracy egy levélben saját magát, és ezzel együtt a teljes hazai baloldalt is lebuktatta. A bizonyítékot közösségi oldalán mutatta be Filep Dávid.

A Megafon volt az, amelyik másfél éve rátalált az amerikai szervezet adománygyűjtő oldalára.

Ezen akkor azt írták – hónapokkal a 2022-es választások után – összesen tizenegyen adományoztak pénzt nekik. Filep Dávid akkor öt dollárt adományozott Korányi Dávid szervezetének, amihez az e-mail címét is megadta. Azóta pedig folyamatosan kap hírleveleket az Action for Democracy-tól, az egyikben pedig arról írtak, mi volt a szerepük a 2022-es Magyarországi választáson.

Filep Dávid a Híradónak azt mondta, szerinte

ez a levél többek között azt bizonyítja, hogy a baloldali politikusok hónapokon keresztül szándékosan átverték a magyar embereket.

„Azért fontos, hogy minél több ember megtudja ezt az információt, mert hetek, sőt mondhatom hogy hónapok vagy lassan már évek óta azt halljuk a baloldali politikusoktól, hogy ők semmilyen pénzt nem kaptak. Ezt elmondta Karácsony Gergely Főpolgármester, Gyurcsány Ferenc, és több baloldali politikus is, hogy ők semmilyen pénzt nem kaptak külföldről” – mondta Filep Dávid.

Márki-Zay Péter 2022-ben az ATV-ben szólta el magát és vallotta be: a baloldal dollármilliókat kapott Amerikából a 2022-es választások előtt és után. Később titkosszolgálati vizsgálat derítette ki, hogy összesen több mint négymilliárd forint érkezett külföldről a baloldalhoz.

A baloldali pártok korábban végig azzal védekeztek, hogy ők semmit nem tudtak az amerikai pénzekről. Márki-Zay Péter pedig azt állította, hogy ezek Amerikában élő magyarok adományai voltak, amiket nem kampányra, hanem úgynevezett társadalmi célokra kaptak. Később azt is az ATV-ben vallotta be, hogy mégiscsak az ellenzéket támogatták a több mint 4 milliárd forintnyi dollárral.

Az elmúlt hetekben pedig több olyan videó is felkerült az X közösségi oldalra, amelyeken az Action for Democracy vezetője, és tanácsadói beszélnek arról, hogyan is működik valójában a szervezet.

Egy másik videón pedig Eric Koch – aki szintén szoros kapcsolatban áll az Action for Democracy-val – vallotta be, hogy

a szervezet pénzei egy vagy két embertől származnak, rögtön ezután el is mondta, hogy egyikük Soros György.

Ismét kiderült, hogy a baloldal hazudott az embereknek az amerikai pénzekkel kapcsolatban. Erről a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt egy videóban. Hollik István azt mondta: Gyurcsányék tagadása ellenére most már tény, hogy a baloldalhoz nagy összegben gurultak a dollárok. Hozzátette:

a kérdés már csak az, hogy a Soros-hálózat mit kért a támogatásért cserébe.

„Világos, hogy a háborúpárti Soros hálózat a háború támogatását kérte Gyurcsányéktól. Így történhet meg, hogy a magyar érdeknek és a józan észnek is ellentmondva a dollárbaloldal az elmúlt két évben végig a fegyverszállítást és a katonák küldését javasolta, és a háború folytatása mellett érveltek” – mondta Hollik István.

Az adóhatóság hajthatja be a baloldal tartozását – erről már a Magyar Nemzet írt. A lap emlékeztet,

az állami számvevőszék vizsgálata megállapította: a guruló dollárokat a baloldali pártok a saját kampányaikra használták.

Ezért a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd együttesen 261 millió forint büntetést köteles fizetni. Eddig egyik párt sem fizette be a bírságot, pedig a határidő március 5-én lejár. A Magyar Nemzet hozzáteszi, ebben az esetben a behajtás a Nemzeti Adó-és Vámhivatal feladata lehet majd.

Összeállítottunk egy prioritási listát, cselekvési terveket, és programokat” – részletesen taglalja Korányi Dávid az amerikai Action for Democracy magyar elnöke egy újabb kiszivárgott videón, hogy milyen elvárások alapján készítik elő a különböző országokban végrehajtott politikai befolyásgyakorlási akciókat.

Például a pénzeknek egy meghatározott része a venezuelai mozgalomra van előirányozva, egy másik szelete pedig a lengyel civil társadalmi támogatásokra. Tehát minden eléggé konkretizált – sorolja Korányi Dávid.

Sorosék a pénzért cserébe a politikai irányvonalat is megszabták – ezt pedig már a Mandiner írta az újabb kiszivárgott videóra reagálva. A lap rávilágít: még azt is a fő adományozók határozzák meg, hogy éppen melyik ország belpolitikai folyamataiba avatkozzanak be. Emlékeztettek, hogy a korábban kiszivárgottból már az is kiderül: az Action for Democracy anyagi támogatása mögött valójában Soros György áll, tehát lényegében az ő döntése, hogy mikor melyik szuverén állam belügyeibe avatkozzon be a szervezet.

