POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.09.
Módosítva: 2024.03.10.

Miért hallgat a Momentum az újbudai pedofilbotrányról?

Ideje szembenézni a tényekkel.

Az újbudai emberek válaszokat várnak a momentumos Orosz Annától az újbudai pedofilbotránnyal kapcsolatban – mondta Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője szombaton videónyilatkozatában.

Hangsúlyozta: minél mélyebbre ásnak a baloldal újbudai pedofilbotrányában, annál gyomorforgatóbb részletekre bukkannak. Az elmúlt napokban nyomozás indult egy újbudai óvodában, a gyermekek között dolgozó Gy. Péter ellen, akit azzal gyanúsítanak a hatóságok, hogy pedofil bűncselekményt követett el óvodás kisfiúk sérelmére.

Hozzátette: annyit már biztosan tudnak, hogy a szülők évekkel ezelőtt jelezték az óvoda vezetőjének aggályaikat, kifogásaikat a férfi viselkedésével kapcsolatban – foglalta össze a történteket.

A frakcióvezető rámutatott:

az Újbudai Önkormányzat baloldali vezetése eközben mélyen hallgat,

nem beszélnek arról, hogy tudtak-e a bűntényről, nem beszélnek arról sem, hogy az óvodákat felügyelő alpolgármesterek – Orosz Anna, majd később Erhardt Attila – mit csinálnak vagy csináltak, hiszen „a szülők segélykiáltásai láthatólag hidegen hagyták őket”.

Mint mondta, mélyen hallgatnak arról is, hogy a gyanúsított édesanyja a közelmúltban történt nyugdíjba vonulásáig az önkormányzat nagy befolyással bíró, az óvódákért is felelős igazgatója volt, és arról sem beszélnek, hogy a pedofíliával gyanúsított férfi cégének miért van most is érvényes, több millió forintos tanácsadói szerződése az Újbudai Önkormányzattal.

Ki ez a Gy. Péter, hogy ennyire fontos a dollárbaloldalnak? Orosz Anna miért hallgatott napokig az ügy kirobbanása után? Az alpolgármestersége alatt értesült-e az ügyről vagy tudatosan zárkózott el a szülők panaszai elől? – sorolta kérdéseit Simicskó István.

Az eset szerinte rávilágított arra, hogy az intézmények felügyelete a kerületben nem működik megfelelően.

„Mint hírlik, az óvodai dolgozók elbocsátástól való félelme is szerepet játszott abban, hogy az eset csak most, évekkel később tudódott, ki” – fogalmazott Simicskó István.

Tudott-e erről Orosz Anna? A parlamentben támogatja-e majd a kormány szigorúbb gyermekvédelmi szabályozását, ami a hasonló esetek megelőzéséhez, illetve hatékonyabb felderítéséhez is hozzájárulhat? – fogalmazott meg újabb kérdéseket a KDNP frakcióvezetője.

Itt az ideje, hogy a baloldal befejezze a titkolózást, az emberkénk joguk van tudni mi folyik a háttérben, várjuk Orosz Anna képviselő asszony válaszait – hangsúlyozta Simicskó István.

Közérdekű adatigénylésből kiderült, hogy az újbudai önkormányzatnak hatmillió forintos élő szerződése van a szexuális kényszerítés gyanújával letartóztatott Gy. Péter cégével – mondta a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatóján.

Király Nóra közölte: szerdán az újbudai önkormányzat képviselő-testülete zárt ülésen tárgyalt arról az abuzálási ügyről, amelyet a kerületi Szivárvány óvodában egy kisgyermek sérelmére követtek el. Az ügy kivizsgálására vizsgálóbizottságot hozott létre a XI. kerületi önkormányzat, amelyet a DK-s polgármester, László Imre vezet, de kihagyták belőle a fideszes képviselőket.

A Ficsak elnöke nehezményezte, hogy az ülésre nem engedték be sem a szülőket, sem a média képviselőit, sem óvodapedagógusokat és őt magát sem. Ebből az látszik – mondta Király Nóra, hogy

titkolóznak, szeretnék eltussolni a pénteken kirobbant ügyet.

Közölte azt is, hogy

a letartóztatott Gy. Péter éveken keresztül abuzálhatta a kisgyermekeket.

A nyomozás zajlik – tette hozzá –, már több óvónőt és érintettet meghallgatott a rendőrség. A Gazdagréten élő és a Ficsakhoz tartozó szülők nevében kijelentette: szeretnék, hogy fény derüljön az igazságra, és megtudhassák, pontosan mi is történt, és kik érte a felelősök.

