POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.23.
Módosítva: 2024.03.23.

Magyar Péter ezt soha nem tudta megemészteni

Állt-e bántalmazó magatartás a történet hátterében?

Újabb részleteket árultak el a Mandinernek Magyar Péter korábbi viselkedéséről Varga Judit volt minisztériumi munkatársai. Azt mondták: amíg a minisztert következetes és emberséges vezetőnek ismerték meg, addig a volt férjét fennhéjázónak tartották, akiben folyton munkált a szereplési vágy. Úgy emlékeznek, hogy a tárcán belül mindenkiben volt egy állandó gyomorideg, mivel Magyar Péter sok mindenbe próbált beleszólni. Ez a források szerint abból is fakadt, hogy nem tudta megemészteni, hogy a felesége a miniszter, és nem ő.

Ha valaki a saját feleségét és legjobb barátját lehallgatja, és titokban hangfelvételeket készít, az komoly problémát vet fel – mondta az ATV-ben Schiffer András arról, hogy Magyar Péter saját bevallása szerint több hangfelvételt is készített, amelyeken feltételezhetően a volt felesége is hallható.

„Az egy vörös vonal, sajnos sok mindent meg lehet tenni a politikában, de az, hogy valaki a hozzá legközelebb álló emberekről engedély nélkül hangfelvételt készít, ez nagyon komoly lojalitásproblémát vet fel, ami azért ki kéne, hogy nyissa az emberek szemét” – tette hozzá Schiffer.

„Amíg Varga Juditot egy két lábbal a földön járó, következetes, ugyanakkor emberséges vezetőnek ismertem meg, addig a volt férjét egy fennhéjázó életet élő személynek tartottam, akiben folyton munkált a szereplési vágy” – ezt mondta a Mandinernek Varga Judit egyik korábbi közvetlen munkatársa.

A lapnak még szerdán nyilatkozott az Igazságügyi Minisztérium egyik korábbi munkatársa, aki elmesélte, hogy Magyar Péter hogyan nehezedett rá az életükre és szakmai munkájukra is. Ezt követően most két másik korábbi minisztériumi dolgozó beszélt arról, hogy Varga Judit volt férje hogyan viselkedett, amíg a felesége volt az igazságügyi miniszter.

A lapnak többen is elmondták,

hogy Magyar Péter a szereplési vágyát a közösségi médiában élte ki.

Az egyik volt minisztériumi dolgozó szerint olyan is megtörtént, hogy magáról válogatott képeket egy rendezvény során, és nyomást helyezett a miniszterre, hogy olyan fotókat tegyen ki, amelyeken szerinte jól néz ki.

„Gyakran előfordult, hogy a miniszterről előnytelen, míg Magyar Péterről előnyös képek mentek ki, természetesen Magyar nyomására” – fogalmazott Varga Judit korábbi munkatársa.

A lapnak nyilatkozó másik korábbi minisztériumi dolgozó is hasonló élményekről számolt be. Szavai szerint már az első pillanattól látszódott, hogy a felszínen nagyon más képet ad magáról Varga Judit korábbi férje, mint amilyen valójában. Úgy fogalmazott: „Látszott rajta, hogy nagyon ügyesen, okosan próbálja magát eladni mindenkinek, akivel találkozik.”

Felidézte: a tárcán belül mindenkiben volt egy állandó gyomorideg, mivel sok mindenbe próbált belefolyni és beleszólni, ami szerinte abból is fakadt, hogy Magyar nem tudta megemészteni, hogy a felesége a miniszter, és nem ő.

Elmesélte azt is, hogy Magyar Péter többször is éles szóváltásba került a minisztériumi dolgozókkal, folyamatos elvárás volt, hogy a különböző protokolleseményeken ott lehessen, lehetőleg az első sorban, hogy jól látszódjon a képeken.

Varga Judit egyik korábbi munkatársa a Mandinernek azt is elmondta: az is előfordult, hogy egy leszervezett hivatalos külföldi utat Magyar Péter miatt kellett lemondani, mert az igazságügyi miniszter annyira rossz állapotban volt az otthoni dolgok miatt.

Varga Judit néhány napja egy kapcsolati erőszakról szóló videót osztott meg közösségi oldalán, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet készített két éve. A bejegyzéshez azt írta: mindig van kiút. Mindez nem sokkal azután történt, hogy Magyar Péter nyilvánosságra hozta: rendőrségi jelentés készült egy korábbi vitájukról.

„Majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből” –  mondta Magyar Péter Varga Juditnak a rendőrségi jelentés szerint, amelyről a HVG írt.

