POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.16.

Karácsony vagy vak vagy ostobának tetteti magát

Nem tudta, hogy Sorostól jön a pénz?

Karácsony Gergely pénteken arról is beszélt: nem tudott arról, hogy az előző választási kampányban hozzájuk érkezett dollármilliók nem mikroadományokból, hanem egy nagy felajánlótól, Soros Györgytől érkeztek. Az elmúlt hetekben több olyan információ is napvilágra került, amik azt bizonyítják, hogy az adományokat szervező amerikai szervezet az ellenzéki pártok számára gyűjtött pénzt.

Nem is hallott még arról, hogy lényegében egy nagy adományozótól érkeztek a guruló dollárok a baloldalhoz a 2022-es választási kampányban – ezt mondta Karácsony Gergely a Magyar Nemzetnek pénteken.

A főpolgármester arra azonban már nem tudott válaszolni, hogy akkor mégis honnan érkezett a több mint 4 milliárd forintnyi dollár a baloldal választási kampányára.

Nem ez az első eset, amikor Karácsony Gergely válaszok helyett azt bizonygatja, hogy ő semmiről sem tud. Hónapokkal a 2022-es választások után például arról beszélt, hogy ő úgy tudja, nem érkezett külföldről pénz a baloldal kampányára.

Márki-Zay Péter 2022-ben az ATV-ben szólta el magát és vallotta be: a baloldal dollármilliókat kapott Amerikából a 2022-es választások előtt és után. Később titkosszolgálati vizsgálat derítette ki, hogy összesen több mint 4 milliárd forint érkezett külföldről a baloldalhoz.

A baloldali pártok korábban – Karácsony Gergelyhez hasonlóan – végig azzal védekeztek, hogy ők semmit nem tudtak az amerikai pénzekről.

Márki-Zay Péter pedig azt állította, hogy ezek Amerikában élő magyarok mikroadományai voltak, de nem kampányra, hanem úgynevezett társadalmi célokra kapták azokat. Utóbbi állítást hónapokkal később saját maga cáfolta meg, amikor ismét elszólta magát egy TV műsorban.

„Az Action For Democracy már 2022-ben kijelentette nekünk, hogy természetesen ők az össz-ellenzéket támogatták.”

Azt pedig, hogy a pénzek nem mikroadományozóktól származnak, először a sajtó derítette ki. A Megafon volt az, amelyik rátalált az amerikai szervezet adománygyűjtő oldalára. Ezen akkor azt írták – hónapokkal a 2022-es választások után – hogy összesen tizenegyen adományoztak pénzt nekik.

Az elmúlt hónapokban több olyan felvétel is kiszivárgott, amiken az Action For Democracy vezetője és tanácsadói beszélnek arról, hogy dollármilliókkal támogatták a baloldalt a 2022-es választási kampányban. Ugyanakkor – ahogy az amerikai szervezet vezetője fogalmazott – ezt sosem fogják reklámozni.

Egy másik nyilvánosságra került videón pedig Eric Koch – aki szintén szoros kapcsolatban áll az Action For Democracy-val – vallotta be, hogy a szervezet pénzei egy vagy két embertől származnak, rögtön ezután el is mondta, hogy egyikük Soros György.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal is vizsgálódik az Action for Democracy pénzügyi beszámolója miatt – erről az intézmény vezetője, Lánczi Tamás beszélt a Mandinernek. A szervezet szerint vizsgálni kell, hogy az Action for Democracy-n keresztül ki, vagy kik állhatnak a hazai baloldal guruló dollárok néven elhíresült, külföldi befolyás-szerzési botránya mögött. A Mandiner csütörtökön mutatta be azt a dokumentumot, amelyből kiderült, hogy az Action For Democracy támogatásainak döntő többsége Soros Györgytől származott.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal is vizsgálja az Action for Democracy pénzügyi beszámolóját – ezt mondta a hivatal vezetője a Mandiner kamerája előtt. Lánczi Tamás szerint a dokumentum tartalma lehet az a hiányzó láncszem, ami bizonyítja, hogy az Action for Democracy mögött Soros György állhat.

Azt a gyanút támasztja alá, hogy valójában még csak nem is 11 donorról van szó. Hanem a forrásoknak több mint 90 százaléka egyetlen személytől, Soros Györgytől érkezett” – fogalmazott Lánczi Tamás.

A hazai baloldal külföldi támogatásáért felelős Action for Democracy pénzügyi beszámolóját először csütörtökön tette közzé a Mandiner. Miközben a baloldali politikusok a kezdetektől fogva mikroadományokról beszéltek a szervezet kapcsán, a dokumentumban az áll, hogy a 2022-ben lezárt pénzügyi időszakban csaknem négymilliárd forintnyi pénz egyetlen adományozótól érkezett.

Hogy ez ki volt, arról az Action for Democracy holdudvarába tartozó szereplők vallottak több, az X nevű közösségi oldalon kiszivárgott felvételen.

Kati Marton, az Action for Democracy kuratóriumi elnöke például lényegében bevallotta: a szervezetet Soros György pénzeli.