„Mi azt látjuk, hogy az a nagy titkolózás, amit a zárt ülés bizonyított, azt jelenti, hogy komoly felelőssége van a DK-s, momentumos önkormányzat vezetésének” – mondta Király Nóra, hozzátéve: közérdekű adatigénylést nyújtottak be, amiből kiderült, jelenleg is élő szerződése van a gyanúsítottnak Újbuda önkormányzatával, amit vélhetően László Imre írt alá. Szeretnék megismerni a szerződés tartalmát, azt, hogy milyen tanácsot adhatott Gy. Péter László Imrének – mondta.

A Ficsak elnöke szerint a teljes igazságnak ki kell derülnie a pedofilbotrányról, mert csak így tudják megakadályozni, hogy a jövőben hasonló eset előforduljon. Valamint azért is, hogy segítséget nyújthassanak a szülőknek a trauma feldolgozásában. „Előfordulhat, hogy egy gyermek öt éve hordozza azt a traumát, amit Gy. Péter elkövetett ellene” – hangzott el Király Nórától.

Sajtóinformációk szerint

szexuális kényszerítés miatt folyik nyomozás az újbudai óvodában pedagógiai asszisztensként alkalmazott férfi ellen.

A Fővárosi Törvényszék szóvivője szombaton megerősítette, hogy a gyanúsítottat letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték.

Felháborítónak nevezte a Fiatal Családosok Klubjának elnöke, hogy a Gyurcsány Ferenc pártja által irányított újbudai önkormányzat továbbra is a pozíciójában tartja annak az óvodának a vezetőjét, akinek a beosztottja korábban szexuálisan zaklathatta az egyik kisgyermeket. Király Nóra szerint az is megdöbbentő, hogy a szülők a mai napig nem kaptak felvilágosítást az óvodában történtekről.

Vasárnap látott napvilágot a hír, hogy az újbudai önkormányzat egyik óvodájának munkatársa az intézmény egyik mosdójában szexuálisan zaklathatott egy kisgyermeket. Azóta kiderült, a pedofíliával gyanúsított Gy. Péter 2018 óta dolgozhatott az óvodában pedagógiai asszisztensként.

A jogosan felháborodott és megdöbbent szülők a mai napig nem kaptak megfelelő tájékoztatást az óvodában történtekről – mondta szerdán a Fiatal Családosok Klubjának elnöke. Király Nóra szerint a szülők csak sötétben tapogatóznak, az óvónők pedig nem mernek nyilatkozni a történtekről. Szerinte

felháborító, hogy a Gyurcsány pártja által vezetett önkormányzat még mindig pozíciójában tartja az intézmény vezetőjét, annak ellenére, hogy tudomása lehetett a pedofil férfi tetteiről.

„Szörnyű abba belegondolni, hogy hány gyerek az, aki az elmúlt hat évben, amióta ez a férfi ebben az óvodásban dolgozott, hány érintett gyerek lehet, akivel hasonló eset megtörténhetett. Az ilyen pedofil bűncselekmények, akár a legkisebb eset is, olyan súlyos traumát okoznak egy gyermek életében, és akár az egész család életében, ami örökre nyomot hagyhat egy gyermek lelkében” – hívta fel a figyelmet Király Nóra.

A pedofíliával meggyanúsított férfi nem is egy, hanem legalább két újbudai önkormányzati fenntartású intézményben is dolgozott az elmúlt években. Hétfőn a Magyar Nemzet arról írt, hogy miután az egyik óvodában panaszt tettek Gy. Péter ellen, nem kirúgták, hanem áthelyezték egy másik intézménybe. Úgy tudni, sokáig

azért nem mertek fellépni ellene, mert az édesanyja a Demokratikus Koalíció (DK) által vezetett önkormányzatnál dolgozott, az óvodák vezetőinek felettese volt.

Újbuda DK-s polgármestere tavaly ki is tüntette Gy. Ilonát, aki nyugdíjba vonulása után is tanácsadó maradt az önkormányzatnál, derült ki az önkormányzat M1-nek küldött leveléből.

A Gyurcsány Ferenc pártja által vezetett újbudai önkormányzat a mai napig szerződésben áll a pedofíliával gyanúsított férfi cégével – ezt a KDNP frakcióvezetője jelentette ki. Simicskó István egy dokumentumot is bemutatott, amely szerint az önkormányzatnak hatmillió forintos szerződése van a bűncselekménnyel érintett férfi által vezetett családi vállalkozással. Kiemelte, az ügyben a Gyurcsány-párti polgármester, László Imre felelőssége is felvetődik.

Az elmúlt két-három évben ugyanis több szülő is jelezte, hogy furcsa dolgok történnek az érintett újbudai óvodában.