Korányi Dávid a most nyilvánosságra került felvételen saját maga mondja el, hogy milyen feltételek szerint, milyen politikai célokra és mennyi pénzt juttat el a szervezet egy adott, kijelölt országba.

Pedig 2022-ben, a baloldal tiltott pártfinanszírozásának lelepleződése után még a balliberális Telex kérdéseire is tagadta Karácsony Gergely korábbi főtanácsadója, hogy a pénzt politikai célokra használták volna fel, sőt, az Action for Democracy elnöke kijelentette: „Ez nem pártpolitikai vagy kampánytámogatás.

Pedig a baloldali pártok mégis politikai céljaikra és kampányukra költötték az Amerikából az Action for Democracyn keresztül érkezett dollármilliókat. Márki-Zay Péter akkori elszólásával a teljes összellenzéket magával rántotta: kiderült, összesen több mint négymilliárd forint érkezett külföldről a baloldalhoz.

A kopasz oszt – közösségi oldalára töltött fel egy a videót, azzal a címmel: Itt az Action for Democracy levele, ami lebuktatja a teljes dollárbaloldalt: „Kezemben a bizonyíték, hivatalos e-mail az Action for Democracytól, Korány Dávid szervezetétől, amelyben leírják, idézem: az Action for Democracy az ellenzéki pártokkal dolgozott, hogy az egyik legszorosabb választási eredményt érjen el, amióta Orbán hatalom került” – fogalmazott a videóban.

A véleményvezér arra az ellenmondásra mutatott rá, hogy míg a dollárbaloldalt támogató szervezet hivatalos honlapján azt írja: „Pártokat, pártpolitikai kampányokat soha nem támogattunk, sem Magyarországon, sem Lengyelországban, sem másutt”, – addig a szervezet hírlevelében már feketén, fehéren leszögezi: az Action for Democracy a baloldali pártokkal dolgozott együtt a szoros parlamenti választási eredmények érdekében.

Ezt pedig már korábban a szervezet kuratóriumi tagja, Wesley Clark is bevallotta. A korábban kiszivárgott videón ugyanis azt mondta: Görögországban, Olaszországban és – idézzük – persze Magyarországon is megpróbáltak beavatkozni a választási eredményekbe.

A „dollárbaloldal” ismét lebukott: 2022-óta folyamatosan azt hangoztatják, hogy nem érkezett hozzájuk külföldről pénz a kampányban, most megint kiderült, hogy hazudtak – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati videónyilatkozatában.

Hollik István azt mondta, hogy most éppen a „Soros-hálózat” buktatta le őket, ugyanis pénteken jelent meg, hogy az Action for Democracy nevű szervezet egy támogató emailben maga írta le, ő a baloldalt, a pártokat támogatta az általa megszerzett pénzből.

Úgyhogy Gyurcsányék makacs tagadása ellenére immár tény, hogy a baloldalhoz nagy összegben gurultak azok a bizonyos dollárok, így tehát már csak egyetlen, de annál fontosabb kérdés maradt: pontosan mit kért a Soros-hálózat a támogatásért cserébe” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy az nyilvánvaló, hogy a milliárdok nincsenek ingyen.

Hollik István szerint a válasz a „dollárbaloldal” elmúlt kétéves tevékenységéből könnyen kiolvasható: „világos, hogy a háborúpárti Soros-hálózat a háború támogatását kérte Gyurcsányéktól”.

A kommunikációs igazgató azt mondta, hogy így történhet meg, hogy a magyar érdeknek és a józan észnek is ellentmondva a „dollárbaloldal” az elmúlt két évben végig a fegyverszállítást és a katonák küldését javasolta és a háború folytatása mellett érvelt.

Hozzátette, hogy ez most, amikor Európai vezetők már a nyilvánosság előtt is katonák Ukrajnába küldését javasolják, konkrét veszélyt jelent és kockára teszi a magyar biztonságot.

Ezért azt követeljük, Gyurcsányék hiába erre kaptak utasítást, azonnal hagyjanak fel a háborúpárti politikájukkal és ne akarják Magyarországot belerángatni ebbe a konfliktusba” – hangsúlyozta Hollik István.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas csapás érte a Real Madrid világsztárját

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

mandiner.hu

Újabb fogadást tartott Pressman: mutatjuk, ezúttal kiket hívott meg a nagykövet

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Minden eddiginél sikeresebb volt az idei CPAC-Hungary

POLITIK

Ismét rakétákkal támadják az oroszok Odesszát

POLITIK

A közel-keleti háború elmérgesedése fenyeget

POLITIK

A háború ellenére nőtt a magyar gazdaság