POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.14.

Bizonyítékok leplezik le a dollárbaloldal trükközését

A pénz 90 százaléka Sorostól származott..

A Szuverenitásvédelmi Hivatal is vizsgálódik a Mandiner birtokába került pénzügyi beszámoló miatt. Kiderült, hogy az Action For Democracy támogatásainak 90 százaléka 2022-ig egy donortól származott. Ez pedig minden jel szerint Soros György.

Korányi Dávid, Karácsony GergelyKarácsony és Soros embere  a New Yorkból irányító Korányi

„A dokumentumok és felvételek kapcsán is az információk beszerzése zajlik, amint biztonsággal lehet mondani valamit, akkor ezzel nyilvánosság elé fogunk állni” – mondta a Mandinernek Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője.

Mint emlékezetes a Magababe nevű X oldalon több olyan videó is megjelent az elmúlt hetekben, amiken az Action For Democracy holdudvarába tartozó emberek vallanak a szervezet tevékenységéről. Ezeken a kiszivárgott videókon is többször előkerül Soros György neve. Láncziék ezt az anyagot is vizsgálják.

A most nyilvánosságra került dokumentumból pedig az derül ki, hogy az adományok ugyan kizárólag magyar állampolgárságú természetes személyektől érkeztek az Action For Democracyhoz, de egy oldallal később pedig már az olvasható, hogy a támogatás megközelítőleg 90 százaléka a 2022. december 31-ig terjedő időszakban csupán egyetlen egy donortól származik.

Ebből pedig nagyon úgy tűnik, hogy Soros György pénzéből finanszírozták a baloldali ellenzék 2022-es választási kampányát.

át.

A rendelkezésre álló információk Lánczi Tamás szerint is megerősítik azt a gyanút, hogy Soros Györgytől érkeztek a források. Mint mondta, a Szuverenitásvédelmi Hivatal azon dolgozik, hogy ennek a nagy mozaiknak a hiányzó részeit is megtalálják és teljes legyen a kép.

Karácsony Gergely főpolgármester egyébként még korábban elismerte Heiter Dávid riporternek, hogy tudott az Action For Democracy létrehozásáról, illetve arról is, hogy pénzt gyűjtött a választások ideje alatt.A Korányiékat leleplező dokumentumokat alábbi videónkban tekinthetik meg:

Megvették őket kilóra” címmel tájékoztató kampányt indít interneten és plakátokon a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a dollárbaloldalról – közölte a szervezet az MTI-vel

Közleményükben úgy fogalmaztak, hogy „a dollárbaloldal eladta magát. Először tagadták, de kiderült, hogy a baloldal több milliárd forintnyi dollárt fogadott el Amerikából, Soros Györgyhöz köthető szervezetektől”.

„Így most már az is világos, hogy a DK vezette dollárbaloldal miért támogatja a háborút, az illegális migrációt és a genderpropagandát. 

Mert aki fizeti a zenészt, az rendeli a nótát”

– hangsúlyozták.

„Birodalmi központ döntését nem tudjuk elfogadni”

Majd azzal folytatták, hogy közeleg március 15-e, a magyar szabadság ünnepe. „A márciusi ifjak azért harcoltak, küzdöttek, hogy szabadon dönthessünk saját ügyeinkről. Mint akkor, most is birodalmi központ döntését nem tudjuk elfogadni”.

A magyar szabadság ügye számunkra a legfontosabb közügy. 

A szellemi honvédők és támogatóink véleményformálását kívánjuk tájékoztató kampányunkkal közvetíteni” – tájékoztatott a CÖF-CÖKA vezetősége.

A szervezet vonatkozó bejegyzését alább tekintheti meg:


Mindössze egy – magyar állampolgársággal is rendelkező – személytől származott a 2022-es választások előtt a magyar baloldalhoz becsatornázott közel kétmilliárdos adomány 90 százaléka – derül ki az Action for Democracy vonatkozó pénzügyi beszámolójából. A Mandiner birtokába került dokumentumból az is nyilvánvaló, milyen módszerrel próbálhatták elfedni Korányi Dávidék, hogy szinte teljes egészében a spekuláns támogatásaitól függ a szervezetük működése.

Az Action for Democracy ködösítő kommunikációjával ellentétben nem mikroadományokból, hanem egy nagy adományozó – minden bizonnyal Soros György – pénzéből finanszírozták a baloldali ellenzék 2022-es választási kampányát – derül ki tengeren túlon bejegyzett szervezet lapunk által megszerzett amerikai pénzügyi beszámolójából.  

 

Milliárdos összegű „mikroadomány” is érkezhetett 

A Mandiner birtokába került, Korányi Dávid által készített dokumentumban ugyanis feketén-fehéren az szerepel, hogy a 2022 december 31-ével lezárult pénzügyi időszakban az Action for Democracy több, mint 11 millió dolláros, azaz közel 4 milliárd forintos költségvetését kitevő adományok mintegy 90 százaléka mindössze egy kiemelt adományozótól származott.  

Ez egyértelműen cáfolja a baloldal és Korányiék korábbi állításait, amelyek szerint „mikroadományokból” gyűlt volna össze az a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak juttatott közel kétmilliárd forint, amivel egy eltitkolt kilétű, titokzatos adományozói kör kormányváltást szeretett volna előidézni hazánkban a legutóbbi országgyűlési választásokon. 