„Miért nem lett következménye a korábbi szülői panaszoknak? Miért nem volt érdemi belső vizsgálat, hiszen évek óta tudták, hogy probléma van az óvodán belül? Ennek van-e köze ahhoz, hogy Gy. Péter édesanyja a baloldali önkormányzatban az óvodavezetők felettese volt? Miért kellett szerződést kötnie a baloldali önkormányzatnak a pedofil cégével? Miért nem mondták föl ezt a szerződést az önkormányzat részéről?” – sorolta a kérdéseket Simicskó István.

Simicskó István leszögezte, hogy a pedofilokkal szemben zéró toleranciára van szükség, mindent meg kell tenni, hogy ezeket az ügyeket kivizsgálják, és bűnhődjenek azok, akik egy életre sérüléseket okozhattak a gyermekek fejlődésében.

Újbuda baloldali vezetésében fel sem merült, hogy lemondjanak a kerülti óvodában kipattant pedofil ügy miatt. Szerdán rendkívüli ülést tartottak, de sem a Gyurcsány párti polgármester, sem az óvodáért felelős momentumos alpolgármester nem adta jelét annak, hogy vállalná az ügyért a politikai felelősséget. Vasárnap derült ki, hogy a Gazdagréti Szivárvány Óvodában egyik pedagógiai asszisztense szexuálisan zaklathatta az egyik kisgyereket, a gyanúsított férfi őrizetben van, a vizsgálat idejére felfüggesztették az intézmény vezetőjét.

Múlt vasárnap derült ki, hogy az újbudai önkormányzat egyik óvodájának munkatársa az intézmény egyik mosdójában szexuálisan zaklathatott egy kisgyermeket. A hírek szerint a pedofíliával gyanúsított Gy. Péter 2018 óta dolgozhatott az óvodában pedagógiai asszisztensként. Sajtóhírek szerint korábban több panasz is érkezett a 26 éves férfira.

Azonban úgy tudni: sokáig azért nem mertek fellépni ellene, mert az édesanyja a Gyurcsány pártja által vezetett önkormányzatnál dolgozott, az óvodák vezetőinek felettese volt.

A rendőrség azonban a napokban kezdeményezte a pedofíliával gyanúsított férfi letartóztatását. Mentális állapota miatt jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva.

Amint a Megafon videójából kiderül, László Imre a kerület DK-s polgármestere nem volt hajlandó válaszolni a riporter azon kérdésére, hogy gondolkodott-e a lemondáson.  Ahogy nem gondolkodott a lemondáson az óvodákért felelős, momentumos alpolgármester, Erhardt Attila sem. Kérdésekre ő sem válaszolt.

A kerület másik alpolgármester, a párbeszédes Barabás Richárd sem válaszolt az újságírói kérdésekre. Csupán mosolygott a pedofilbotránnyal kapcsolatos kérdéseken.

Az önkormányzat szerdai ülésén vizsgálóbiztos kinevezéséről döntött a kerület vezetése. Emellett az eljárás idejére felfüggesztették az érintett intézmény vezetőjét is.

Karácsony Gergely pártja egyébként épp a napokban terjesztett a parlament elé egy úgynevezett szivárvány csomagot. Ezt néhány napja épp az újbudai alpolgármester jelentette be egy videóban.

Ebben arról beszélt: többi között azt szeretnék elérni, hogy az iskolákban az lmbtq kérdéskör legyen a tananyag része, és érzékenyítsék a gyerekeket.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felismerhetetlenre öregedett a Starsky és Hutch sztárja - fotók

origo.hu

Németország újabb drámai világháborús lépése

borsonline.hu

Most már publikus: közös fotóval derült ki, mi van a Házasság első látásra két szereplője között

magyarnemzet.hu

Szoboszlai barátja tett róla, hogy Liverpoolban már ne reménykedjenek

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

vg.hu

Új magyar légitársaság a láthatáron? A semmiből megjelent a titokzatos Hungary Cargo Airlines

origo.hu

Megrázó felvétel az ukrán-orosz háborús pokolról - videó

mindmegette.hu

A víz már nem divat: csapvíz helyett ezt isszák a magyar fiatalok

ripost.hu

„Nem csinálsz semmit, a szüleid nyakán élősködsz 33 évesen” – keményen beleszálltak az influenszerbe

ripost.hu

Brutális buszbaleset Budapesten: ezekben a percekben is zajlik a mentés

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

ripost.hu

„Pénzt kérek a pasimtól, amikor nálam van: a víz nincs ingyen”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Zelenszkij váratlanul összehívta a teljes ukrán vezérkart

POLITIK

A konzervatív erők felkészüléséről szólt a CPAC HUNGARY

POLITIK

Eszkalálódhat a háború Ukrajnában, Európát veszély fenyegeti

POLITIK

Gyurcsány-fiókák állnak Karácsony mögött