A jelentést író és a miniszter védelmét akkor ellátó rendőr azt állította, hogy Varga Judit arra kérte, menjen el vele a lakásához. Úgy érzékelte ugyanis, Varga Judit láthatóan félt, és a jelenlétük nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleményt adott ki Magyar Péter meghallgatásáról. Azt írták: Magyar Pétert korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása miatt indult nyomozásában hallgatták ki tanúként. Az ügyészség szerint Magyar Péter az úgynevezett Völner-Schadl ügyről közölt állításokat, amelyeket bizonyítékokkal nem tudott alátámasztani. Az ügyészség képtelen állításnak tartja, hogy az ügyben bizonyítékot tartott vissza, vagy bárki az ügyészségen lévő bizonyítékot semmisített volna meg. Hozzáteszik: az ügyészség Magyar Péter azon – a vallomásában általa is hipotetikusnak nevezett – állítását ugyancsak visszautasítja, amely szerint bármelyik ügyész figyelmeztetetett volna bárkit az eljárásról.

Magyar Péter korábban a médiában jelezte, hogy hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása. E tárgyban több magánszemély tett feljelentést, amelynek nyomán a Központi Nyomozó Főügyészség szervezeti egysége, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, ahogy erről sajtóközleményt is kiadott. Ezen eljárás keretében az ügyészség a tényállás tisztázása érdekében dr. Magyar Pétert tanúként idézte, az idézésre dr. Magyar Péter megjelent a nyomozó ügyészségen és tanúként vallomást tett – közölte Központi Nyomozó Főügyészség.

Mint írták, Magyar Péter vallomásában  a Völner-Schadl ügyről közölt állításokat, amelyeket bizonyítékokkal nem tudott alátámasztani.

A hivatal szerint,  Magyar Péter azt állította, hogy nem tudta, milyen ügyben idézték, és bár rendelkezik bizonyítékokkal, erre tekintettel az ügyészség egy későbbi időpontra újra megidézte őt tanúként azzal, hogy ezen bizonyítékokat hozza magával.

Az ügyészség szerint csak így lehet értékelni a Magyar Péter által elmondottakat. Hangsúlyozták:

Magyarország Ügyészsége képtelen állításnak tartja, hogy a megnevezett ügyben bizonyítékot tartott vissza, vagy bárki az ügyészségen lévő bizonyítékot semmisített volna meg. Az eljárásban minden olyan személy vádlottként szerepel, akivel szemben vádemelésre alkalmas módon bizonyítani lehetett bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség közleményében kiemelte,

„hogy  Magyar Péter azon – a vallomásában általa is hipotetikusnak nevezett – állítását ugyancsak visszautasítja, amely szerint bármelyik ügyész figyelmeztetetett volna bárkit az eljárásról. A nyomozás elrendelését megelőző előkészítő eljárást nem az ügyészség, hanem más hatóság végezte. ”

Az előkészítő eljárás adatai alapján a Fővárosi Nyomozó Ügyészség feljelentést tett, a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást rendelt el, gyanúsítotti kihallgatásokat foganatosított, a legfőbb ügyész kezdeményezte az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, és a Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt.

Az Origo beszámolója szerint Magyar Péter akkor kezdte a fenyegetőzést, amikor kiderült, hogy a HVG-ben megjelenik egy cikk, amely beszámol egy korábbi veszekedéséről egykori feleségével, Varga Judittal. A szerdai meghallgatás kapcsán a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt írta: Magyar Péter a kormányon akar bosszút állni, amiért elhagyta a felesége, és elveszítette kormányzati megbízásait. Állításai alaptalanok. Minden, amit mond, üres szóbeszéd. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője pedig úgy reagált: amit Magyar Péter csinál, az csak üres locsogás-fecsegés, nem más, mint egy sértett ember vagdalkozása.

Magyar Péter szerdán 10 óra előtt nem sokkal érkezett a Fővárosi Nyomozó Főügyészségre. A hatóság azért idézte be meghallgatásra, mert az elmúlt időszakban több interjúban és a közösségi oldalain is azt állította, hogy a kormány tagjai is érintettek egy korrupciós ügyben, amire állítása szerint bizonyítéka is van. Varga Judit volt férje kedden az ATV-ben azt is mondta, olyan bizonyítékokat fog bemutatni, ami után a kormánynak 24 órán belül le kell mondania.

A szerdai meghallgatás után Magyar Péter egy rövid sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, több mint négy órán keresztül hallgatták meg az ügyészek. Elmondta:

három állítást is tett, azonban bizonyítékokat nem vitt magával,

ezért az elmúlt napokban hangoztatott állításait nem tudta bizonyítani.