Ismert, az elmúlt hetekben egy MagaBabe elnevezésű X-fiókon közzétett videókon az Action for Democracy vezetői és munkatársaik maguk beszéltek arról, hogy Soros György állhatott a támogatások mögött. A szervezet vezetője, Korányi Dávid, aki korábban Bajnai Gordon államtitkára és Karácsony Gergely városdiplomáciai főtanácsadója volt, az egyik felvételen homályosan úgy fogalmazott: „sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, hogy ő (Soros György) támogatott-e minket.” 

Már önmagában ez a kijelentés is felért egy beismeréssel, hiszen, ha az adományozók kilétét nem is fedheti föl Korányi, arról bizonyára beszélhetett volna, hogy valaki nem adott pénzt a szervezetének.  

Egyre kínosabb rejtegetni Soros szerepét 

Nem ez volt az egyetlen eset, hogy az Action for Democracy igyekezett terelni azzal kapcsolatban, hogy Soros György állt-e mögöttük. Egy 2022 decemberében kiadott közleményben Korányi úgy fogalmazott: „Sem a National Endowment for Democracy, sem a Nyílt Társadalom Intézet semmilyen formában nem támogatta szervezetünket, noha az sem lenne ellentétes értékeinkkel, ha megtennék.” 

Érdekes, hogy az Action for Democracy vezetője itt sem cáfolta Soros György érintettségét, hanem valamiért arról írt csupán, hogy a milliárdos spekuláns alapítványától nem kaptak pénzt. Erre a nyakatekert, mellébeszélő kommunikációra is a most lapunk birtokába került pénzügyi beszámolóban találni meg a magyarázatot. A dokumentumban ugyanis szó szerint ez áll: 

„Noha ez nem volt jogi követelmény, sem az amerikai, sem a magyar törvények szerint, az Action for Democracy által a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak nyújtott – hozzávetőlegesen 5,1 millió dolláros – támogatás mögötti adományok kizárólag magyar állampolgársággal rendelkező természetes személyektől származtak.” 

Mint ismert, Soros György magyar állampolgársággal is rendelkezik, így magánszemélyként lehetett ő az a támogató, aki „mikroadományként” átutalta a szóban forgó 5,1 millió dollárt – mintegy 1,8 milliárd forintot – Korányiéknak. A fentiek alapján ezért kérdéseket küldtünk az Action for Democracy vezetőjének, hogy végre tisztázza, magánszemélyként támogatta-e őket Soros György, vagy esetleg a milliárdos fia, Alex Soros, és a spekuláns volt-e az Action for Democracy pénzügyi beszámolójában említett főszponzor. 

Nyitva hagyhatta a pénzcsapokat a spekuláns 

A Mandiner birtokéba került dokumentumból az is kiderül, Korányi Dávidék szervezetének nincs oka azt hinni, hogy a titokzatos gigaadományozójukkal ne folytatódna a kapcsolat a belátható jövőben. „Mégis, bármiféle megakadás ebben a kapcsolatban (például, ha nem sikerülne megújítani a támogatási szerződéseket, vagy visszatartanák a forrásokat) ellehetetlenítő hatással lenne arra, hogy az A4D finanszírozni tudja a jelenleg is zajló műveleteit” – fogalmaztak az Action for Democracy beszámolójában, amiből kiderül, teljes egészében Soros Györgytől függhet a tevékenységük, és azt remélik, a jövőben is használhatják a spekuláns forrásait.  

A magyar baloldal választási kampányának finanszírozói hátteréről a most napvilágra kerülő információk szerint tehát pontosan az a kép rajzolódik ki, amelyet az Action for Democracy kuratóriumának tagja, Wesley Clark tábornok vázolt föl, amikor így fogalmazott: „De nézzük, kicsoda is Soros György. Ő egy amerikai, aki történetesen Magyarországon nőtt fel. Miért is irányítaná a politikát Magyarországon? Mi sem akarnánk ezt”  

origo.hu

Fejbe rúgta a fia Tápai Szabinát

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

borsonline.hu

Így csókolja milliárdos üzletember párját Galambos Lajcsi lánya

magyarnemzet.hu

Ádám Martin esete felháborította a finneket, régi sérelem állhat a háttérben

ripost.hu

Kiderült Marco Rossi félelmetes elgondolása: vadállatként készül a válogatott a németek ellen

vg.hu

Üzemanyag: extrém drágulás a magyar benzinkutakon – már keddtől emelik a benzin és a dízel árát

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

mindmegette.hu

Most szedd a zöld diót, szuperegészséges, likőrnek is tökéletes

ripost.hu

Tápai Szabinát otthonában érte baleset, hihetetlen dolog történt

ripost.hu

Brutális tömegkarambol az M0-áson: ezekben a percekben mentenek, nagy a dugó

ripost.hu

Az ég is egymásnak teremtette őket: ez a négy csillagjegy tökéletesen passzol egymáshoz

ripost.hu

Egykori testőre kitálal Angelina Jolie piszkos húzásairól

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Amerikai vadászgépeket kap Ukrajna

POLITIK

A foci-Eb elleni pusztító terrortámadást akadályozott meg a rendőrség

POLITIK

Németországnak "háborúképessé" kell válnia. Jön a hadkötelezettség

POLITIK

Újabb településeket foglaltak el az oroszok

POLITIK

Több ország nem írta alá a svájci békedokumentumot Ukrajnáról

POLITIK

Putyin komoly segítséget ígért Észak Koreának

POLITIK

A Kreml szerint a NATO folyamatosan növeli a feszültséget

POLITIK

Zűrzavar Budapesten, Karácsony összevissza kavar