Egy másik videóban az Action for Democracy-vel együttműködő politikai kommunikációs szakértő, Erich Koch ismeri el, hogy az NGO támogatásai egy vagy két egyéni adományozótól származnak, akik közül az egyik Soros György.

A felvételeken megszólal Korányi Dávid, az Action for Democracy vezetője is. Bár az egyik részletben a szervezet bevételeit érintő kérdésre először azt mondja: nincs felhatalmazása arra, hogy elárulja kik az adományozók, fél mondattal később Soros György nevére hozzáteszi: ezt nem tudja cáfolni.

Arról, hogy az Action for Democracy pénzei a baloldal kampányára vándorolhattak, először Márki-Zay Péter szólta el magát másfél éve.

Azóta titkosszolgálati vizsgálat derítette ki, hogy összesen több mint 4 milliárd forint érkezett külföldről a baloldalhoz a guruló dollárok néven elhíresült tiltott kampányfinanszírozási botrányban.

A Magyar Nemzet szerint Karácsony Gergely egy 2022-es nyilatkozata is arra utal, hogy a baloldali politikusok mindvégig tisztában voltak a szervezet magyarországi befolyásolási kísérletével.

Ráadásul miközben Karácsony Gergely ugyanebben az interjúban tagadta, hogy miniszterelnök-jelöltségét támogató mozgalmához külföldről kapott volna pénzt, a magyar nemzet szerint árulkodó, hogy Korányi Dávid Karácsony Gergely egyik fő kampányeseményét végig a háttérből figyelte.

Soros György állhatott a guruló dollárok mögött – írta a Mandiner. A portál megszerezte az Action for Democracy amerikai pénzügyi beszámolóját, amelyből kiderül, hogy a baloldalhoz kerülő négymilliárd forint csaknem 90 százaléka mindössze egyetlen adományozótól származott. A Mandiner szerint ez a bizonyos adományozó pedig vélhetően nem más, mint Soros György.

Soros György állhatott a guruló dollárok mögött. Itt az eddigi legegyértelműbb bizonyíték – írja a dollárbaloldal finanszírozásáról szóló újabb cikkében a Mandiner.

A lap megszerezte a Karácsony Gergely korábbi főtanácsadójához, Korányi Dávidhoz köthető és a hazai baloldal külföldi támogatásáért felelős Action for Democracy pénzügyi beszámolóját.

A Mandiner birtokába került, Korányi Dávid által készített dokumentumban feketén-fehéren az szerepel, hogy a 2022. december 31-ével lezárult pénzügyi időszakban az Action for Democracy több mint 11 millió dolláros, azaz csaknem 4 milliárd forintos költségvetését kitevő adományok mintegy 90 százaléka mindössze egy kiemelt adományozótól származott – áll a cikkben.

Az újság birtokába került dokumentumokból a cikk szerzője azt a következtetést szűrte le, hogy az Action for Democracy kommunikációjával ellentétben nem mikroadományokból, hanem egy nagy adományozó – minden bizonnyal Soros György – pénzéből finanszírozták a baloldali ellenzék 2022-es választási kampányát.

A dokumentumból az is kiderült, hogy Korányi Dávidék szervezete teljes egészében Soros Györgytől függhet, és azt remélik, a jövőben is használhatják a spekuláns forrásait.

A Híradóban bemutatott felvételen Erich Koch – amerikai politikai kommunikációs szakértő, akinek egyik fő ügyfele a videó szerint a baloldal külföldi kampányfinanszírozási botrányának főszereplője, az Action for Democracy – arról beszélt, hogy a szervezet pénzei egy vagy két egyéni adományozótól származnak. Rögtön ezután azt is elismeri, hogy az egyikük Soros György.

Az elmúlt hetekben több, titokban rögzített, a dollárbaloldalt leleplező videó is megjelent az X nevű közösségi oldalon.

A felvételeken az amerikai Action for Democracy tagjai és elnöke is részletesen beszélnek arról, hogy miként próbáltak több szuverén országban, így Magyarországon is beavatkozni a belpolitikába.

Kati Marton, az Action for Democracy kuratóriumi elnöke pedig lényegében ugyancsak bevallotta: a szervezetet Soros György pénzeli.

Az amerikai szervezet magyarországi befolyásolási kísérletéről, a később guruló dollárok néven elhíresült tiltott kampányfinanszírozásról Márki-Zay Péter rántotta le a leplet másfél éve. Az ATV-ben szólta el magát, hogy dollármilliókat kaptak az Action for Democracyn keresztül az Egyesült Államokból, a 2022-es választások előtt és után is. Később titkosszolgálati vizsgálat derítette ki, hogy összesen több mint 4 milliárd forint érkezett külföldről a baloldalhoz.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Sírva fogadta Harry herceg III. Károly döntését

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

magyarnemzet.hu

Oroszország egy jóval nagyobb háborúra készül + videó

metropol.hu

Hilda: “Van, amit teljesen másképp éltem meg”

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Katasztrófával fenyegeti a NATO-t Oroszország

astronet.hu

Hétvégi horoszkóp 2024. április 27-28.: Fontos felismerések, örömteli lehetőségek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Újabb letartóztatások az amerikai egyetemeken

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.

POLITIK

Orosz szóvivő: Nincs meg a feltétele az béketárgyalásoknak