„Magyart elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni” – így reagált Varga Judit volt férjének ügyészségi meghallgatására a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté az Atv.hu megkeresésére azt mondta: „A történtekért a kormányt és annak egyes tagjait okolja, ezért vádaskodik, de amit csinál, az végső soron csak üres locsogás-fecsegés, nem más, mint egy sértett ember vagdalkozása.”

A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt írta:

Magyar Péter a kormányon akar bosszút állni, amiért elhagyta a felesége, és elveszítette kormányzati megbízásait.

Állításai alaptalanok. Minden, amit mond, üres szóbeszéd. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter már az Országgyűlésben is elmondta, hogy Schadl Györgyöt nem ismeri. Nem találkozott és nem is beszélt vele soha.

Magyar Péterben mindig volt egy erős frusztráltság, hogy miért nem ő lett a miniszter

– mondta a Mandinernek az Igazságügyi Minisztérium egyik volt munkatársa, aki éveken keresztül közvetlenül Varga Judit mellett dolgozott. A volt minisztériumi munkatárs hosszan beszélt arról, hogy Magyar hogyan nehezedett rá az ő életükre, szakmai munkájukra is.

Elmondta például, hogy már mielőtt elvállalta volna a munkát a korábbi tárcavezetőnél, figyelmeztették, vigyázzon Magyar Péterrel, biztosan mindenbe bele akar majd szólni, mert

nehezen viseli, hogy a felesége többre vitte.

Arról is beszélt, hogy széles körben tudták, Varga Judit és korábbi férjének házassága viharos volt. Szavai szerint egyértelmű, hogy ezért elsősorban a gyenge mentális állapotú Magyar Péter felelt. Elmondása szerint arra is volt példa, hogy a miniszter feldúltan érkezett be a munkahelyére, és elmesélte, hogy Magyar Péter milyen válogatott szidalmakkal próbálta ismét megalázni.

Varga Judit korábbi munkatársa a Mandinernek azt is elmondta:

Magyar Péter folyamatosan felesége érdemeit próbálta kisebbíteni,

és úgy beállítani, hogy mindent, a karrierjét is neki köszönheti. Úgy fogalmazott: „Péterben mindig volt egy erős adag frusztráltság a tekintetben, hogy miért nem ő lett a miniszter, éppen ezért próbálta Varga Judit miniszterségét úgy értelmezni, mintha ez kicsit rá is vonatkozna.”

A Mandiner forrása hozzáteszi: nem véletlenül osztotta meg minden volt kollégája Varga Judit bejegyzését, amiben egy családon belüli erőszakkal kapcsolatos videót tett közzé, bár ezt senki nem kérte tőlük.

Azt is mondta: az évek alatt látták a miniszteren, hogy a mindennapjai hasonló körülmények között telnek.

 

origo.hu

Komár László zűrös élete és drámai halála

ripost.hu

Rengeteg idén az ingyen gyümölcs: mire jó a fosóka, vagy szebb nevén mirabella szilva?

borsonline.hu

Jogos volt a nagy aggodalom; Szoboszlai elismerte, amitől addig csak féltünk

mandiner.hu

Válogatott Rossi nélkül? Csattanós választ adott a kapus

ripost.hu

Vírusjárvány tört ki egy népszerű olasz üdülőhelyen

hirtv.hu

Orbán Viktor: Még 4-5 nap, és sokan fognak meglepődni

ripost.hu

"Félelmetes" - brutális döntést hozott Vilmos herceg, ebben nem lesz köszönet

mindmegette.hu

Gumicukortól téptek be turisták Budapesten – íme a részletek!

ripost.hu

Figyelmeztet a NASA: stadion méretű aszteroida száguld a Föld felé

ripost.hu

Pénzeső júliusban: 3 csillagjegyre most rámosolyog a szerencse

ripost.hu

Lenyűgöző IQ-d van, ha legalább 7 kérdésre helyesen válaszolsz

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kiterjed a háború: Zelenszkij szabad kezet kér a nyugati fegyverek bevetésére

POLITIK

Ez lenne Trump béketerve Ukrajnában

POLITIK

Drónok háborúja a Fekete-tenger fölött: amerikai-orosz összecsapás fenyeget

POLITIK

Újabb csata Brüsszelben! Meg kell akadályozni, hogy Európa belesodródjon a háborúba

POLITIK

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

POLITIK

A demokraták folyamatosan elpártolnak Bidentől

POLITIK

Egyértelműen Le Pen pártja nyert Franciaországban

POLITIK

A németeknél a legtöbb bűncselekményt külföldiek követik el